به گزارش ایرناپلاس، حسن روحانی چهارشنبه گذشته در جلسه هیأت دولت گفت: یکی از افتخارات دولت این است که در سالهای ۱۳۹۷، ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ و در هفتههای اولیه ۱۴۰۰ با همه سختیها و فشارها و شدیدترین تحریمها و جنگ اقتصادی، کشور را به گونهای اداره کرده که نه دوستان ما، بلکه دشمنان ما هم امروز اعتراف دارند که «فشار حداکثری» شکست خورده است. این بالاترین عمل و جزو افتخارات دولت دوازدهم است.
اشاره رئیس جمهوری به اظهارنظرهای اخیر مقامهای آمریکایی است که اعتراف کردهاند سیاست فشار حداکثر آمریکا علیه ایران شکست خورده است. رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا که سهشنبه گذشته منتشر شد، گفت: در سه سال گذشته دولت ترامپ گزینه فشار حداکثری را آزمایش کرد، دیدیم چه اتفاقی افتاد، ایران برنامه هستهای خود را گسترش داد.
وی با تأکید بر اینکه سیاست فشار حداکثری شکست خورده، گفت: دولت بایدن متعهد است که ایران به سلاح اتمی دست نیابد و بهترین راه را برای این کار، دیپلماسی میدانیم. ما با هر کسی که در ایران قدرت داشته باشد، مذاکره خواهیم کرد. اگر بتوانیم پیش از انتخابات به تفاهم برسیم که خوب است؛ اگر نتوانیم، پس از آن با هر کسی که در تهران مسئول باشد، ادامه خواهیم داد.
حسن روحانی این اظهارات را «پیروزی ملت ایران» تلقی کرد و گفت: در شرایط تحریم امروز آمریکا به صراحت میگوید سیاست فشار حداکثری شکست خورده و دیگر جواب نمیدهد. به صراحت میگویند راهی جز مذاکره نداریم و اگر شما آمادهاید، ما حاضریم مستقیم مذاکره کنیم و اگر آماده نیستید، حاضریم غیرمستقیم با گروه ۱+۴ مذاکره کنیم. این به معنای پیروزی ملت ایران است که نباید آن را دست کم بگیریم.
کارنامه روشن دولت در شرایط سخت اقتصادی
رئیس جمهوری با اشاره به توسعه سواحل مکران گفت: دولت تحت شدیدترین جنگ اقتصادی و تحریمهای همهجانبه، چهارگوشه کشور را به کارگاه عمران و آبادانی تبدیل کرد. در تاریخ ۷ هزار ساله گذشته چه زمانی را سراغ دارید که سواحل مکران نشاط و رونق و آبادانی امروز را داشته باشد؟ در حال تحریم راهآهن را میکشیم، راهآهن از چابهار به سمت زاهدان را اجرا کردیم، انتقال آب از خلیج فارس به سمت زاهدان و زابل را طراحی میکنیم، آب را از دریای جنوب تا کرمان و سیرجان و یزد و اردکان بردیم، بعد ادامه پیدا میکند به اصفهان و خراسان جنوبی و مشهد، این کار عظیم کجا انجام گرفت؟
وی همچنین یادآوری کرد: پس از توافق برجام عدهای مدعی بودند که دولت همه توانمندیهای هستهای کشور را فروخته و از دست داده است، اما این روز فرصتی است تا مردم ببینند که در همین سالها به رغم فشارهای اقتصادی چه پیشرفتها و دستاوردهای بزرگی در عرصه فناوریهای هستهای کشور حاصل شده است. هیچ زمانی از ابتدای آغاز فعالیتهای هستهای کشور، توانمندی هستهای ما به اندازه امروز نبوده است.
روحانی همچنین درباره تقویت توان دفاعی کشور اظهار کرد: بنیه دفاعی کشور امروز به لطف تلاشهای دولت تدبیر و امید قطعاً چند برابر سال ۱۳۹۲ است. گواه این ادعا نیز سرنگونی پهپاد دشمن به وسیله سامانه پدافندی ساخت خودمان بود.
وی افزود: اینکه در یک دولت بتوانیم ۵۰ سد ملی افتتاح کنیم که تا امروز ۵۲ سد ملی افتتاح کرده ایم. چه زمانی اینچنین بوده؟ شک دارید ما در بنزین خودکفا هستیم، شک دارید بزرگترین صادرکننده بنزین در این منطقه هستیم؟ شک دارید صادرکننده گازوئیل هستیم؟ مگر در دولت قبل واردکننده اینها نبودیم؟
رئیس جمهوری درباره فعالیتهای دولت در عرصه بهداشت نیز گفت: امروز توانمندی کشور در عرصه بهداشت و درمان به لطف اجرای طرح تحول سلامت و نیز تجهیز و توسعه امکانات بهداشتی و درمانی حداقل دو برابر ابتدای دولت تدبیر و امید است. دولت در دوران کرونا کار عظیم و بزرگی انجام داده و در اثنای مقابله با این بیماری خطرناک بخش درمان کشور را توسعه نیز داده است. به وزارت بهداشت دستور دادهام که تمام اقدامات در زمینه واردات و تولید واکسن در داخل و نیز واکسیناسیون را با جزئیات کامل و به شکل شفاف برای مردم تشریح کنند. دهها میلیون دز واکسن یا خریداری شده و یا برای خرید آنها توافق شده است، اما تحریم آمریکا مانع نهایی شدن توافقات و انتقال واکسنها به داخل کشور شدهاند.
