به گزارش ایرناپلاس، ترامپ در این انتخابات با «نه» اکثریت جامعه آمریکا مواجه شد و با پیامهای تبریک شخصیتهای جهانی به جو بایدن، میتوان انتظار داشت کارزار حقوقی رئیسجمهوری آمریکا نیز بهزودی اعلام شکست کرده و مستاجر چهار ساله کاخ سفید آنجا را تخلیه کند.
شکست تاریخی ترامپ در انتخابات از منظر جمهوری اسلامی به معنای خوشحالی برای پیروزی رقیب دموکرات نیست، چنانچه رهبر معظم انقلاب نیز هفته پیش فرمودند «سیاست ما با رفتوآمد افراد تغییر نمیکند» و حسن روحانی رئیسجمهوری و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز بارها اعلام کردند برای ما مهم نیست چه کسی در کاخ سفید باشد، مهم این است که به تعهدات خود برگردد؛ با این حال باخت مهم و حساس ترامپ و دارو دستهاش از چند منظر مهم و درسآموز است:
۱. شکست ترامپ، شکست سیاست فشار حداکثری بر ایران و پیروزی غرورآفرین «مقاومت حداکثری» ملت بزرگی است که در سه سال گذشته انواع و اقسام کجرفتاریها، عقدهگشاییها و جنگافروزیهای اقتصادی-سیاسی را تحمل کرد و مقابل عنصر نامتوازنی چون ترامپ کمر خم نکرد.
۲. شکست ترامپ، شکست و آبروریزی بزرگی برای ضد انقلاب و اپوزیسیونی بود که خاماندیشانه، همه تخممرغهای نارساش را در سبد او گذاشته بود و به گونه رقتباری منتظر عواقب فشار آمریکا و فروپاشی نظام جمهوری اسلامی و البته تجزیه خاک ایران بود؛ حقوق بگیرهایی که به تیم رسانهای و سیاسی «رئیسجمهوری تک دورهای» آمریکا مشاوره میدادند و منتظر استقرار در ایران پس از جمهوری اسلامی بودند، حالا باید به بیکاری گذشته خود اکتفا کنند و با بغض، شکوفایی دوباره ایران را نظاره کنند.
۳. شکست ترامپ نه تنها شکست تحقیرآمیزی برای دشمنان این سرزمین، بلکه هشداری داشت به غفلتزدگانی که دچار خطای تحلیلی شده، ادعاهای مضحک بدخواهان را ناشیانه باور کرده و در تدارک تحولات دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ بودند.
۴. شکست ترامپ، نه فقط شکست یک فرد بلکه اعلام ناکامی ترامپیسمی بود که خود را در رفتار خارج از عرف جهانی نشان میداد، در شورای امنیت سازمان ملل تنها میماند، دست به ترور امثال سردار سلیمانی میزد و همزمان با مستبدان و تروریستهای منطقه معامله میکرد.
۵. شکست ترامپ، شکست سیاستهای مخربی برای جهان بود که از معاهدههای تغییرات اقلیمی خارج میشد و سازمان بهداشت جهانی را بایکوت میکرد. باخت ترامپ و عقبهاش اکنون سبب شادی بخش مهمی از مردم عادی جهان و اندیشمندان و سیاستمداران عاقل و دوراندیشی شد که از پوپولیسم، دروغ، فریب و زنستیزی و لاابالیگری در عرصه جهانی خسته و دلزده شده بودند. کافی است به پیامهای تبریک برخی سران جهان نگاهی کوتاه بیندازیم تا عمق خوشحالی جهان را از کم شدن شر بزرگ ترامپ و ترامپیسم درک کنیم.
۶. شکست ترامپ مهر ابطالی بود بر سیاستهای نژادپرستانه، اسلامستیزانه و مسلمان هراسانه او در چهار سال گذشته و از آسیا و خاورمیانه تا آفریقا و آمریکای جنوبی، همه را خوشحال کرد؛ از همه بیشتر، کودکان مکزیکی که مدتهاست در قفس تنگ ترامپ گرفتار آمدهاند.
۷. شکست ترامپ با رای اکثریت (نه فقط اکثریت آرای الکتورال)، اعلام خواست عمومی مردم آمریکا برای تجدیدنظر در رویههای اشتباه حمایت مطلق از صهیونیسم، امتیاز دادن به حاکمان مستبد عرب منطقه، ستیز کور با چین و تغافل در برخورد با ویروس مرگبار کرونا هم بود.
۸. شکست ترامپ را از همه بیشتر باید به ملتی تبریک گفت که سه سال سخت جنگ و تروریسم اقتصادی را بزرگوارانه تحمل کردند و بدون اتکا به دشمن خارجی، تابآوریشان را به رخ دنیا کشیدند؛ ترامپ برای همیشه به تاریخ میپیوندد و این مردم ایران هستند که تاریخساز شدند؛ چنانچه رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند، رئیسجمهوری کنونی آمریکا همانند مقامهای پیشین ان کشور، خواهد رفت اما ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی خواهد ماند.
یادمان باشد ترامپ و تیم همراهش همان کسانی بودند که میگفتند، جمهوری اسلامی تولد ۴۰ سالگیاش را نخواهد دید؛ ما ۴۲ سالگی انقلابمان را بهزودی جشن میگیریم اما ترامپ چهار سال دوم ریاست خود را نخواهد دید.شکست ترامپ البته پیروزی مهمی برای دولت حسن روحانی است که همواره بر حرکت در مسیر هنجارهای دیپلماتیک و عرف سیاست بینالملل تاکید و ثابت کرد برجام ممکن است، دچار وقفه موقتی شود اما میراث ارزشمندی است که برای دولت سیزدهم نیز راهگشا خواهد خواهد بود.
یادمان باشد ترامپ و تیم همراهش همان کسانی بودند که میگفتند، جمهوری اسلامی تولد ۴۰ سالگیاش را نخواهد دید؛ ما ۴۲ سالگی انقلابمان را بهزودی جشن میگیریم اما ترامپ ۴ سال دوم ریاست خود را نخواهد دید.
«دونالد» دوماه دیگر ساختمان کاخ سفید را ترک میکند در حالی که در فهرست تلفن همراهش همه شمارههایی که با ۰۰۹۸ شروع میشوند را با غیض پاک میکند؛ او نه تنها هیچ تماس و حتی پیامکی از ایران دریافت نکرد، بلکه در حسرت یک تک زنگ هم ماند.
نظر شما