به گزارش ایرناپلاس، محمد اشرفی اصفهانی فعال سیاسی اصلاحطلب درباره رویکرد مجلس با دولت در گزینههای معرفی شده برای کسب رای اعتماد به ایرناپلاس گفت: نمایندگان باید در جلسههای رای اعتماد حاشیهگریزی را برگزینند و به اصول و چارچوبهای اساسی در این زمینه توجه و دقت لازم داشته باشند.
وی به شرایط کنونی کشور و مشکلات دولت آینده اشاره و خاطرنشان کرد: رییسی به خوبی میداند در چه برهه دشواری مسئولیت اجرایی کشور را به دست گرفته؛ پس طبیعی است که با دقت زیادی، به معرفی همکاران خود برای حضور در دولت اقدام کرده است تا از طریق چینش شایستهها و کاربلدها دولتش را به عنوان دولتی چارهساز معرفی کند.
وی، تخصص را از اصول اولیه برای انتخاب وزیران دانست و گفت: این مساله سبب میشود تصمیمگیری و همچنین اجرای برنامهها بر اساس نیازها باشد.
نماینده ادوار مجلس ادامه داد: البته فساد همچون سمی مهلک ضربههای مهلکی را بر پیکیره نظام اجرایی کشور وارد کرده بهگونهای که فعالیت مفسدان و رانتخوارها را میتوان یکی از اصلیترین وضعیتی دانست که ارکان جامعه را با بحران مواجه کرده است.
وی افزود: با توجه به این وضعیت، مدیرانی میتوانند موثر باشند و بهجای مشکلتراشی، مشکلی از مشکلات کشور را برطرف کنند که هم خود و هم مدیران موردنظرشان، عاری از هر خطا و سوءاستفادهگری باشند. در واقع کشور زمانی میتواند در مسیر توسعه گام بردارد که در سیستم مدیریتی، کوچکترین ردی از فساد مشاهده نشود.
او تصریح کرد: مساله مهم دیگر که باید جدی گرفته شود، اینکه یک دولتِ چندپاره نمیتواند از انسجام لازم برای به نتیجه رساندن برنامهها برخوردار باشد. به همین دلیل وزیران دولت سیزدهم در هر حوزهای که باشند، باید با هم همصدا و اشتراکنظر داشته باشند زیرا در غیر این صورت بخش زیادی از وقت و توان دولت صرفِ پیامدهای اختلاف اعضای دولت خواهد شد.
پرهیز از تخریب وزیران پیشنهادی و ضرورت توجه به منافع ملی
اشرفیاصفهانی با اشاره به شایعهپراکنیهای مرسوم درباره گزینههای معرفی شده برای کسب رای اعتماد در مجلس، خاطرنشان کرد:متاسفانه رسم است که در موقع چینش کابینه، گروههای مخالف شروع به قضاوت و حتی تخریب چهرههای انتخابی رئیس دولت میکنند که اینگونه رفتار میتواند در نظر و رای نمایندههای مجلس تاثیر بگذارد.
وی افزود: توصیهام به همه این است که باتوجه به شرایط خاص کشور که با آن مواجهایم، انگیزههای سیاسی و اهداف جناحی را از ذهن خارج کنند تا از این طریق دولت بتواند در آرامش کامل به فکر مدیریت شرایط بحرانی شود.
این فعال سیاسی ادامه داد: واقعیت اینکه مردم گرفتاریهای معیشتی را با تمام وجود حس میکنند و معلوم است، در چنین موقعیت خطیری اولویت اصلی برای همه باید این باشد که برای گذر از این دوره طاقتفرسا به هم یاری برسانیم و از همه پتانسیل موجود در ایران در راستای آرامش عمومی بهره بگیریم.
وی توضیح داد: اتفاقی که افتاده، این است که مجلس و دولت از نظر عقیده سیاسی و نوع نگاه به مسایل مختلف همسو هستند. به همین دلیل توقع این است نمایندگان مجلس در جلسهرای اعتماد حاشیهگریزی را برگزینند و گزینهها را فقط براساس تخصص و کارنامهشان بررسی کنند و در نهایت دولت با کمترین اتلاف وقت بتواند با کابینه جدید فعالیتش را شروع کند.
وی افزود: امیدوارم شرایط طوری رقم بخورد که دولت سیزدهم بتواند سیاستهای تعیین شده را با کمترین مانع ممکن به اجرا در بیاورد.
کمک مجلس به دولت با همراهی در رای اعتماد وزیران پیشنهادی
حسین کنعانیمقدم فعال سیاسی اصولگرا نیز در گفتوگو با ایرناپلاس با بیان اینکه مجلس و دولت از نظر سیاسی در یک طیف قرار دارند، افزود: تحولات سیاسی در دو سال گذشته موجب شد که اصولگرایان به صورت یک دست در دستگاهای نظام مستقر شوند که چنین حالتی هم میتواند نتایج مثبت و هم نتایج هزینهسازی داشته باشد.
وی افزود: انتظار میرود نمایندگان مجلس در دادن رای اعتماد به کابینه پیشنهادی رئیسجمهوری، با کمترین چالش و حاشیه اقدام کنند زیرا این رویکرد میتواند دولت را برای شروعی مقتدر کمک کند.
