ایرنابازار- در این مقاله قصد داریم تا به شما توضیح دهیم که افزایش و کاهش عرضه تتر چگونه بر تحلیل نمودار تکنیکال بیت کوین اثر میگذارد.
چرا ارتباط بین تتر و بیت کوین مهم است؟
بین تتر و بیت کوین در بازار ارز دیجیتال همیشه رابطه معکوسی وجود داشته است. در واقع، عرضه و تقاضا برای هر کدام بیشتر باشد؛ دیگری با کمبود مواجه میشود. تصور کنید که بازار ارز دیجیتال در حال ریزش باشد؛ اکثر معاملهگران داراییهای خود را به تتر تبدیل میکنند و اینگونه تقاضا برای تتر افزایش پیدا میکند. در مقابل، بیت کوین با رشد بازار ارز دیجیتال با افزایش تقاضا روبهرو میشود.
هر گاه تقاضا برای بیت کوین بیشتر باشد، ارزش بازارش افزایش پیدا میکند و در نهایت دامیننس بیت کوین هم افزایش پیدا میکند که موجب افزایش قیمت بیت کوین میشود. در این وضعیت، معاملهگران در حال فروش تترها و خرید بیت کوین هستند که عرضه را در تتر افزایش میدهد؛ اما افزایش عرضه باعث کاهش قیمت تتر نمیشود. عدم کاهش ارزش تتر به دلیل استیبل کوین بودن این ارز دیجیتال است. تحلیل تکنیکال USDT نشان میدهد که باید عوامل بیرونی مانند اخبار اقتصادی و سیاسی را دنبال کنیم تا شاهد افزایش و کاهش قیمت تتر باشیم.
عرضه تتر چگونه تغییر میکند؟
معاملهگران بازار ارز دیجیتال برای خرید و فروش نیاز به استیبل کوین تتر دارند. اکثر صرافیهای ایرانی و خارجی تنها جفت ارز بیت کوین / تتر را دارند؛ بنابراین معاملهگران برای خرید بیت کوین نیاز به تتر دارند و باید داراییهای خود را به تتر تبدیل کنند تا بتوانند بیت کوین را خریداری کنند. با خرید بیت کوین، فشار عرضه بر بازار تتر وارد میشود؛ اما قیمت تتر تغییر نخواهد کرد. استیبل کوین تتر به قیمت دلار متصل است و نوسانات بازار ارز دیجیتال اثر بسیار کمی روی قیمت تتر خواهند داشت.
پس از پایان دوره رشد بازار، معاملهگران بیت کوینهای خود را میفروشند و به تتر تبدیل میکنند و پس از آن هم تترها به ارز فیات تبدیل خواهد شد. در این بخش هم عرضه تتر در بازار افزایش پیدا میکند؛ چرا که همه در حال فروش تتر و خرید ریال هستند. در این حالت هم ممکن است که قیمت تتر نسبت به دلار در بازار کمی افزایش پیدا کند؛ اما به صورت کلی نسبت یک به یک خود را با دلار حفظ خواهد کرد.
چه عواملی باعث افزایش یا کاهش عرضه USDT میشوند؟
مهمترین عامل افزایش یا کاهش عرضه USDT صعود یا نزول بازار ارز دیجیتال است. مفهوم دامیننس تتر نشان میدهد که ارزش بازار استیبل کوین تتر نسبت به کل بازار چه قدر است. هر چه قدر دامیننس تتر افزایش پیدا کند؛ نشان از این است که بازار نزولی خواهد شد و اکثر معاملهگران برای حفظ ارزش داراییهای خود به خرید تتر روی آوردهاند. کاهش دامیننس تتر هم نشان از آن دارد که معاملهگران در حال خروج سرمایههای خود از بازار تتر و خرید ارزهای دیجیتال هستند که بیت کوین در رتبه اول همه آنها قرار دارد.
