۱۲ شهریور ۱۴۰۳، ۱۳:۰۲
کد خبرنگار: 5626
کد خبر: 85585744
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نحوه شکایت از مستاجر و گرفتن حکم تخلیه مستاجر

۱۲ شهریور ۱۴۰۳، ۱۳:۰۲
کد خبر: 85585744
نحوه شکایت از مستاجر و گرفتن حکم تخلیه مستاجر

تهران- ایرنابازار- نحوه شکایت از مستاجر و گرفتن حکم تخلیه مستاجر، تابع سه قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال های ۱۳۵۶ و ۱۳۷۶ و قانون مدنی می باشد. موجر، در شرایطی مانند عدم پرداخت اجاره بها توسط مستاجر، می تواند از وی شکایت کرده و حکم تخلیه مستاجر را از دادگاه یا شورای حل اختلاف درخواست نماید. تنظیم دادخواست، در دفاتر خدمات قضایی، از مراحل شکایت از مستاجر برای تخلیه ملک می باشد. پس از دریافت حکم تخلیه مستاجر، تخلیه ملک، توسط نیروی اجرای احکام یا کلانتری محل صورت می گیرد.

ایرنابازار- سریع ترین راه برای اخذ حکم تخلیه مستاجر کمک گرفتن از وکیل است، برای مشاوره رایگان با وکیل قزوین در ارتباط باشید.

قانون حکم تخلیه مستاجر چیست؟

قوانین راجع به حکم تخلیه مستاجر، شامل قوانین روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶ و ۱۳۷۶ است. اگر زمان انعقاد قرارداد اجاره، قبل از سال ۱۳۷۶ بوده و نوع اجاره، هم اجاره مکان تجاری باشد، قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۵۶ اعمال می شود؛ اما اگر قرارداد اجاره از سال ۱۳۷۶ به بعد منعقد شده باشد، در این حالت، قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۷۶ حاکم می گردد.

مالک، می تواند مطابق قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶، دستور تخلیه ملک خود که در تصرف مستاجر است را از مراجع قضایی، در صورت وجود شرایطی خواستار شود. موارد حکم تخلیه مستاجر به موجب ماده ۱۴ این قانون مشخص گردیده اند که عبارتند از:

نحوه شکایت از مستاجر و گرفتن حکم تخلیه مستاجر

در چه صورتی موجر میتواند از مستاجر شکایت کند؟

در موردی که مستاجر مسکن، بدون داشتن حق انتقال به غیر، در اجاره‌ نامه و یا در موردی که اجاره‌ نامه‌ ای در بین نباشد، مورد اجاره را کلا یا جزئا به هر صورتی که باشد، به غیر واگذار نموده یا عملا از طریق وکالت یا نمایندگی و غیره در اختیار و استفاده دیگری، جز اشخاص تحت‌ الکفاله قانونی خود قرار داده باشد، مشاوره رایگان و تکمیلی در این زمینه از وکیل تبریز میتوانید کسب کنید.

- در موردی که عین مستاجره، به منظور کسب یا پیشه و یا تجارت خود مستاجر، اجاره داده شده و مستاجر، آن را به عناوینی از قبیل وکالت یا نمایندگی و غیره عملا به غیر واگذار کند.

- در صورتی که در اجاره‌ نامه محل سکنی، حق فسخ اجاره، هنگام انتقال قطعی شرط شده باشد، مشروط به این که خریدار، بخواهد شخصا درمورد اجاره سکونت نماید و یا آن را برای سکونت اولاد یا پدر، یا مادر یا همسر خود تخصیص دهد. در این صورت، اگر خریدار، تا سه ماه از تاریخ انتقال‌ ملک، برای تخلیه، مراجعه نکند، درخواست تخلیه به این علت، تا انقضای مدت اجاره پذیرفته نمی‌ شود.

- در صورتی که مورد اجاره، محل سکنی بوده و مالک پس از انقضای مدت اجاره، احتیاج به مورد اجاره برای سکونت خود یا اشخاص مذکور دربند فوق، داشته باشد.

- هر گاه مورد اجاره در معرض خرابی باشد و همچنین امکان تعمیر آن وجود نداشته باشد.

- اگر از مورد اجاره بر خلاف منظوری که در اجاره‌ نامه قید شده استفاده گردد.

- در مورد محل کسب و پیشه و تجارت، هر گاه مورد اجاره، برای شغل معینی اجاره داده شده و مستاجر، بدون رضای موجر شغل خود را تغییر دهد، مگر این که شغل جدید، عرفا مشابه شغل سابق باشد.

- در صورتی که مستاجر، در مورد اجاره، تعدی یا تفریط کرده باشد.

- در صورتی که مستاجر، از پرداخت مال‌الاجاره یا اجرت‌ المثل، خودداری کرده باشد.

