۱ مهر ۱۳۹۹، ۱۹:۰۸
کد خبرنگار: 1893
کد خبر: 84050454
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تحریف انزوای آمریکا، از پمپئو و رسانه سعودی تا کیهان

تهران- ایرناپلاس- در حالی مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانسی تبلیغاتی تلاش کرد، تنها ماندن و انزوای ایالات متحده در صحنه بین‌الملل را با به صف کردن وزیران دفاع، خزانه‌داری و بازرگانی این کشور جبران کند که برخی رسانه‌های منتقد همیشگی دولت نیز تنهایی آمریکا را انکار می‌کنند.

به گزارش ایرناپلاس، در شرایطی که همه ادعای ترامپ درباره به کارگیری مکانیسم ماشه، معطوف به بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران بود، بعد از آنکه اعضای شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل اعلام کردند چنین درخواستی قابل اجرا نیست، چهار وزیر کابینه ترامپ به همراه مشاور امنیت ملی او، باز هم به اعلام چند تحریم یکجانبه علیه ایران پرداختند تا شاید دستکم در رسانه‌ها، انزوا و تنهایی کم‌سابقه آمریکا کمرنگ جلوه داده شود.

این رویداد که ناشی از تداوم یکجانبه‌گرایی دولت ترامپ است، طبعا به مذاق رسانه‌های همسو با سیاست‌های کاخ سفید از جمله بخش فارسی‌زبان وابسته به سعودی‌ها هم خوش نیامد و کارشناس سلطنت‌طلب شبکه ایران اینترنشنال با اشاره به خودداری اروپا از اقدام عملی، مواضع اروپایی‌ها را باد هوا و بی‌ارزش خواند تا تنها ماندن آمریکایی‌ها را بی‌اهمیت تصویر کند.

جالب آنکه در تهران نیز جریانی که پیش از این، رویکرد رئیس‌جمهوری در ناکافی بودن مذاکره با اروپا برای کاهش فشار در پرونده هسته‌ای را با کلیدواژه «کدخدا» تخطئه می‌کرد، حالا که یکجانبه‌گرایی آمریکا سبب تنهایی این کشور شده، رویکرد اروپایی‌ها را که در سطح حقوقی و سیاسی مانده و به سطح عملی وارد نشده، «فریب» می‌خواند.
در همین راستا، روزنامه کیهان در گزارشی با این عنوان که «همراهی اروپا با ایران، وقتی فریب نیست که تحریم‌ها را لغو کند»، نوشت: «اروپا وقتی با ایران همراه می‌شود که تحریم‌ها را لغو کند. اقدامی که از روز اجرای برجام - تیر ۹۴- تاکنون، به هیچ عنوان رخ نداده است.»

این ادعا در حالی است که اولا آغاز اجرای برجام ۲۷ دی ماه بوده، نه تیر ۹۴ و ثانیا اروپایی‌ها در آن زمان به تدریج تحریم‌های خود علیه کشورمان را لغو کردند، اما با خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ و فشار بر دیگر کشورها، اروپایی‌ها به تدریج روابط اقتصادی خود را با ایران کاهش دادند.
کیهان در ادامه گزارش خود نوشت: اروپا در حرف و شعار، ژست همراهی به ایران می‌گیرد، اما در عمل کاملا با آمریکا هماهنگ است و با انتقاد از رسانه‌های داخلی که تیترهایی همچون «اروپا در برابر آمریکا»، «جدایی تروئیکای اروپایی از آمریکا»، زدند، آنها را «رسانه‌های زنجیره‌ای» خواند که «اروپای‌ حقه‌باز» را حامی ایران جا زده‌اند و با تحریف واقعیت، رفتار متقلبانه اروپا را بزک کرده و وانمود می‌کنند که میان اروپا و آمریکا در مساله ایران شکاف عمیقی ایجاد شده است.

کیهان در ادامه نوشت: «اروپا در آزمون اجرای تعهدات برجامی و لغو تحریم‌ها، مردود شد؛ به همین خاطر همراهی یا عدم همراهی در چکاندن ماشه اسلحه‌ای که همه خشاب آن قبلا شلیک شده، ملاک همراهی با ایران نیست. با این‌حال جریان تحریف برای اقدام فریبکارانه اروپا سوت و کف و هورا می‌کشد و جریان تحریف، برای اروپای بدهکار، رزومه ساخته و به گونه‌ای فضاسازی می‌کند که گویی ما بدهکاریم و اروپا طلبکار!»

روشن است که دولت‌های اروپایی از شکستن تحریم‌های آمریکا ناتوانند و حاضر به تحمل هزینه این اقدام نیستند؛ با این حال در زمانی که تک‌روی آمریکا و بی‌اعتنایی آن به رویه‌های حقوقی و بین‌المللی حیثیت آنها را در بوته آزمایش گذاشته، دولت‌های اروپایی به صراحت با رویکرد آمریکا مخالفت کرده‌اند؛ هرچند همچون گذشته این رویکرد آنها فقط حقوقی و سیاسی است و نه عملی و اقتصادی.

گرچه تلاش برای متعهد کردن عملی اروپا به برجام مفید است، مشخص نیست چرا روزنامه کیهان و همفکرانش اصرار دارند با فریبکار خواندن اروپا، تنهایی آمریکا را تکذیب کنند. این در حالی است که دیگر اعضای برجام نیز باوجود تعاملات مختلف با ایران، صرف نظر از دفاع حقوقی و سیاسی از بقاء این توافق، به بیشتر تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه کشورمان تن داده‌اند.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.