وی ادامه داد: همراه بودن مجلس سبب میشود که مسایلی چون کرونا، تحریم و البته مدیریتهای نادرست چند ساله که سبب لنگ شدن چرخ اقتصاد شده و مشکل معیشت در کشور ایجاد کرده، دولت بتواند و سایر ارگانها، با کمترین اشتباه و تلاشی توأم با درایت، مانعهای پیش رو بردارند. چون مردم دیگر طاقت ندارند و به ویژه از دولت رییسی توقع کاهش مشکلات را دارند.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: بیشتر نمایندگان برای نخستینبار است که در جلسه رأی اعتماد فرصت رأی دادن دارند. به آنها توصیه میکنم که فقط بر اساس تجربه، تخصص و سلامت افراد رأی دهند و اینگونه نباشد که تحتتاثیر اغراض سیاسی یا براساس منافع حوزه انتخابیه خود به کسی رأی منفی یا مثبت بدهند.
وی افزود: به هرحال کابینه که با انتخاب آنها شروع به کار خواهد کرد، در موقعیتی خطیر، مسئولیت اداره کشور را برعهده خواهد داشت. به همین دلیل قوه مجریه باید تحت حمایت قوه مقننه و سایر ارکانهای نظام باشد تا از این طریق همه پتانسیل موجود در کشور در راستای حل مشکلات به کار گرفته شود.
کنعانیمقدم ادامه داد: ابن درست که دولت جدید توسط اصولگراها اداره خواهد شد اما اگر دنبال گذر از وضعیت طاقتفرسای کنونی هستیم، رئیسجمهوری و دولتمردان باید از نقطهنظرهای همه کارشناسانی که دل در گروی نظام و کشور دارند، استفاده کنند.
وی تاکید کرد: اینکه افراد چه سلیقهای دارند و نگاه سیاسی آنها چیست، ربطی به کاردانیشان ندارد؛ ایران درگیریهای زیادی را در حوزههای مختلف تجربه میکند و همین کافی است، حداقل در این برهه پر از مشکل، رقابتهای سیاسی را کنار بگذاریم و با وجود اختلافنظرها که اتفاقاً طبیعی است، همه در کنار هم برای اعتلای نظام جمهوری اسلامی و البته تزریق آرامش و اطمینان خاطر به جامعه خالصانه تلاش کنیم.
سجادی: ضرورت دقت نظر نمایندگان در دادن رای اعتماد
کمال سجادی فعال سیاسی اصولگرا نیز در گفتوگو با ایرناپلاس تاکید کرد: با توجه به اینکه بیشتر نمایندگان مجلس نخستین دوره نمایندگیشان را پشت سر میگذارند، باید این را نظر بگیرند که این وظیفه قانونی آنها در آنچه قرار است در چهار سال آتی کشور رخ دهد، اهمیت زیادی دارد. پس همه آنها باید با دقت کامل و بعد از بررسیهای لازم نسبت به رأی خود به کابینه پیشنهادی تصمیم بگیرند تا از این طریق ادارهکنندگان کشور بر اساس شایستگی به مسئولیت برسند.
وی ادامه داد: کشور سختیهای زیادی را به دلایل مختلف در حال تجربه کردن است و اگر تدبیر نکنیم و برای حل مشکلات، برنامهریزی مناسب را در تدارک نبینیم، به طور حتم در آینده مردم را با چالههای بیشتری روبرو خواهیم کرد. به همین دلیل به دولتی احتیاج داریم که متشکل از افرادی باشند که توأمان هم تجربه کافی داشته و هم آشنایی کاملی با شرایط موجود داشته باشند.
وی افزود: نمایندگان این را هم در نظر بگیرند که دولت مأموریت بسیار دشواری را پیش روی خود میبیند. به همین دلیل هر چقدر که دولت زودتر با ترکیب کامل کارش را شروع کند، به همان میزان میتواند امور را بهتر مدیریت کند. البته دولتیها هم لازم است باهم هماهنگ باشند، یعنی اینگونه نباشد که بخشی از وقت و انرژی خود را صرف رفع اختلافها کنند. این مساله آسیبهای زیادی را به منافع عمومی وارد میکند.
توصیه به وزیران انتخابی
سجادی به وزیرانی که رای اعتماد مجلس را به دست میآورند توصیه کرد: در هنگام انتخاب معاونان و مقامهای رده بالای وزارتخانهها، به اطرافیان خود اجازه ندهند که افرادی فاقد صلاحیت را به بدنه وزارتخانه تحمیل کنند.
«یک وزیر باید بداند جایگاهی که دارد، همانند امانتی گرانبهاست و همچنین باید بداند، کوچکترین خطا یا فساد و حتی تصمیمی غیرکارشناسی میتواند بر زندگی قشر بزرگی از مردم تاثیر منفی بگذارد. پس کوششی مجدانه لازم است تا کارهای به چهرههای کاردان سپرده شود تا از این طریق مدیریتی منطقی شکل بگیرد و در نتیجه، مشکلات یکی پس از دیگری حل شوند که چنین حالتی در نهایت به رضایت عمومی منجر خواهد شد.»
نظر شما