این نماینده سابق چهار دوره مجلس شورای اسلامی و از فعالان سیاسی اصولگرا درباره چرایی تاکیدات مکرر رهبری و مسئولان بلندپایه کشور بر مشارکت حداکثری در انتخابات به ایرناپلاس گفت: «تا کنون در همه انتخابات، حضور پرشور مردم عامل مهمی در حفظ امنیت کشور و بیمه کردن انقلاب و نظام و نیز حصول منافع و اثرات متقابل آن برای مردم، بوده است؛ البته این اواخر مردم با مسائل اقتصادی بسیاری روبرو بودند؛ امیدواریم مشکلات اقتصادی تاثیری در مشارکت مردم نداشته باشد و آنها برای حضور پای صندوق رای مایوس و دلسرد نشده باشند».
وی افزود: «بسیاری از افراد بر اساس اعتقاد به نظام و کشور و رهبری در انتخابات حضور مییابند، اما عامل تعیینکننده، میزان مشارکت آن درصدی از مردم است که پایبندی کمتری به ارزشها دارند؛ امیدوارم این طیف نیز به این نتیجه برسد که هرچه قدر کنار بکشد، وضعیت اقتصادی و معضلات کشور بدتر میشود اما بهتر نه».
دشمن همیشه میخواهد در انتخابات شرکت نداشته و دلسرد باشیم، به همین دلیل نزدیک انتخابات حرف از این میزنند که انتخابات آزاد نیست؛ حتی اگر اعتقادی به اصول نظام هم نداشته باشیم باید بدانیم شرکت در انتخابات در زندگی خودمان هم بسیار موثر است.این نماینده سابق مجلس ادامه داد: «حضرت امام(ره) یک شاخصی را یادآوری کردهاند که هرکار ی را که دشمنان بر آن صحه گذاشتند، شما بدانید نباید به آن عمل کنید؛ دشمن همیشه میخواهد ما در انتخابات شرکت نداشته و دلسرد باشیم، به همین دلیل نزدیک انتخابات حرف از این میزنند که انتخابات آزاد نیست، خودشان هر که را بخواهند از صندوق در میآورند و ... . درصدد ناامید کردن و بیعملی مردم هستند؛ بنابراین حتی اگر ما اعتقادی به اصول نظام هم نداشته باشیم باید بدانیم شرکت در انتخابات در زندگی خودمان هم بسیار موثر است».
وی درباره نقش احزاب و گروههای سیاسی و نامزدها در مشارکت پرشور نیز گفت: «عملکرد احزاب و سوابق آنها در ذهن مردم باقی است؛ ما افراد پاکدست، کم نداریم که با وجود تلاش و خدمتی که به نظام کردهاند اگر عضوی از احزاب نباشند به راحتی از صحنه حذف میشوند؛ فکر میکنم احزاب باید سعی کنند افراد خوب، انقلابی، پاکدست، پرتلاش و با انگیزه را حتی اگر در شمار نیروهای خودشان نباشند، تائید، حمایت و به مردم معرفی کنند؛ به این ترتیب امید میرود که به قول مقام معظم رهبری، منافع حداکثری حضور مردم که واقعا علاج دردهای مزمن کشور است حاصل شود».
اخوان همچنین درباره نقش نهادهای نظارتی و شورای نگهبان در مشارکت حداکثری نیز افزود: «همان انتظاری که درباره احزاب گفتم، شامل شورای نگهبان هم میشود؛ این شورا باید پیشینه افراد به خصوص «پاکدستی» را که بسیار مهم است در نظر بگیرد؛ معتقدم افراد در هر جایگاه و منصبی که بودهاند عملکردشان مشخص بوده و شورای نگهبان لازم است معیار پاکدستی، میزان تلاش و فعالیت و زحمات قبلی افراد را بسنجد و حتی اگر فردی اسم و رسم دار نبود اما پاکدست و با ایمان بود را تائید کند».
وی ادامه داد: «امیدوارم مسئولان در این مورد نگاه خیلی تنگی نداشته باشند، مشروط به اینکه افراد داوطلب، شاخصهای ذکر شده را واقعا داشته باشند، نه اینکه فقط به این اکتفا کنند فردی سرشناس و متعلق به یک حزب و جریان سیاسی است؛ اگر شورای نگهبان واقعا به این نتیجه رسید که فردی میتواند نظام و مردم را از وضعیت کنونی نجات دهد، حتما باید او را تائید کند حتی اگر در مقایسه با افراد اسم و رسمدار، سابقه حضور کمتری در لایههای قدرت داشته باشد».
اگر شورای نگهبان واقعا به این نتیجه رسید که فردی میتواند نظام و مردم را از وضعیت کنونی نجات دهد، حتما باید او را تائید کند حتی اگر در مقایسه با افراد اسم و رسمدار، سابقه حضور کمتری در لایههای قدرت داشته باشد.این فعال سیاسی اصولگرا درباره نگرانی دلسوزان نظام از تکرار مشارکت پایین اسفند ۹۸ برای انتخابات سال آینده گفت: «مشاهداتم نشان میدهد که رفتار و برخوردی که با مردم شده از سهام و بورس تا مشکلات اقتصادی، بر آنها اثر گذاشته و کسانی که ایمان و پایبندی محکمی به نظام ندارند ممکن است کمتر در انتخابات شرکت کنند؛ اما اگر بتوانیم این را جا بیندازیم که راه نجات و رفع مشکلات در همین حضور در انتخابات است و با شرکت نکردن هیچ مشکلی حل نمیشود، ممکن است تغییری در میزان مشارکت حاصل شود».
وی ادامه اداد: «به هر حال امکان دارد میزان مشارکت مجلس تکرار شود، چنانچه در اسفند ۹۸، اساسا بحث کرونا هنوز مطرح نشده بود و این دلسردی مردم بود که باعث کاهش حضور آنها شد. معتقدم برای این دوره، هر کسی مسئول است که برای اقوام و اطرافیان خود تشریح کند شرکت نکردن در انتخابات، موقعیت را برای برخی فراهم میکند که خواستار مشارکت حداقلی هستند و به این ترتیب ممکن است گزینه و نامزد مطلوب برگزیده نشود؛ زیرا رهبری بر انتخاب اصلح نیز خیلی تاکید داشتهاند».
اخوان درباره چرایی عدم شکلگیری شور و حال نسبی انتخاباتی در این روزهای باقیمانده، گفت: مشکلات اقتصادی فشار زیادی روی دوش مردم گذاشته است؛ این عامل بسیار مهمی است؛ برخلاف احزاب و جریانهای سیاسی که معمولا در ایام انتخابات حس و حال خوبی برای حضور و مشارکت دارند، اما مهم اکثریت مردم هستند که باید تلاش کرد امید و شوق پیدا کنند و از این حالت دلسردی خارج شوند زیرا این ناامیدی همان خواسته دشمن است.
این فعال اصولگرا برای ایجاد شور و نشاط در دو سه ماه آینده نیز پیشبینی کرد: «فقط باید بگویم امیدوارم و انشاءالله که فضای پرشوری شکل گیرد؛ البته تجربه نشان داده هر چه به انتخابات نزدیکتر شویم با تلاش رسانهها و اطلاعرسانی، به تدریج وضع بهتر میشود که به لطف خدا امید دارم برای این دوره هم محقق شود».
نظر شما