مردم هر دو را با هم می‌خواهند؛ رفع تحریم‌ها و توجه به توانمندی داخل

تهران- ایرناپلاس- لغو تحریم‌ها با اتکا به برجام، موضوعی است که این روزها شاکله بحث‌ها و انتقادهای شدید تندروها علیه دولت را تشکیل داده و حتی تاکید دارند که لغو تحریم‌ها - که شدیدترین نوع آن علیه کشور بوده و فشار اقتصادی بر مردم آورده- خواسته جامعه نیست!

به گزارش ایرناپلاس، در روزهای اخیر به نظر می‌رسد بار دیگر شرایط بین‌المللی به گونه‌ای پیش می‌رود که می‌توان از تنش‌زدایی و بازگشت آمریکا به برجام سخن گفت. هرچند که دولت تصریح کرده این بازگشت احتمالی، بدون هیچ شرطی از طرف ایالات متحده و همراه با پرداخت خسارت‌های ناشی از خروج واشنگتن از این توافق هسته‌ای باشد.

با این حال در این وضعیت که تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را افزایش داده،، برخی جریان‌ها و گروه‌های سیاسی تندرو، آتش توپخانه حمله به دولت را به بهانه احتمال برگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم‌ها شدت بخشیده‌اند که با واکنش‌های مختلف فعالان سیاسی نیز همراه شده است.

لغو تحریم‌ها خواسته نظام است
یدالله طاهرنژاد فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این رابطه به ایرناپلاس گفت: هیچ کدام از مسئولان نظام در هیچ سطحی با ادامه تحریم‌ها موافق نیستند. اینکه برخی از افراد که هیچ سرمایه اجتماعی و اعتبار سیاسی ندارند در این زمینه صحبت می‌کنند، ناشی از بی‌اطلاعی محض است.
«لغو تحریم‌ها هم خواسته مردم و هم خواسته نظام است زیرا منافع ملت با آن گره خورده است. گروه‌های سیاسی نیز باید به دنبال خواسته‌های مردم باشند و همه مسائل را در کشاکش رقابت‌های سیاسی و جناحی تحلیل نکنند.

ضرورت پرهیز از نگاه افراطی 
سعید توتونچی پژوهشگر اقتصادی نیز در این زمینه به ایرناپلاس گفت: این حرف که تحریم‌ها هیچ اثری ندارد، غیر کارشناسی است. همچنین اینکه ما با وجود تحریم‌ها زنده نمی‌مانیم هم همینطور. ظرفیت‌های داخلی بالایی داریم و می‌توانیم از تولید داخلی استفاده کنیم. 

«این دو نگاه که با رفع تحریم‌ها همه مشکلات اقتصادی حل می‌شود و نادیده گرفتن تحریم‌ها و صرف اتکا به اقتصاد مقاومتی، همه مشکلات را برطرف می کند، افراطی است. ما باید موازی با تلاش برای بهبود مسائلی که منجر به درآمدهای بین‌المللی و ... شود، باید توسعه داخلی را پیش ببریم.»

وی تاکید کرد: باید ظرفیت‌های داخلی را پیدا کرده و بر آن تمرکز کنیم؛ به طور نمونه، بخش کشاورزی ما به خارج از کشور چندان وابسته نیست. درست است که بحث صادرات با مساله روبه‌روست اما با این حال می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.

منافع ملت را فدای منفعت جناحی نکنیم
علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز معتقد است: هرچند راهکار اقتصاد مقاومتی و توسعه داخلی سودمند است اما نگاه صفر و صدی اشتباه است. اکنون در دنیایی زندگی می‌کنیم که همه کشورهای دنیا به یکدیگر وابسته‌اند و از نظر سیاسی و اقتصادی ناگزیر به ارتباطات بین‌المللی هستیم. اما متاسفانه برخی گروه‌ها، به دلیل منافع سیاسی و حزبی خود حاضرند منافع ملت را فدای منافع گروهی و جناحی خود کنند.

وی افزود: در حال حاضر کشور با مشکلات زیادی روبه‌روست، تحریم‌ها که از نظر سیاسی و هم اقتصادی در داخل و خارج از کشور مشکلات بزرگی ایجاد کرده که بحران کرونا را هم به آن اضافه کنیم. با این حال برخی گروه‌های سیاسی به جای تمرکز به راه‌حل، به ایجاد تنش سیاسی می‌پردازند. یعنی گمان نمی‌کنند که تنشهای سیاسی در این شرایط شکاف بین دولت و ملت را بیشتر می‌کند و همین موضوع سبب بی‌اعتمادی به مسئولان می‌شود.

این فعال سیاسی تاکید کرد: به جای اینکه همه مسائل را انتخاباتی ببینیم و از یکسال زودتر تلقی سیاسی از هر پدیده اجتماعی و اقتصادی داشته باشیم، باید ببینیم چه امری به منافع مردم بوده آنها چه درخواستی دارند.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.