ایرنابازار- برای اشخاصی که با دریافت مجوزهای رسمی فعالیتهای گستردهای در عرصه حمل بار به نقاط مختلف دنیا دارند، تسلط روی انواع اصطلاحات حمل و نقل بین المللی یک موضوع بسیار پراهمیت است؛ چراکه آنها را قادر میسازد تا منظور خود را به بهترین صورت به پرسنل تحویلگیرنده کالا در کشورهای خارجی و همچنین نیروهای انسانی فعال در مجراهای عبوری انتقال دهند. توجه داشته باشید که همواره بایستی براساس نوع حمل بار (هوایی، زمینی، دریایی و...)، به یادگیری اصطلاحات حمل و نقل بین المللی مربوط به آن حوزه بپردازید. البته چنانچه دامنه فعالیتتان گسترده است یا قصد دارید با یادگیری کلیه اصطلاحات بین المللی مربوط به این حوزه، از گیرکردن کالاهایتان در مجراهای انتقالی مختلف پیشگیری کنید، پیشنهاد میکنیم با یادگیری مفاهیم انگلیسی کارآمد در تمامی حوزههای متنوع حمل بار، تسلط خود را روی اینگونه امور افزایش دهید.
تنوع حوزهها برای یادگیری اصطلاحات حمل و نقل بین المللی
گستردگی بالای حوزههای حمل بار بین المللی که ابعاد گوناگون لجستیک جهانی را تعریف میکنند، از طیف گستردهای از اصطلاحات حمل و نقل بین المللی تشکیل شدهاست. همواره استفاده صحیح از این واژههای کلیدی فرایند حمل بار بیدردسر و درست را تضمین خواهد کرد. البته ازآنجاییکه برخی از افراد تنها در یک یا دو حوزه حمل بار درحال فعالیت هستند، سعی داریم این حوزهها را به شرح زیر از یکدیگر تفکیک کنیم:
- حمل و نقل زمینی (جادهای)
- حمل دریایی کالاها
- حمل و نقل هوایی بارها
- حمل بین المللی ریلی
درادامه به بررسی مهمترین و پرکاربردترین اصطلاحات قابلاستفاده در هریک از حوزههای مذکور خواهیم پرداخت.
اصطلاحات حمل و نقل بین المللی در حوزه حمل بار زمینی
بسیاری از شهرهای نزدیک به مرز که دسترسی ویژهای به جادههای ترانزیتی و درگاههای اقتصادی تحویل بار بین المللی دارند، همواره بهعنوان میزبانان مهمی برای حمل و نقل برونمرزی کالاها شناخته میشوند. جهت انجام درست وظایف و تحویل صحیح و بینقص بارها، رانندگان و مدیران شرکتهای فعال در حوزه حمل بار زمینی، بایستی با انواع اصطلاحات حمل و نقل بین المللی زیر آشنا باشند:
- Trailer: تریلرها به واگنهایی اتلاق میشوند که فاقد موتور بوده و در پی قرارگیری بارها روی آنها، بهوسیله کامیونهای دارای کشنده بهحرکت درمیآیند.
- Truck: معادل کامیون است که بهعنوان پرکاربردترین خودروی سنگین حمل بار بهصورت زمینی شناخته میشود.
- Tonnage: تناژ نوعی واحد اندازهگیری است که برای محاسبه وزن کلی کالاهایی که توسط یک خودروی سنگین در جادهها حمل میشوند، بهکار میرود.
- بارنامه: Waybill یا همان بارنامه، مدرکی است که نوعی مجوز حمل بار نیز محسوب میشود و اطلاعات مربوط به بار و شرایط حمل فیزیکی آن در جادهها در آن درج خواهد شد. بدون دراختیارداشتن برنامه، نهتنها محموله از راننده تحویل گرفته نمیشود، بلکه حتی ممکن است خودروی وی در جادهها توقیف شود.
- last mile logistics: به لجستیک آخرین مایل اشاره دارد.
- last mile delivery: به تحویل آخرین مایل اتلاق میشود.
- کامیونت: اینگونه خودروها بهدلیل داشتن ابعاد کمتر نسبت به کامیونها در زمینه حمل زمینی بارهای کموزن کاربرد دارند.
- Bulk Cargo: رانندگان درحال حمل بارهای فله که فاقد بستهبندی بخصوصی باشند، احتمالا با این عبارت روبهرو خواهند شد.
لازم به ذکر است که یکی دیگر از پرکاربردترین اصطلاحات حمل و نقل بین المللی در حوزه حمل بار زمینی، عبارت «راننده تحتپوشش» خواهد بود. راننده تحتپوشش به فردی گفته میشود که با داشتن مجوزهای لازم و در قالب یک شرکت مشخص در زمینه حمل بار زمینی بین المللی درحال فعالیت است.
اصطلاحات مرتبط با حمل بین المللی دریایی
حمل بار دریایی یکی از بهصرفهترین و جذابترین شیوههای انتقال بار بین دو کشور با فاصله جغرافیایی قابلتوجه محسوب میشود. البته بهیاد داشته باشید که عمده دلیل محبوبیت حمل دریایی، مربوط به کارایی ویژه این روش در زمینه انتقال احجام زیادی از بارهاست. برخی از مهمترین اصطلاحات حمل و نقل بین المللی دریایی عبارتاند از:
- Berth: بهمعنای اسکله است که کشتیهای تجاری در کنار آن پهلو خواهند گرفت.
- Bollard: عبارت مذکور به آن دست از تجهیزات ایمنی اتلاق میشود که با قرارگیری در پیرامون کشتیها مانع آسیبدیدگی کالاهای تجاری درون کشتیها خواهند شد.
- Bill of Lading: بارنامه دریایی که با عبارت B/L نیز شناخته میشود، اطلاعاتی نظیر: نوع بار، مالک کالا، فرستنده، گیرنده و... را در خود گنجاندهاست.
- Freight: هزینههای حمل و نقل بار بهوسیله کشتیها با این عبارت شناخته میشود.
- Logistics: یکی از اصطلاحات مرتبط با حمل بین المللی است که برای تمامی حوزههای حمل بار کاربرد دارد و به پروسه طرحریزی، اجرا و دپوی بارها از نقطه شروع حرکت تا مقصد اشاره دارد.
- Cargo Ship: کشتیهای خاص حمل بارهای سنگین هستند.
- کانتینر: Container به باکسهای فلزی استاندارد و با ابعاد بزرگی گفته میشود که وظیفه جایدهی کالاها در خود و محافظت از بارها را برعهده دارند.
ضمنا چنانچه افراد در زمینه حمل و نقل دریایی بین المللی به مقصد رسیدند، قطعا با عبارت Dock یا همان بارانداز روبهرو میشوند که محل تخلیه بارها در کنار دریاست.
اصطلاحات حمل و نقل بین المللی هوایی
هرچند اصطلاحات حمل و نقل بین المللی مربوط به حوزه هوایی بسیار گسترده است، اما برخی از مهمترین این عبارتها در حوزه حمل بار هوایی به شرح زیر خواهد بود:
- Export Permit: نوعی مدرک دولتی برای صدور اجازهنامه حمل بار هوایی با حجم معین، به کشورهای مختلف است.
- Booking: هنگام تقسیم وزن بارها در هواپیما (قبل از ارسال هوایی) از این اصطلاح استفاده میشود.
- CARGO: به هر کالایی ک توسط هواپیما حمل شود میگویند.
- Transit: این واژه به نقطه توقف معین هواپیما برای بررسی کالاها از جانب بازرسان اشاره دارد.
- Dangerous Goods: برای اشاره به کلیه سیالات و قطعاتی که میتوانند در فرایند ارسال هوایی بارها به کالاهای انتقالی صدمه وارد کنند، از این اصطلاح استفاده میشود.
- Destination: به آخرین نقطه متوقفشدن بارها برمبنای پیماننامه هوایی بهامضارسیده میگویند.
- Interline Carriage: بهمنظور حمل بار با بهرهگیری از چندین هواپیما، از این اصطلاح استفاده میکنند.
- Origin: محل آغاز حمل هوایی بارها با استفاده از این عبارت مشخص میشود.
اگر با برخی از اصطلاحات مرتبط با حمل بین المللی هوایی نظیر Routing نیز برخورد کردید، بایستی بدانید که این واژه به مسیر ارسال هوایی یک بار برای انتقال به مقصدی مشخص اشاره دارد؛ همچنین واژه «Transshipment» بهمعنی تخلیه کالاها از یک پرواز و قرارگیری آنها در پروازی دیگر است.
اصطلاحات مرتبط با حمل بین المللی ریلی
پرکاربردترین اصطلاحات حمل و نقل بین المللی حوزه ریلی عبارتاند از:
- Freight Wagon: واگنهای حمل بار قطارها.
- Freight Terminal: ترمینالهای فعال در زمینه تخلیه بارهای حملشده بهصورت ریلی.
- RailRouting: مسیر حرکت قطارهای باربری از محل شروع حرکت تا مقصد بارگیری کالا.
- Cargo Control: چککردن پروسه کامل حمل ریلی بارها.
- Railway: مسیر حرکت قطار یا همان ریل راهآهن.
از دیگر اصطلاحات حمل و نقل بین المللی حوزه ریلی بایستی به عبارت «Railway Bill» اشاره داشت که مربوط به بارنامه ریلی است و برمبنای آن، نوع کالا، فرستنده، گیرنده بار و چگونگی انتقال کالاها مشخص میشود.
حمل و نقل بین المللی و مطمئن بارها با خدمات شرکت معتبر لیان ویسمن
شرکت معتبر لیان ویسمن (lianvisman.com) با دراختیارداشتن امکانات لجستیکی ویژه، کارشناسان متخصص، سوابق اجرایی درخشان و تضمین ارسال مطمئن و سریع کالا، همواره به انتخاب اول بسیاری از تجار برای حمل بار دریایی از چین به ایران و سایر مقاصد تبدیل شدهاست. یکی از ویژگیهای برجسته این مجموعه معتبر امکان ارائه مشاورههای تخصصی به کاربران خود محسوب میشود؛ همچنین میتوانید از بهینهشدن هزینههایتان در ارسال بار (اعم از هزینههای گمرکی، بیمه بار، عوارض و مالیات، هزینههای حمل بار شرکتی و...) آسودهخاطر باشید.
*** این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره چارچوب و محتوای آن ندارد.
نظر شما