به گزارش ایرناپلاس، محمدمهدی فروردین در بخش نخست گفتوگو، درباره ایرادهای قراردادها، اتفاقات دوران مدیریت مهدی تاج، قراردادهای کیروش و ویلموتس، پرونده شستا و چگونگی بازگرداندن برنامه نود پاسخگوی پرسشهای ایرناپلاس بود.
وی در بخش دوم درباره حق پخش تلویزیونی، ماجرای تعلیق جودو، دوپینگیهای ووشو، مشکلات داوران فوتبال و ... به پرسشهای ایرناپلاس پاسخ داد.
یکی از مسائل مهم که به صداوسیما ربط دارد حق پخش تلویزیونی فوتبال است. رویکرد فراکسیون ورزش در این زمینه چیست؟
_ حق پخش تلویزیونی یکی از کارهای بسیاری مهمی است که باید به آن بصورت جدی نگاه کرد. چون اعتقاد دارم حق پخش تلویزیونی یکی از شرایطی است که میتواند بخشی از هزینههای باشگاه را جبران کند. انشاءالله در کمیسیون فرهنگی که دوستان ما دارند این موضوع را دنبال میکنند و آقای راستینه مسئول کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی است و هم آقای حاجیزاده ناظر صداوسیما هستند و دوستان در فراکسیون ورزش دنبال میکنیم. این موضوع هم یکی از دغدغههای باشگاهها، ورزشیها و رسانههاست. انشاءالله بتوانیم به یک جمعبندی برسیم و نتایج آن را اعلام کنیم.
از موضوع جودو با خبرید؟ در این رابطه چه اقدامی خواهید کرد؟
_ چند روز پیش با آقای مهدی علینژاد معاون وزیر ورزش در این رابطه صحبت کردم تا با آقای آرش میراسماعیلی رئیس فدراسیون جودو جلسهای داشته باشیم تا همه اسناد و گزارشهای یکی و دو سال گذشته را برای بررسی به طور کامل در اختیارمان قرار دهند. انشاءالله بتوانیم کمک کنیم تا خدای ناکرده فدراسیون جودو تعلیق نشود که در سطح کشور و بینالمللی آسیب ببینیم. اصلاً نمیتواند خبر خوشی برای جامعه و جودو باشد.
وقتی میبینیم ورزشکاری با دوپینگ با اعتبار و آبروی یک پرچم و یک کشور بازی کند،باید پیش از آنکه بخواهد فدراسیون جهانی محرومیتی را برای ما در نظر بگیرد، فدراسیون داخلی این ورزشکار را مادالعمر کنار بگذارد.بحث دیگر ما در رابطه با دوپینگیهاست که در ووشو و در سطح بینالمللی رخ داده است.
_ ما کشوری هستیم همواره به اسطورههای خود افتخار کردهایم. افرادی مانند جهان پهلوان تختی را داریم؛ اینها یک پیامی است که دنیا روی ما حساب میکند. وقتی دنیا روی روحیه ورزشکاری، بحث «فیر پلی»(بازی جوانمردانه) و جوانمردی ما حساب میکند و همواره به عنوان یک کشور نمونه اسم میبرند، وقتی ورزشکاری اینگونه با اعتبار و آبروی یک پرچم و یک کشور بازی کند، به نظرم باید پیش از آنکه بخواهد فدراسیون جهانی محرومیتی را برای ما در نظر بگیرد، فدراسیون داخلی ما باید این ورزشکار را مادالعمر کنار بگذارد.اصلاً هیچگونه تخفیفی نباید در این انجام شود و همه عوامل و دستاندرکاران آن فدراسیون نیز بدلیل کوتاهی باید مورد مواخذه قرار بگیرند.
یکی از ورزشکارانی که دوپینگ او ثابت شده بود در مسابقات لیگ حضور یافت. چگونه رئیس وقت این فدراسیون اجازه چنین کاری را صادر میکند؟
_ متاسفانه این مسائل باعث زیرسوال رفتن سیستم میشود. جامعه از این سیستم انتظار دارد؛ ما متولی هستیم. وقتی متولی دچار نقطه ضعفی و یا اشتباهی میشود، دیگر از بقیه جامعه نمیتوانیم انتظار داشته باشیم. قطعاً آقای علینژاد (رئیس پیشین فدراسیون ووشو و معاون کنونی وزارت ورزش و جوانان) باید پاسخگو باشد که علت این ماجرا چه بوده؛ اگر از موضوع دوپینگ خبردار بودند باید پاسخگو باشند، اما اگر خبر نداشتند در بحث مسئولیتشان واقعاً غفلت کردند که نتوانستند ورزشکار خود را مدیریت کنند، دچار چنین آسیبی شده که این آسیب، آسیب ملی است. ما نمیتوانیم براحتی از کنار آن بگذریم. همه این موارد در دستور کار ما قرار دارد و به تک تک آن در آینده رسیدگی خواهیم کرد و به مردم نیز شفاف اطلاعرسانی میکنیم که چه اتفاقاتی افتاده است.
