۱۴ آذر ۱۴۰۳، ۱۸:۱۴
کد خبرنگار: 5521
کد خبر: 85680349
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پشت پرده سامانه‌های فروش طلا؛ طلایی تحویل داده می‌شود؟

تهران- ایرنابازار- از گذشته تا به امروز طلا یکی از محبوب‌ترین ابزارهای سرمایه‌گذاری بوده و افزایش قیمت‌ها و بی‌ثباتی اقتصادی، تقاضا برای خریدوفروش آن را به اوج رسانده است. در این راستا، سامانه‌های آنلاین فروش طلا نیز با وعده‌هایی مانند سرعت در تحویل، کارمزدهای کم و امکان خرید آسان، سرمایه‌گذاران را به سمت خود جذب کرده‌اند. اما آیا این سامانه‌ها، طبق ادعایشان، نقش واسطه‌ای شفاف و مطمئن ایفا می‌کنند؟ یا اینکه پشت این پلتفرم‌ها، مسائل دیگری وجود دارد؟ در ادامه به بررسی این قبیل از مسائل می‌پردازیم.

ایرنابازار- خرید طلا به‌عنوان یک دارایی پایدار و امن، از دیرباز موردتوجه سرمایه‌گذاران بوده و است. برخلاف سرمایه‌گذاری در سهام یا ارز دیجیتال که نوسانات شدیدی دارند، طلا به دلیل ارزش ذاتی خود همواره یک انتخاب مطمئن است. البته ورود سامانه‌های فروش آنلاین، تصویری جدید از این بازار ترسیم کرده و سرمایه‌گذاران را با سؤالات و نگرانی‌هایی روبه‌رو می‌کند.

آیا پشت پرده سامانه‌های آنلاین طلای آب شده‌ای وجود دارد؟

یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی که کاربران سامانه‌های آنلاین با آن روبرو هستند، مطمئن نبودن از وجود فیزیکی طلای خریداری‌شده است. برخی سامانه‌ها با تبلیغ کارمزد پایین و خدمات سریع، کاربران را ترغیب به سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ اما زمانی که درخواست تحویل طلای فیزیکی مطرح می‌شود، هزینه‌های اضافی و کارمزدهای بالا وارد معادله شده و هزینه‌های مازادی را مطالبه می‌کنند. در این شرایط افراد دچار نگرانی شده و با خود می‌اندیشند آیا طلایی وجود دارد یا نه؟ در حال حاضر قوانینی برای جلوگیری از این مشکل تصویب و اجرایی شده و فروش طلای آب شده بدون پشتوانه فیزیکی در صندوق امانات بانک‌های مورد تایید نهادهای نظارتی ممنوع است.

خالی فروشی؛ خطری که باید جدی بگیرید

خالی فروشی به معنای فروش دارایی‌هایی است که عملاً وجود ندارند. در بازار طلا، این مفهوم زمانی رخ می‌دهد که سامانه‌ها تنها معاملات مجازی را ثبت کرده و طلای فیزیکی معادل آن را ذخیره نمی‌کنند. این مسئله، نه‌تنها حقوق کاربران را به خطر می‌اندازد، بلکه می‌تواند به بی‌ثباتی بازار نیز دامن بزند.

کارمزدهای تحویل؛ نکته‌ای که نباید نادیده بگیرید.

یکی از روش‌هایی که سامانه‌های آنلاین برای کسب درآمد بیشتر استفاده می‌کنند، تعیین کارمزد برای تحویل طلای فیزیکی است. این کارمزد گاهی به ۳ تا ۵ درصد از ارزش طلا می‌رسد. این عدد در نگاه اول کم به نظر می‌رسد؛ اما نشانگر ضعف ذخایر سامانه فروش آنلاین طلا است. به بیان ساده‌تر، اگر سامانه‌ای طلای کافی در اختیار نداشته باشد، برای مدیریت تقاضاهای تحویل، هزینه‌های اضافی از کاربران دریافت می‌کند.

چگونه سامانه‌های معتبر را شناسایی کنیم؟

برای اطمینان از سلامت عملکرد یک سامانه فروش طلا، چند معیار کلیدی وجود دارد. باید به سراغ سازمان‌هایی بروید که مجوز قانونی دارند و طلای فیزیکی را به بانک‌های مورد تایید نهادهای نظارتی تحویل داده‌اند. گلدیکا یکی از بهترین سامانه‌های خریدوفروش آنلاین طلای آب شده است که از ابتدای اجرایی‌شدن طرح به آن توجه کرده و گام مؤثری در راستای جذب اعتماد مشتریان برداشته است و دارایی‌ طلایی خود را تحویل بانک داده است.

در این مطلب دربارۀ قانون ذخیره‌سازی پشتوانه طلای فیزیکی در بانک‌های مورد تایید نهادهای نظازتی و سازمان کارگشایی صحبت کردیم. اگر سامانه فروش آنلاین طلا از این قوانین سرپیچی کند، احتمال اینکه در ارائه خدمات با مشتریان نیز مشکلاتی داشته باشد، بالا است. در نتیجه برای سرمایه‌گذاری در بازار طلا باید به سراغ سامانه‌های قانونی و معتبر رفت تا از بابت تحویل طلا نگرانی نداشت.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.