***محتوای تبلیغاتی***
ایرنابازار- رشد در بازار فارکس بدون برنامهای منظم و دقیق محکوم به شکست است. بنابراین اگر علاقهمند به دنیای معاملات هستید، با بررسی مهمترین ابزار کار هر تریدر، یعنی تریدینگ پلن (Trading Plan) همراه ما باشید.
پلن معاملاتی چیست؟
پلن معاملاتی، برنامهای است که تعیین کننده قوانین، محدودیتها و مدیریت رسیدن به اهداف معاملات است. به زبان ساده ابزاری جامع برای تصمیمگیری در مورد سرمایه شما در بازار است. معاملهگری که به فکر شکست در بازار سرمایه نیست باید یک برنامه اجرایی دقیق در بازار را داشته باشد در غیر اینصورت متحمل ضرر و زیان خواهد شد.
نقش آموزش فارکس در طراحی تریدینگ پلن
آموزش فارکس و شناخت کامل بازار است که به شما مسیر درست یک پلن معاملاتی را نشان میدهد.
فارکس از صفر تا صد، کلید گشودنِ دروازههای موفقیت در این بازار پرفراز و نشیب است. آموزش فارکس برای مبتدیان شامل آشنایی با مفاهیم پایهای نظیر جفتارزها، اسپرد، لوریج، مارجین و… میشود.
آشنایی با این اصطلاحات و یادگیری تحلیل تکنیکال و بنیادی از مهمترین گامهای آموزش بازار فارکس است که میتواند به موفقیت در این بازار پویا و پرنوسان کمک کند. پس اگر خواهان فتح قلههای فارکس هستید، آماده سفری پرمشقت و پرفراز و نشیب باشید. آموزش فارکس از صفر تا صد برای مبتدیان و حرفهایها، لازمه این است که گام در این مسیر پرماجرا بگذارید و طعم شیرین موفقیت را در این بازار بیرحم بچشید. به یاد داشته باشید که پاداش این سفر پرمشقت، ثروتی بادآورده نیست، بلکه حاصل تلاش، پشتکار و دانش شما خواهد بود.
اهمیت داشتن پلن معاملاتی
داشتن یک پلن معاملاتی موفق برای یک تریدر فارکس بسیار اهمیت دارد. این پلن مانند یک دانای کل شما را در پیدا کردن مسیر موفق معاملهگری همراهی میکند. تریدینگ پلن یک چارچوب برنامه ریزی شده مناسب و مشخص با چاشنی نظم و منطق است که باعث تعین موقعیت فعلی، تعین هدفگذاری در مسیر، پیشگیری از تصمیمات عجولانه و احساسی و مدیریت بهینه سرمایه میشود. همچنین، امکان ارزیابی دقیق عملکرد تریدر از کل شرایط حضور و وجود بازار را فراهم می کند و او را یاری میدهد تا با تدبیر و مدیریت، خطاها و نقاط ضعف خود را شناسایی و بهبود ببخشد. بنابراین، اهمیت داشتن یک پلن معاملاتی در تضمین موفقیت و سودآوری تریدر فارکس نقش بسزایی دارد. در ادامه به بررسی موارد مهم در تریدینگ پلن میپردازیم.
در پلن معاملاتی چه مواردی را باید مشخص کرد
همگام با در نظر گرفتن فاکتورهای کاربردی در برنامه خودتان و نظم و دقت در اجرای آن می توانید یک پلن معاملاتی موفق داشته باشید. در یک پلن معاملاتی، موارد زیر را باید مشخص شود:
استراتژیهای معاملاتی: تعیین استراتژیهای معاملاتی، از جمله تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی و نحوه ورود و خروج از معاملات، از مهمترین اصول یک پلن موفق است.
مدیریت ریسک: تعیین حداکثر میزان ریسک قابل قبول برای هر معامله و محدود کردن خطرات مالی، گام بعدی در نوشتن پلن است. ریسک معاملات حتما باید به صورت هفتگی بررسی شود به معنا که اگر شما در طول هفته معاملاتی خود برای مثال ۷ درصد در ضرر قرار گرفتهاید لازم است دست از معامله بکشید و اتفاقاتی که باعث این مقدار از ضرر شده است را بررسی کنید.
