۲۲ دی ۱۳۹۹، ۱۱:۵۵
کد خبرنگار: 948
کد خبر: 84179301
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

سفرهای تبلیغاتی در میدان کرونا

۲۲ دی ۱۳۹۹، ۱۱:۵۵
کد خبر: 84179301
سفرهای تبلیغاتی در میدان کرونا

تهران- ایرناپلاس- چند وقتی است سفرهای میدانی برخی از شخصیت‌ها و مسئولان با رنگ و بوی انتخابات زودتر از روال معمول کلید خورده؛ آن هم در حالی که ستاد ملی مقابله با کرونا بارها تاکید کرده با توجه به خستگی در کادر درمان و ادامه‌دار بودن این بیماری، نباید با انجام سفرهای غیرضروری، به شدت یافتن و تداوم این همه‌گیری دامن زد.

به گزارش ایرناپلاس، یکسالی است کشور ما نیز درگیر ویروس شاخدار کرونا شده و دولت برای کنترل شیوع آن، اقدامات همه‌جانبه‌ای را در دستور کار قرار داده و توانسته چند پیک‌ افزایش شمار مبتلایان را به خوبی مدیریت و کنترل کند.

اکنون شمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا پس از یک دوره روند افزایشی شدید، روند کاهشی در پیش گرفته که با توجه به شرایط سخت تحریمی، دستاوردی بزرگ برای کشور بوده که با تلاش‌های کادر درمان در رسیدگی به بیماران و همت همگان در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی رقم خورد.

اما در شرایطی که همه دستگاه‌های مدیریت بحران بویژه ستاد ملی مقابله با کرونا بر پرهیز از سفرهای درون و برون‌شهری تاکید دارند، شاهد رفتاری هستیم که برای مردم تناقض‌های رفتاری را به نمایش گذاشته است؛ سفرهای برخی شخصیت‌ها و مسئولان برخی نهادها به استان‌ها به عناوین مختلف از جمله بازرسی و نظارت میدانی است. واکاوی این سفرها به خوبی نشان می‌دهد، کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برنامه‌های تبلیغاتی خود را زودتر از موعد کلید زده‌اند.

تصاویر و گزارش‌های مختلف منتشر شده از این سفرها بیانگر آن است که در برخی مناطق، هیچگونه شیوه‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا رعایت نشده و تجمع‌های مردمی با مسئولان، خط بطلانی است بر همه تاکیدها جهت رعایت پروتکل‌های بهداشتی است. حتی کار تا جایی پیش رفته که برخی از این شخصیت‌ها با بسیاری از مردم دست داده و از نزدیک و بدون فاصله‌گذاری اجتماعی، دیدار کرده و در برخی ورودی‌های شهرها هم، تجمع‌هایی در استقبال از آنها دیده می‌شود.

البته، آنچه که نباید از آن غافل شد، ضرورت برخی سفرهای مسئولان و دولتمردان برای بررسی برخی پروژهاست که در این زمینه،‌ باید ضمن به حداقل‌رساندن این سفرها و مدیریت آنها، در صورت حضور در مناطق مختلف، بدون انجام نشست‌ها و دیدارهای مردمی، مستقیم در محل پروژه مورد نظر حضور یابند.

نکته دیگر، انجام برخی نظارت‌های میدانی از سوی اعضای هیات رئیسه مجلس و رئیسان کمیسیون‌های مختلف است در حالی که نماینده هر منطقه، تنها کسی است که وظیفه دارد در این شرایط کرونایی، با انجام این نظارت‌های میدانی، مشکلات موجود را جمع‌بندی و برای پیگیری حل آن، به مجلس منتقل کند.

مساله دیگر، انجام برخی سفرها از سوی افرادی است که هیچ مسئولیتی در دولت و مجلس ندارند و هدف از سفرهای مختلف آنها، انجام تبلیغات انتخابات ۱۴۰۰ است. با توجه به اینکه در این سفرها، دیدارهای مردمی نیز انجام می‌شود، نیاز است شیوه‌نامه‌ای از سوی مسئولان ذیربط برای تعیین شرایط انجام این سفرها در اوضاع کرونایی با هدف جلوگیری از افزایش همه‌گیری تدوین و ابلاغ شود.

مساله دیگر، انجام برخی سفرها از سوی افرادی است که هیچ مسئولیتی در دولت و مجلس ندارند و هدف از سفرهای مختلف آنها، انجام تبلیغات انتخابات ۱۴۰۰ است. با توجه به اینکه در این سفرها، دیدارهای مردمی نیز انجام می‌شود، نیاز است شیوه‌نامه‌ای از سوی مسئولان ذیربط برای تعیین شرایط انجام این سفرها در اوضاع کرونایی با هدف جلوگیری از افزایش همه‌گیری تدوین و ابلاغ شود.جایگاه مجمع نمایندگان در سفرهای استانی چیست؟
در حالی برخی از این شخصیت‌ها، سفرهای خود را با نام نظارت میدانی افزایش داده‌اند که طبق وظایف تعریف شده برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، آنها به دلیل آشنایی با حوزه‌های انتخاباتی خود، مهمترین راوی دردها، نیازها و مطالبات مردمی هستند و قانون نیز این سازوکار را به خوبی تعریف کرده؛ اکنون پرسش اینجاست که جایگاه مجمع نمایندگان چییست؟

بر اساس قانون اساسی، نماینده مجلس دو وظیفه اصلی قانون‌گذاری و نظارت بر اجرای درست قانون را برعهده دارند. به همین دلیل قانون به نمایندگان این قدرت را داده است که از هر شخص و مقامی توضیح بخواهند و در صورت قانع نشدن، وی را به مراجع ذیربط معرفی کنند؛ بنابراین هر موضوعی در سطح کلان اگر بخواهد به قانون تبدیل شود باید به تصویب نماینده‌ها برسد.