برگردیم به فوتبال و این بار به داوران بپردازیم. این قشری که در هر صورت سیبل هستند؛ مشکلات زیادی دارند، اما هرگاه ریاست آن تغییر کرد، دردی از آنها دوا نشد. بیشتر آنها قضاوت شغل دومشان است و به دلیل همین مساله سالهاست دستمزد آنها تغییر نکرده و تازه آن مبلغ اندکی هم به آنها داده نشده است. تاکنون هیچ مرجعی حاضر نشده به درد دلشان گوش دهد تا مشکلات رفع شود.
_ از نزدیک شاهد بودم که یکی از مظلومترین قشرهای جامعه ورزش، داوران هستند. ضروری است آنها را زیر پوشش یک نهادی یا یک کانونی قرار دهیم تا با یک امیدواری فعالیت کرده و مبالغی را دریافت کنند. حتی برای بازنشستههای داوری و سایر اقشار ورزش هم باید چارهای اندیشید.
داورها با وجود فشارهایی و هجمههایی که روی آنها هست، مظلوم واقع شدهاند و در بحث دستمزد آنها باید تجدید نظر شود. نیاز است یک داور با فراغالبال بتواند قضاوت کند. تیمهای بازنده همواره به داوران اتهامهایی میزنند؛ آنها نباید در جامعه زیر ساطور باشند؛ به این قشر باید توجه بیشتری شود. دست متولیهای هر حوزه را میبوسد که بخشی از اعتبارات را برای تقویت دستمزد و حقوق داوران در نظر بگیرند تا این مشکل که واقعاً حق طبیعی آنهاست، برطرف شود.
فوتبال یک صنعت پولساز است
موضوع جالب توجه اینکه کمیته داوران و کمیته پزشکی هیچکدام استقلال ندارند. اصحاب رسانه برای مصاحبه با این دو کمیته ابتدا باید سوالات خود را برای روابط عمومی فدراسیون ارسال کنند، در صورت صلاحدید روابط عمومی فدراسیون، آنها پاسخگو رسانهها باشند.
_ معتقدم هر فردی در هر جایگاهی برای خود باید استقلال داشته باشد. ما در کشوری زندگی میکنیم که شعار آن «استقلال، آزادی» است. به ویژه با توجه به اینکه جامعه داوری مورد اتهام و فشار است، این حق آنهاست تا با یک مصاحبه از حق خود دفاع کنند. این فضا را باید در اختیارشان قرار دهیم. باید اجازه دهیم داوران از این طریق مشکلات خود را مطرح کنند و ما از اوضاع و احوال آنها با خبر شویم تا شاید بتوان گرهای از مشکلاتشان را باز کرد.
یکی از موضوعهایی که این روزها مطرح شده، مبلغ نیم میلیون دلار پولی است که فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) بدلیل ضربههای اقتصادی ویروس کرونا به بخشهای مختلف فوتبال و ضرر و زیان هنگفت فدراسیونها، به کشورهای عضو خود میدهد. بسیاری نسبت به آن بیتوجه هستند و اصحاب رسانه از شما انتظار دارند پیگیر آن باشید تا این پولها صرف زیرساختها شود و سهم استانها نیز تعیین شود.
_ وقتی بحث مالی در فدراسیون پیش میآید، فدراسیون و سازمان لیگ هر کدام خود را دو سازمان مستقل میدانند؛ در صورتی که معتقدم مبلغی که قرار است در فوتبال هزینه شود، باید خرج خود فوتبال شود. یعنی هر درآمدی که در فوتبال میآید باید خرج همین ورزش شود.
اگر خرج فوتبال شد مطمئن باشید پول هم در فوتبال هست. بدون تعارف بگویم مطمئن باشید فوتبال یک صنعت پولساز است؛ اما این به یک مدیریت خوب نیاز دارد؛ همانگونه که اشاره کردم باید بحث شفافیت باشد. مطمئن باشید که ما این موضوع را دنبال خواهیم کرد تا مشخص شود پولهایی که از منابع مختلف به حساب فدراسیون فوتبال میآید کجا خرج میشود. در کنار آن، وظیفه داریم یک تیم را مامور کنیم به مناطق استعدادخیز کشور بروند و استعدادها را کشف کنند و به جای جداسازی باید امکانات آن استان را فراهم کنیم تا استعدادها در همانجا رشد کنند... این مستلزم آن است که در فدراسیون فوتبال افرادی دلسوز، با روحیه انقلابی و جهادی حضور داشته باشند تا برای خدمت به مردم خالصانه پای کار بیایند؛ نه افرادی که فقط پشت میزنشین هستند و بشینند برای خود تئوری تعریف کنند.
طرفداران و اهالی فوتبال و اصحاب رسانه امیدوارند درباره مطالبی که اشاره کردید به اصحاب رسانه گزارش بدهید.
_ اگر با ما همکاری و آن اطلاعات مورد نیاز به ما داده شود، هر ۶ ماه بتوانیم یک گزارش کامل و جامع از حوزههای مختلف در اختیار جامعه ورزش قرار دهیم که بدانند قرار است چه اتفاقاتی رخ بدهد و چه اتفاقاتی افتاده است.
انشاءالله نقاط قوت که وجود دارد را تقویت کرده و نقاط ضعف را برطرف کنیم... بویژه فسادی در ورزش نباشد تا همه بتوانیم از خوبیهای ورزش با هم صحبت کنیم و مصاحبهها در رابطه نقاط قوت ورزش باشد.
نظر شما