نکته بعدی که هم بر صعود و نزول بازار ارز دیجیتال و هم افزایش و کاهش عرضه USDT اثر میگذارد، وضعیت اقتصادی، سیاسی و روابط بین کشورها در سطح بینالمللی است. قیمت تتر با افزایش تنشهای سیاسی و شروع جنگ بین کشورها شروع به بالا رفتن میکند؛ چرا که دلار پناهگاه امن معاملهگران و سرمایهگذاران است و در این شرایط کمتر کسی به سرمایهگذاری در بازار ارز دیجیتال علاقه دارد.
نقش تتر در تأمین نقدینگی بازار رمزارزها
استیبل کوین تتر از سال ۲۰۱۴ فعالیت خود را در بازار رمزارزها آغاز کرد تا مبنای معاملاتی درستی برای ارزهای دیجیتال وجود داشته باشد که در سراسر دنیا هم پذیرفته شده است. ارزهای دیجیتال قبل از تتر با ارزهای فیات معامله میشدند که تمامی صرافیها امکان ارائه چنین خدماتی را نداشتند و بسیاری از کشورها هم نمیتوانستند بهآسانی وارد بازار خرید و فروش رمزارزها شوند.
راهاندازی استیبل کوین تتر باعث شد تا بازارهای جفت ارز بیت کوین / تتر و دیگر ارزهای دیجیتال ساخته شود و معاملهگران با یک ارز دیجیتال ثابت و معادل دلار بتوانند از هر جای دنیا وارد بازار رمزارزها شوند. تتر خیلی زود توانست بخش عمدهای از بازارهای ارز دیجیتال را تحت پوشش خود قرار دهد و بین ۵ ارز دیجیتال بزرگ بازار ایستاد.
البته، اخیراً مشکلات زیادی برای تتر با اتحادیه اروپا به وجود آمده است و تتر از لیست صرافیهای اروپایی خط خورده. شرکت تتر به دلیل تحریمهای بینالمللی از ارائه خدمات به ایرانیها پرهیز میکند و اعلام کرده که در صورت همکاری هر کیف پول با کشور ایرانی، تترهای کیف پول را فریز خواهد کرد. این مسائل باعث شده تا فعالان بازار ارز دیجیتال برای تأمین نقدینگی روی به استیبل کوینهای غیرمتمرکز بیاورند.
تأثیر افزایش عرضه تتر بر قیمت بیت کوین
افزایش عرضه تتر میتواند بر افزایش قیمت بیت کوین به صورت مستقیم اثر بگذارد و سرعتش را بیشتر کند. بزرگترین بازارهای بیت کوین در سراسر دنیا جفت ارز بیت کوین / تتر را تشکیل میدهند و جفت شدن بیت کوین با سایر ارزهای دیجیتال بازارهای کوچکتری میسازد. این مسئله باعث شده تا هر هنگام که خرید بیت کوین افزایش پیدا کند و قیمتها بالاتر رود؛ عرضه تتر هم افزایش پیدا کند.
تأثیر کاهش عرضه تتر بر بیت کوین
در سوی دیگر، با کاهش عرضه تتر بازار نشان میدهد که معاملهگران و سرمایهگذاران دیگر علاقهای به خرید بیت کوین ندارند و در حال خرید تتر برای حفظ ارزش داراییهای خود هستند؛ چراکه پیشبینی میکنند در آیندهای نزدیک قیمت بیت کوین کاهش پیدا خواهد کرد.
دادههای درونزنجیرهای: آیا رابطه مستقیمی بین USDT و BTC وجود دارد؟
دامیننس تتر و بیت کوین دو داده مهم درون زنجیرهای هستند که نشان میدهند افزایش و کاهش عرضه و تقاضا هر کدام بر دیگری چگونه اثر میگذارد. برای مثال، با افزایش دامیننس تتر در بازار قیمت بیت کوین کاهش پیدا میکند. افزایش دامیننس تتر خبر از تسلط بیشتر تتر بر بازار و افزایش تمایل معاملهگران و سرمایهگذاران برای خرید تتر را نشان میدهد. این دادهها نشان میدهند که رابطه بین USDT و BTC معکوس است و رابطه مستقیمی بینشان وجود ندارد.
*** این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره چارچوب و محتوای آن ندارد.
نظر شما