همچنین نمایندگان می‌توانند در صورت نیاز، از ارگان‌ها و نهادهای مختلف کشور تحقیق و تفحص کرده و نتیجه را گزارش کنند؛ ضمن آنکه مسئولیت وزارتخانه‌ها با رای اعتماد نمایندگان به افراد سپرده می‌شود و حتی نمایندگان مجلس می‌توانند یک وزیر و یا حتی رئیس جمهوری را بازخواست، استیضاح و حتی برکنار کنند.

در کنار این وظایف، می‌توان به مجمع نمایندگان هر استان نیز اشاره کرد که مسائل و مشکلات استان خود را به خوبی لمس و مشاهده می‌کنند و به همراه استانداران، نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در انتقال مطالبات مردمی به مسئولان و وزارتخانه‌ها ایفا می کنند.

واقعیت امر این است که این بازدیدهای میدانی علاوه بر آنکه شائبه انتخاباتی دارد، هزینه‌زا نیز خواهد بود. با بررسی دقیق، در خواهیم یافت که هزینه اینگونه اقدامات حتی نزد افکار عمومی بسیار بیشتر از فایده آن است.

سفرهایی با هدف تبلیغات
محمد خالدی سردشتی نماینده دور دهم مردم شهرستان‌های لردگان و خانمیرزا در مجلس شورای اسلامی و از فعالان سیاسی در مورد بازدیدهایی که به تازگی در قالب نظارت‌های میدانی برخی مسئولان در مناطق مختلف کشور انجام می‌شود به خبرنگار ایرنا پلاس گفت: سفرهای مسئولان به مناطق کمتر برخوردار در نگاه اول برای توسعه آن مناطق مفید است اما در شرایط کنونی منطقی نیست.

وی افزود: باید بدانیم کشورمان درگیر مقابله با ویروس کروناست؛ هر چند حضور مسئولان در استان‌ها مفید است اما باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی نیز رعایت شود و بیش از این به کادر درمان فشار وارد نشود.
خالدی ادامه داد: برخی از این سفرها همراه با تجمع افراد در استقبال از مسئولان همراه بوده و مردم بدون هیچگونه برنامه‌ریزی و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، از نزدیک با آنها دیدار می‌کنند. در موارد زیادی، تصاویر و فیلم‌های مردم در استقبال از مسئولان در فضای مجازی دست به دست می‌چرخد و این حرکت بازخوردی منفی و حاشیه‌های زیادی از چرایی بی‌توجهی این مسئولان به دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا ایجاد کرده است.

وی افزود: اگر قرار است این سفرهای میدانی با همین شیوه ادامه یابد، نه تنها بار مثبتی نخواهد داشت، بلکه مشکلات مختلفی هم برای مردم آن منطقه در نتیجه بی‌توجهی به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در دوران کرونا ایجاد خواهد کرد.

خالدی با بیان اینکه اینگونه بازدیدها در این شرایط کرونایی ضرورت ندارد، گفت: در گذشته روند مطالبه‌خواهی در استان‌ها به این روال بوده که مجمع نمایندگان به همراه استانداران، عمده مشکلات را با رئیسان قوا در میان می‌گذاشتند و از این طریق، مشکلات منطقه و مردم بهتر رسیدگی می‌شد.

نماینده سابق مجلس افزود: مسائل زیرساختی، اجرایی، اقتصادی و توسعه‌ای کشور برعهده قوه مجریه است و باید توسط رئیس جهوری اجرا شود. اکنون سازوکار رسیدگی به مشکلات مردم توسط مسئولان در تهران فراهم شده؛ هر چند که حضور هر مقامی به‌ویژه سران قوا در استان‌ها بدون دستاورد نیست اما در این شرایط کرونایی ضرورتی ندارد.

وی یادآورشد: هر چه به انتخابات ۱۴۰۰ نزدیکتر می‌شویم، فعالیت‌های انتخاباتی نیز پررنگ‌تر می‌شود؛ این خصلت هر انتخاباتی است و اکنون ناخودآگاه مردم هدف از این بازدیدهای میدانی را برداشت انتخاباتی فرض می‌کنند.
خالدی بیان کرد: به عنوان یک فعال سیاسی معتقدم که مسائل تبلیغاتی و سیاسی در پشت این مسائل نهفته است. آن هم در حالی که کرونا میدان و مقیاس ندارد و تاکنون نیز بار مالی و جانی زیادی را برای مردم و دولت داشته است، باید از هرگونه تجمع و حضور گروهی پرهیز کنیم.

۳ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.