روحانی با اشاره به نزدیک بودن فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اظهار کرد: به سازمان برنامه و بودجه دستور دادهام که برای ماه مبارک رمضان یک نوبت اضافه کمک معیشتی به جمعیت تحت پوشش تخصیص داده شود. همچنین در روزهای آینده یک کارت اعتباری در اختیار مردم قرار میگیرد که پشتوانه آن سهام عدالت یا یارانه مردم است و این کارت علاوه بر کمک به مردم، پشتیبانی و کمکی به رونق تولید نیز خواهد بود و امیدوارم با بهبود شرایط جهانی، در تأمین کالا نیز ثبات بیشتری در کشور ایجاد شده و مردم شرایط بهتری را تجربه کنند.
با وجود این رخدادها که رئیس جمهوری نیز به اشاره کرد، برخی رسانهها و همچنین فعالان حوزه فضای مجازی در کتمان این واقعیت و تحریف این پیروزی از دشمنان خارجی پیشی گرفتهاند. در حالی که این یک پیروزی بزرگ در تاریخ ملت ایران است که روحانی تأکید دارد مربوط به دولت دوازدهم نیست و به ملت ایران مربوط است زیرا سه سال و نیم در برابر همه فشارها ایستاده و مقاومت کرده است.
اشاره رئیس جمهوری به انزوای دولت آمریکا در دوران ترامپ در سازمان ملل، شورای امنیت، مجمع عمومی و دادگاه لاهه در هر بار موضوعگیری علیه ایران و شرایطی است که حتی یاران سنتیاش او را در رأی دادن علیه ایران یاری نکردند.
مقاومت ایران، آمریکا را به برجام باز میگرداند
مقاومت دولت و ملت ایران در برابر فشار حداکثری آغاز فصل جدیدی از روابط بینالمللی را رقم زده است؛ تا جایی که حفظ برجام و بازگشت آمریکا به آن بار دیگر مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در تازهترین تلاشها برای حفظ برجام، ایران سهشنبه گذشته بهطور غیر مستقیم در وین با اعضای اروپایی باقیمانده در برجام به گفتوگو پرداخت. این جلسهها در چارچوب دو کارگروه جداگانه پیرامون جنبههای فنی رفع تحریمها و اجرای کامل برجام، ادامه خواهد یافت.
سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی در نشست کمیسیون مشترک برجام تأکید کرد: رفع تحریمهای آمریکا، نخستین و ضروریترین اقدام جهت احیای برجام است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد که به محض رفع تحریمها و پس از راستیآزمایی آن، اقدامات جبرانی هستهای خود را متوقف کرده و به اجرای کامل برجام برگردد.
بنابراین بهنظر میرسد دولت دوازدهم با به پایان رساندن تروریسم اقتصادی که خروج یکجانبه ترامپ از برجام، با هدف فشار حداکثری به مردم ایران آغاز کرده بود، میتواند مسیر گشایش اقتصادی را برای دولت پس از خود هموار کند.
نشانههای شکست فشار حداکثری
از نشانههای شکست فشار حداکثری میتوان به توان دولت در واردات کالاهای اساسی و همچنین دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی اشاره کرد. در واقع در شرایطی که هنوز حسابهای بانکی ایران آزاد نشده، حجم واردات کالاهای اساسی در سال ۱۳۹۹ به ۲۳ میلیون و ۱۰۷هزار تن و ارزش بیش از ۱۲ میلیارد دلار رسید.
همچنین بیش از ۱۴ هزار و ۷۹۸ تن دارو، تجهیزات و ملزومات ضروری پزشکی به ارزش یک میلیارد و ۶۴۶ میلیون دلار و ۴۵۱ تن داروهای دامی ضروری به ارزش ۶۴ میلیون و ۱۵۹ هزار دلار در سال گذشته از گمرک ترخیص شده است.
با این حال اگر فشار داخلی همسو با فشارهای خارجی، تنگناهای پیش روی دولت را بیشتر نمیکرد، مردم میتوانستند نیازهای ضروری خود را با هزینه پایینتری تأمین کنند. یکی از فشارهای داخلی، موضوع تصویب لوایح مسکوت مانده FATF است که به اعتقاد کارشناسان اقتصادی به دلیل عدم تصویب آنها، هزینه مبادله با شرکای تجاری حداقل ۲۰ درصد در مقایسه با برقراری روابط بانکی بینالمللی بیشتر شده و این همان هزینهای است که مردم در نهایت پرداختکننده آن هستند و دولت نیز با وجود تلاش برای رفع اینگونه فشارهای داخلی از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.
این در حالی است که گروههای فشار داخلی حتی در شرایطی که آمریکا نیز به شکست خود اذعان دارد، حاضر به حفظ منافع ملی نیستند و گروههای تندرو با آدرس غلط دادن به افکار عمومی و طرح این موضوع که FATF آمریکا را از پای میز مذاکره بلند خواهد کرد، در به نتیجه رسیدن جلسههای مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی این لوایح، کارشکنی میکنند.
نظر شما