- انقاضای مدت : ‌به موجب ماده ۳ این قانون : " پس از انقضای مدت اجاره، بنا به تقاضای موجر یا قایم‌مقام قانونی وی، تخلیه عین مستاجره، در اجاره با سند رسمی، توسط دوایر اجرای‌ ثبت، ظرف یک هفته و در اجاره با سند عادی، ظرف یک هفته پس از تقدیم تقاضای تخلیه، به دستور مقام قضایی در مرجع قضایی، توسط ضابطین قوه‌قضاییه انجام خواهد گرفت. "

- تعدی و تفریط مستاجر: به موجب ماده ۴۸۷ قانون مجازات اسلامی: " هرگاه مستأجر نسبت به عین مستاجره تعدی یا تفریط نماید و موجر، قادر بر منع آن نباشد، موجر حق فسخ دارد. " بنابراین، یکی از مواردی که موجر به می تواند حکم تخلیه مستاجر را دریافت کند، تعدی و تفریط مستاجر است.

- استعمال عین مستاجره خارج از توافق: بر اساس ماده ۴۹۲ : "اگر مستاجر، عین مستاجره را در غیر موردی که در اجاره ذکر شده باشد یا از اوضاع و احوال استنباط می شود، استعمال کند و منع آن، ممکن نباشد، موجر حق فسخ اجاره را خواهد داشت. " بنابراین، مستاجر باید از عین مستاجره در حوزه توافقات استعمال کند، در غیر این صورت، موجر می تواند حکم تخلیه مستاجر را دریافت کند.

- نحوه شکایت از مستاجر و گرفتن حکم تخلیه مستاجر در ادامه با ما همراه باشید...

در موارد فوق، مانند انقضای مدت عقد اجاره، موجر می تواند با تنظیم دادخواست تخلیه ملک استیجاری، به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و با همراه داشتن مدارک از شورا، حکم مذکور را درخواست نماید. همچنین، اگر مستاجر از پرداخت اجاره بها خودداری نماید، موجر می‌ تواند به استناد اجاره نامه ( اگر اجاره‌ نامه، رسمی باشد) از دفترخانه یا اجرای ثبت، صدور اجراییه بر تخلیه و وصول اجاره‌ بها را درخواست نماید.

نحوه شکایت از مستاجر و گرفتن حکم تخلیه مستاجر

مراحل شکایت از مستاجر

نحوه شکایت از مستاجر و گرفتن حکم تخلیه مستاجر (مراحل شکایت از مستاجر) قرارداد اجاره یکی از قراردادهای پرکاربرد است که افراد بسیاری با آن سر و کار دارند. اجاره یک قرارداد است که به موجب آن مستاجر می‌تواند از منافع یک ملک تا پایان مدت قرارداد استفاده کند و در مقابل، اجاره‌بهایی به صاحب ملک بپردازد. براساس قرارداد بین مستاجر و مالک، هر دو طرف تعهدات و وظایفی قانونی دارند. در صورتی که مستاجر این تعهدات را نقض کند، مالک می‌تواند حکم تخلیه بگیرد، سریع ترین و کم هزینه ترین روش تخلیه مستاجر بهره گرفتن از وکیل کرج است.

حکم تخلیه چیست؟

حکم تخلیه به معنای حقوقی، گرفتن ملک از متصرف به نحوی که صاحب ملک بتواند بدون مشکل از منافع آن استفاده کند. تخلیه ملک معمولا در روابط موجر و مستاجر مطرح می‌شود.

دستور تخلیه یا حکم تخلیه؟

برای تخلیه ملک دو راه وجود دارد:
۱. تقاضا برای دستور تخلیه ملک: این دستور زمانی صادر می‌شود که مدت اجاره پایان یافته باشد و معمولا برای قراردادهای اجاره مسکونی با سند عادی به کار می‌رود.
۲. تقاضا برای صدور حکم تخلیه ملک: این حکم توسط دادگاه صادر می‌شود و نیازمند تشکیل جلسه رسیدگی است.

مراحل گرفتن دستور تخلیه

۱. در زمان انقضای مدت اجاره، صاحب خانه به شورای حل اختلاف محل مراجعه کرده و درخواست صدور حکم تخلیه می‌کند.
۲. پس از ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف، صاحب خانه ودیعه یا پول پیش را به حساب دادگاه واریز کرده و درخواست دستور تخلیه می‌کند.
۳. این دستور توسط واحد اجرای احکام اجرا می‌شود.

نحو اجرای حکم تخلیه

پس از صدور حکم تخلیه، صاحب خانه باید ودیعه را به مستاجر بازگرداند و قبض آن را به دادگاه تحویل دهد. پس از صدور رای، مستاجر باید ظرف ۷۲ ساعت ملک را تخلیه کند.

حداکثر میزان افزایش اجاره طبق قانون جدید تمدید اجاره

براساس قانون جدید تمدید اجاره، حداکثر میزان افزایش اجاره‌بها در تهران و کلان‌شهرها ۲۵ درصد است. این بدان معناست که مستاجر در تهران می‌تواند حداکثر ۲۵ درصد بیشتر از نرخ سال قبلی را به صاحبخانه بپردازد.

اتمام مقاله نحوه شکایت از مستاجر و گرفتن حکم تخلیه مستاجر

با آرزوی شادکامی

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.