مدیریت سرمایه: چه میزان سرمایه برای هر معامله و نحوه تقسیم آن در معاملات مختلف در نظر دارید؟ پرسش دیگری که باید پاسخ آن در پلن معاملاتی نوشته شود.
اهداف معاملاتی: تعیین اهداف مالی کوتاه و بلند مدت و استراتژی برای رسیدن به آنها یا در واقع سوال اصلیتر که هدف از ورود به بازار مالی چیست؟ از مراحل دیگر تکمیل پلن معاملاتی است.
روانشناسی معاملاتی: مدیریت احساسات نقش مهمی در موفقیت روند معاملاتی شما دارد. یکی از چالشهای هر تریدر تازهکار از تعادل خارج شدن احساسات او و رعایت نکردن قوانین استراتژی خودش است که نتایج ناگواری را باعث میشود.
بررسی و ارزیابی: بررسی مداوم عملکرد معاملاتی بر اساس شرایط جدید بازار، ارزیابی خطاها و نقاط ضعف و اصلاح آنها در پلن معاملاتی بسیار تاثیرگذار است.
تفاوت پلن معاملاتی با استراتژی معاملاتی
پلن معاملاتی یک سری قوانین و مقررات کلی است که برای انجام معاملات مالی و سرمایهگذاری تعیین میشود، این پلن شامل مواردی از قبیل: میزان سرمایه برای سرمایهگذاری، تعیین حد سود و ضرر معاملات، زمانبندی انجام معاملات و ریسک مجاز برای هر معامله است. در حالی که استراتژی معاملاتی نقشهای است که فقط برای انجام معاملات و پیش بینی رفتار بازار تعیین میشود، این استراتژی ممکن است شامل استفاده از تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال یا روشهای دیگر برای انجام معاملات باشد. به طور خلاصه، پلن معاملاتی برای مشخص کردن کلیه موارد فنی و مالی معاملات مورد استفاده قرار میگیرد در حالی که استراتژی معاملاتی فقط برای تعیین روش و راهبردهای انجام معاملات استفاده میشود.
آموزش تدوین تریدینگ پلن موفق
برای موفقیت در این بستر جذاب معاملات فارکس لازم است تا یک تریدینگ پلن موثر و موفق داشته باشید. در ادامه، مراحلی را برای تدوین یک تریدینگ پلن موفق در معاملات روزانه فارکس را شرح میدهیم:
تاریخ: تاریخ روز معامله.
بازار / نماد معاملاتی: نماد معاملاتی و یا جفت ارزی که معامله میشود.
تحلیل تکنیکال: تحلیل تکنیکال انجام شده برای معامله (مثلاً شکست مقاومت، الگوهای قیمتی، شاخصهای تکنیکال).
تحلیل بنیادی: اخبار و رویدادهای بنیادی مرتبط معامله.
شرایط ورود: شرایطی که بر اساس آن وارد معامله شدهاید (مثلاً سیگنالهای تکنیکال).
حد سود: سطح قیمتی که در آن معامله را میبندید تا سود ببرید.
حد ضرر: سطح قیمتی که در آن معامله را میبندید تا از زیان بیشتر جلوگیری کنید.
حجم معامله: درصدی از سرمایه که در این معامله ریسک میکنید.
نسبت ریسک به سود: نسبت ریسک به سود معامله.
نتیجه معامله: نتیجه نهایی معامله به دلار یا درصد.
یادداشتها: یادداشتها و درسهایی که از این معامله آموختهاید.
جمعبندی
در این مقاله هر آنچه که در مسیریابی یک مقصد لازم بود را برای شما بیان کردیم. آموختیم که برای دستیابی به موفقیت در بازار مالی جدا از شناخت و آموزش بازار و بررسی ابزارهای انجام معاملات مانند هر موضوع دیگری در زندگی به یک برنامه منظم و حسابشده نیاز داریم در ادامه به فاکتورهای کلیدی و شیوه تدوین پلن معاملاتی روزانه پرداختیم؛ امیدواریم این مطالب برای شما مفید و کاربردی بوده باشد.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما