به گزارش ایرناپلاس، هجمه و تخریب علیه دولت و رئیسجمهوری در هفتههای اخیر از سوی افراد و رسانههای مخالف دولت، همچون سناریویی دامنهدار به شیوههای مختلفی صورت میگیرد. از جمله آنها، ماجرای کمک به دانشکده فناوریهای نوین دانشگاه شهید بهشتی است.
شروع ماجرا
۱۹ مهرماه یکی ار رسانهها گزارشی با عنوان «تخصیص ۱۰۰ میلیارد از اعتبارات کرونا به دانشکده محل فعالیت دختر حسن روحانی» منتشر کرد و براساس آن به نقل از علیرضا نظری نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی مدعی شده بود؛ «در حالی که صدها پروژه مشابه در شهرستانها بر زمین مانده، ظرف ۴۸ ساعت آنهم با مکاتبه مستقیم دانشگاه شهید بهشتی تهران بدون رعایت سلسله مراتب اداری، مجوز برداشت مبلغ یکصد میلیارد تومان را برای خرید ملک مورد نظر دانشکده فوق الذکر از صندوق توسعه ملی صادر شده است.»
نظری با اشاره به موارد مصرف اعتبار برداشت شده از محل صندوق توسعه ملی به اذن رهبر معظم انقلاب برای مقابله با کرونا و تجهیز کادر درمان گفت: «وقتی برای پروژه مورد نظر دانشگاه شهید بهشتی ردیف بودجه تعریف شده و اتفاقا این پروژه حدود چهار درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، چطور ممکن است به یکباره یکصد میلیارد پول نقد در کمترین زمان ممکن بدون تشریفات خاص اداری برای خرید یک ملک هزینه شود؟»
واکنشها و هجمه به دولت با بازنشر این مطلب در سایتهای مختلف تداوم یافت. بعد از انتشار این خبر، همان رسانه، ۲۲ مهرماه در خبر دیگری با عنوان «نامه نوبخت برای اختصاص ۱۲۰ میلیارد از اعتبار کرونا به یک دانشکده» اقدام به انتشار نامهای کرد و نوشت: براساس این نامه، در تاریخ ۳۰ تیرماه امسال نامهای توسط محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه به امضا رسیده که در آن آمده، مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان از محل «اعتبارات صندوق توسعه ملی- منابع یک میلیارد یورویی بابت تامین هزینههای مدیریت و مقابله با کرونا» برای خرید ساختمان و بهسازی دانشکده فناوریهای نوین اختصاص یابد.
کدام نامه؟
بررسیها از این ماجرا نشان میدهد که مخالفان دولت در حالی به این نامه اشاره کرده و به دروغ، تخصیص این کمک را به دستور رئیسجمهوری و با امضای محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامهوبودجه از محل بودجه یک میلیارد یورویی (صندوق توسعه ملی) برای مقابله با کرونا، مرتبط کردند که نامه یادشده حدود سه ماه پیش لغو شده بود.
ماجرا این بود که رئیسجمهوری با درخواست و نامه دکتر نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با کمک به دانشگاه شهید بهشتی برای ساخت و تکمیل یک ساختمان برای دانشکده فناوریهای نوین موافقت میکند و تخصیص را نوبخت در ۳۰ تیر ۹۹ ابلاغ میکند (نامه شماره یک). اما کمی بعد رئیسجمهوری با دریافت گزارشی مطلع میشود منبع کمک، از بودجه مقابله با کرونا در نظر گرفته شده که بلافاصله دستور اصلاح آن را میدهد و نتیجه آن نامه زیر (شماره ۲) است که ششم مردادماه امضا شده و منبع تخصیص هم از ردیف کمکهای تملکی میشود.
براساس این نامه، سازمان برنامه و بودجه به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرده در راستای اجرای برنامههای آموزشی، به استناد ماده ۱۹ قانون برنامهوبودجه (بند دال ماده ۲۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۳۹۳) و در اجرای جدول شماره ۹ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، با توجه به درخواست ۲۹ تیرماه وزیر بهداشت و تائیدیه رئیسجمهوری، اعتبارات ذیربط به شرح جدول، به آن دستگاه ابلاغ میشود تا با رعایت قوانین و مقررات اقدام شود. ضمنا تخصیص اعتبار در موضوع این ابلاغیه به میزان ۱۰۰ درصد و از محل نقدینگی حساب خاص (با تایید رئیسجمهوری) براساس نامه ۳۰ تیرماه رئیس دفتر رئیسجمهوری و سرپرست نهاد ریاست جمهوری تعیین میگردد.
حمله به دولت با ادعاهای بیاساس
دفتر رئیسجمهوری نیز در این رابطه یادآور شد که در سالهای گذشته نیز در موارد متعددی با روند مشابه، اعتبارهایی به دانشگاههای مختلف کشور تخصیص یافته است و در طول ماههای گذشته کمکهای فراوانی به بخش بهداشت و درمان و دانشگاههای علوم پزشکی شده؛ از جمله کمک به طرح جدید بیمارستان امام خمینی(ره)، کمک به بیمارستان فیروزآبادی، کمک ۵۰ میلیاردی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کمک ۲۰۰ میلیاردی اخیر به این وزارتخانه و ... انجام شده و این اقدامات جزو فعالیتهای هفتگی و گاهی روزانه رئیسجمهوری است.
با این حال در کمک به دانشگاه شهید بهشتی، رسانههای مخالف دولت ترجیح دادند بر طبل خالی بکوبند و بر ابلاغی مانور دهند که خیلی پیشتر لغو و ابلاغ جدیدی جایگزینش شده بود. و همچنان به دروغ اصرار دارند که رئیسجمهوری از منابع کرونا برای امور غیر کرونا استفاده میکند!
پرسش اینجاست که رئیسجمهوری با کدام زیادهخواهیها و درخواست بودجه کدام نهاد مخالفت کرده که اکنون برای کمک به یک دانشگاه برای ساخت ساختمان یک دانشکده، اینچنین مورد هجمه قرار میگیرد؟!
نظر شما