بیش از یک ماه قبل بود که رهبر معظم انقلاب، در حکمی حجتالاسلام والمسلمین حمید شهریاری را به عنوان دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی منصوب کردند.
ایشان در بخشی از حکم خود نوشتهاند: انتظار از مجمع تقریب آن است که با استفاده از ظرفیت بیانتهای عقلانیت اسلامی که در نیروهای فکری و علمی جهان اسلام وجود دارد بهویژه برگزیدگان جوان و پرنشاط، گام بلندی در تقریب فکری و عملی مذاهب اسلامی، برداشته و حرکتی را که از چند دهه پیش آغاز شده نوسازی نماید.
حجت الاسلام شهریاری نیز در مراسم معارفه با اشاره به برنامههای خود گفت: برنامه ما در محتوای تقریب اصول و چهارچوبهایی است که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود داشتهاند و آن اصول، پرهیز جوامع از تعارض به یکدیگر وپرهیز از مشاجره، اتحاد در مقابل دشمن مشترک، هم افزایی در راستای اقتدار جهان اسلام در حوزه علم، ثروت، امنیت و قدرت سیاسی و تأسیس تمدن نوین اسلامی است.
مقابله با تفرقه و تقویت وحدت بین مسلمانان
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، یک سازمان مردمنهاد معرفی شده که در سال ۱۳۶۹ با دستور مقام معظم رهبری و انتصاب دبیر کل و اعضای شورای عالی از سوی ایشان آغاز به کار کرد. آیتالله اراکی که پس از آیتالله تسخیری دبیرکل این مجمع بود، چند ماه قبل به گفته خود برای رسیدگی به کارهای علمی استعفا داد و به قم برگشت.
رسالت مجمع جهانی تقریب، ارتقای سطح آشنایی، آگاهی و تعمیق تفاهم بین پیروان مذاهب اسلامی، تقویت احترام متقابل، تحکیم رشتههای اخوت در بین مسلمانان بدون هیچگونه تمایزی از لحاظ تعلقات فرقهای، قومی یا ملی آنان به منظور رسیدن به امت واحده اسلامی بیان شده است و با توجه به وضعیت آشفته فعلی کشورهای اسلامی و دستهای تفرقهافکن دشمنان بین مسلمانان، وظیفه این مجمع حساستر و مهمتر از گذشته است.
مشغولیتهایی که احتمالا منع قانونی ندارند
حجتالاسلام حمید شهریاری، روحانی ۵۶ ساله و خوشفکری است که پیشتر او را بهعنوان رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی میشناختند و به همت او و با همکاری جمعی از کارشناسان و پژوهشگران از سال ۷۵ در قم راهاندازی شد و حالا به یکی از مراکز مهم و مورد استفاده حوزویان و دانشگاهیان تبدیل شده است. تولید نرمافزارهای جامع التفاسیر و جامع الاحادیث از محبوبترین محصولات این مرکز است و نرمافزارها و خدمات دیگر این مرکز نیز طرفداران زیادی دارد. در کنار این محصولات دو مجموعه نورمگز که آرشیو مقالات و مجلات است و نورلایب که کتابخانه دیجیتالی است هم طرفداران زیادی دارد.
بنابر آنچه در سایت شخصی حمید شهریاری آمده است، او که بهتازگی جانشین آیتالله اراکی در مجمع تقریب مذاهب شده است، همزمان مسئولیتهای دیگری مانند مدیریت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، معاون آمار و فناوری قوه قضاییه، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی، عضو هیئت علمی مرکز علوم انسانی (سمت)، مدیر شبکه اطلاعرسانی حوزه و مشاور مدیر حوزههای علمیه در امور فناوری اطلاعات و فضای مجازی و عضو شورای تخصصی پژوهش حوزه را بر عهده دارد و اخیراً برای انتخابات میان دورهای مجلس خبرگان رهبری نیز نامزد شده است. شاید به این دلیل که مجمع تقریب مذاهب یک مجموعه مردم نهاد است، حضور و مشغولیت شهریاری در ریاست آن، همزمان با برخی مناصب دیگر منع قانونی ندارد.
در کنار این مسئولیتها، حجتالاسلام شهریاری از سال ۹۱ کرسی درس خارج در حوزه قم و تهران نیز دارد و مشغول تدریس است.
اکنون خبرهایی حکایت از این دارند که شهریاری تا پایان سال ۹۸ مدیریت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی را رها کرده و به جای آیتالله صادق آملی لاریجانی، به عنوان رئیس هیئت امنای آن ادامه فعالیت خواهد داد؛ اما هنوز مشخص نیست با توجه به تغییرات اخیر در قوه قضاییه، او معاونت آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه را نیز به فرد دیگری واگذار خواهد کرد یا همچنان این مسئولیت را بر عهده خواهد داشت.
نظر شما