به گزارش ایرناپلاس، این وبینار با سخنرانی مهدی محمدنبی دبیرکل فدراسیون فوتبال آغاز شد و جمع گستردهای از مربیان دارای مدرک حرفهای و A و B آسیا در آن حضور داشتند.
فلسفههای تازه مربیگری، تواناییهای لازم برای مربیان در عصر جدید مربیگری، نقش مباحث انگیزشی برای موفقیت از مواردی است که در این وبینار مورد تبادل نظر قرار گرفت.
در آن وبینار آرسن ونگر گفت برای او مدیریت در فوتبال به مراتب مهمتر و برجسته از مباحث فنی در فوتبال است. کدامیک از مربیان کنونی لیگ برتر در آن کلاس حضور داشتند و به این موضوع توجه کردند؟
ونگر مربی علمگرایی است و به روانشناسی در ورزش اعتقاد زیادی دارد و بسیاری از کارشناسان مهمترین دلیل موفقیت او را همین توجه و اهمیت او به مسائل روحی و علمی میدانند.
رئیس توسعه جهانی فوتبال در وبینار دانشافزایی فدراسیون فوتبال گفت: «ایران کشور بزرگی با استعدادهای زیاد است و همانطور که آقای دبیرکل اشاره کردند مربیان زیاد خوبی در ایران دارید که نیاز هست در مسیر آموزش و پیشرفت دائمی قرار داشته باشند.
در فیفا ما مسئول این هستیم که پتانسیلهای این کشورها بالا ببریم و هدف ما یاری رساندن در این زمینه به فدراسیونهاست. ما در حال تدارک دورههای مربیگری برای برخی از کشورها از جمله ایران هستیم. نیازهای شما را تحلیل و آنالیز میکنیم و با برنامهریزی به شما ارائه خواهیم داد.
ونگر که متخصص استعدادیابی و کار کردن با جوانان است و بازیکنان زیادی را به جهان فوتبال معرفی کرده در پاسخ به پرسشی درباره فلسفههای مربیگری در رابطه با بازیکن گفت: «مربی باید بازیکن را تحت تاثیر قرار دهد و برای پیشرفت او تلاش کند. از طرفی شناخت فرهنگ بازیکن از اهمیت بالایی برخوردار است. بهصورت کلی ما میگوییم مربی انسانی هست که با تخصص در فوتبال کار میکند و برای موفقیت به سه رکن اساسی نیاز دارد.
رکن اول، ارتقای همیشگی دانش؛ رکن دوم، بالا بردن مهارتهای انتقالی و رکن سوم، راهبرها و روشهایی که منجر به موفقیت تیم میشود. همیشه میگویم مربیها ابتدا باید ظرفیت گوشدادن را در خود بالا ببرند و شنونده خوبی باشند تا در ادامه بتوانند تعامل خوبی ایجاد کنند. واقعیت این است وقتی من کار خودم را از سال ١٩٩٣ بهصورت حرفهای در فرانسه آغاز کردم برخی اصول را برای خودم تعریف کردم. اول کیفیت تمرینات تیم بود و در ادامه استفاده از افراد متخصص در کنار خودم و البته حفظ نظم و انضباط. اینها موضوعاتی است که در تیم اهمیت بالایی دارد.»
سرمربی سابق باشگاه آرسنال به چند نکته مهم اشاره کرد: برای یک مربی پیش از دانش و توان فنی، درایت و شناخت فردی و اجتماعی از جامعه پیرامونش از اهمیت بسیاری برخوردار است. فوتبال امروز دنیا بر دو اصل سرعت و استقامت استوار است و مربیان برای رسیدن به موفقیت باید برنامههای تمرینی و استراتژی خود را بر این دو اصل پایریزی کنند. آیا مربیان ما این مهم را در نظر گرفتند؟
ونگر همچنین گفت: «هیچگاه در دوران مربیگری خود اسیر احساسات مثبت و منفی دیگران نشدم چرا که اگر پیروز شوید شما محبوب هستید و اگر مغلوب شوید مغضوب؛ پس در هر حالتی خود باشید و روی برنامههایتان متمرکز شوید. استعدادها را براساس استقامت، انگیزه و هوششان انتخاب کنید. برای آموزش در سنین پایه، بر این موارد تاکید کنید: از سنین ۶ تا ۱۲سال: تکنیک و مهارتهای فردی؛ ۱۲ تا ۱۶ سال: مهارتهای جسمانی و استقامت بدنی، ۱۶ تا ۲۱ سال: تاکتیک و مهارتهای تیمی، بالا بردن سرعت و دقت بازیکنان و اینکه تمرینات خود را در محدودههای کوچکتر و فواصل کوتاه برگزار کنید.»
ونگر همچنین تاکید داشت که شدت تمرینها را بالا ببرید و مدت آن را کوتاه کنید. استقامت بدنی در فوتبال یک اصل اساسی است و برای بالا بردن استقامت بازیکنان خود باید تغذیه مناسب به همراه حرکات تمرینی و بدنسازی مناسب را در دستور کار قرار دهید. مهمترین اصل در شخصیت یک تیم احترام به قوانین و مقررات باشگاه است. به بازیکنانتان بیاموزید که رعایت قوانین و مقررات تیم از هر اصلی مهمتر است زیرا این تیم و باشگاه است که عامل بزرگی و پیشرفت ما میشود، پس قابل احترام است.
با همه بازیکنان ارتباط نزدیک و صمیمی ایجاد کنید بویژه ستارههای تیم که دارای روحیات خاصتری هستند اما در هیچ حالتی اجازه ندهید منافع جمعی و شخصیت تیمی شما فدای رفتارها و منافع شخصی یک یا چند بازیکن شود. همیشه در پی یادگیری و بروز شدن باشید زیرا پیشرفت شما در گرو توانمندی و تخصص شما خواهد بود.
طبق گفته کمیته آموزش فدراسیون فوتبال بیش از ۵۰۰۰ مربی در این وبینار حضور داشتند، اما چه دستاوردی در فوتبال ما داشت؟ آیا مربیهای لیگ برتر هم در این جمع قرار داشتند و اگر بودند چرا سطح بازیهای لیگ بیستم پایین بود؟ با توجه به موضوعهایی که آرسن ونگر در این وبینار بیان کرد، چرا مربیها اسیر احساسات شدند و همیشه کنار خط بجای پرداختن به مسائل فنی بیشتر به سمت حاشیه قدم برداشتند!؟
نظر شما