ایرنابازار- در این مقاله قصد داریم ۱۴ مورد از علل شایع خارج شدن آب از آبسردکن را معرفی کنیم.
دلایل آب دادن آبسردکن
- پر شدن سینی تخلیه(چکه گیر) آبسردکن
سینی تخلیه(چکه گیر) جهت جمع آوری آب نشت شده از شیر آب یا سایر قسمتهای دستگاه آبسردکن طراحی شده است. در صورتی که این قسمت پر شود با سرریز و نشتی آب روبرو خواهید شد. این مسئله میتواند به دلیل تجمع رسوب، جرم یا ذرات معلق باشد. البته به بسته شدن شیر آب هم توجه کنید زیرا اگر آب به طور مداوم چکه کند این موضوع نیز باعث پر شدن سینی تخلیه آبسردکن خواهد شد. پس برای رفع این مشکل سینی را به طور مرتب تخلیه کنید و از عدم انسداد مسیر تخلیه سینی نیز اطمینان حاصل کنید. در صورت مسدود بودن مسیر میتوانید از سیم مفتول یا شویندههای مناسب برای رفع انسداد استفاده کنید.
- ترک برداشتن یا سوراخ شدن مخزن آبسردکن
مخزن آبسردکن ساخته شده از پلاستیک است و به دلایل فرسودگی یا وارد شدن ضربه یا مشکل فنی دچار ترک خوردگی یا سوراخ میشود. برای رفع این مشکل مخزن را دقیق بررسی کنید تا ترک یا سوراخ را پیدا کنید و برای خرید و تعویض مخزن آبسردکن اقدام نمایید.
- گرفتگی و پارگی اتصالات و شلنگهای آبسردکن
نقش این اتصالات و شلنگها در انتقال آب در دستگاه آبسردکن بسیار پررنگ است. به همین دلیل گرفتگی و پارگی آنها یکی از علتهای نشت آب از آبسردکن یا علت آب نیامدن از آبسردکن است. این پارگی و گرفتگی معمولاً در قسمت نزدیک به شیر آب یا مخزن رخ میدهد. برای رفع گرفتگی اتصالات و شلنگهای آبسردکن از مفتول یا سوزن استفاده کنید. همچنین محل اتصالات را به دقت بررسی کنید تا در صورت شل بودن اتصالات آنها را محکم نمایید و در صورت مشاهده پارگی نیز برای تعویض آنها اقدام کنید.
- بسته نشدن دریچه پشت آبسردکن
دریچه پشت دستگاه آبسردکن جهت جلوگیری از ورود گرد و غبار و نشتی آب در صورت عدم استفاده از دستگاه تعبیه شده است. در صورت بسته نشدن این دریچه باید برای رفع آن ابتدا به سراغ بررسی دریچه که در قسمت پایین یا پشت دستگاه قرار دارد بروید و خرابی، شکستگی و خم شدگی آن را برطرف کنید و در صورت سالم بودن دریچه نیز آن را با استفاده از آچار آلن یا پیچ گوشتی به طور کامل ببندید.
- شل شدن پیچ پشت دستگاه آب سردکن
معمولا در قسمت پایین و پشت آبسردکن یک پیچ نقرهای جهت آب بندی مخزن و جلوگیری از نشتی آبسردکن وجود دارد. در صورتی که این پیچ شل شود باید با استفاده از آچار آلن آن را محکم کنید تا نشتی برطرف شود. البته توجه داشته باشید که پیچ را بیش از حد سفت نکنید زیرا مخزن آسیب خواهد دید. در صورت زنگ زدگی پیچ یا خراب شدن آن باید اقدامات لازم برای تعویض پیچ را انجام دهید.
- خرابی بوبین پدال آبسردکن
بوبین قطعهای الکترومغناطیسی برای کنترل جریان آب است. در صورتی که این قطعه خراب شود یا رسوب بگیرد بسته شدن شیر به طور کامل اتفاق نمیافتد و شاهد نشت آب از آبسردکن خواهید بود. برای رفع نشتی آبسردکن در این شرایط باید ابتدا دستگاه را از برق جدا کنید و بوبین را که در پشت پدال آب تعبیه شده از نظر سوختگی، ترک خوردگی و تغییر رنگ بررسی نمایید و با استفاده از یک اهم متر مقاومت بوبین را بسنجید. مقاومت این قطعه باید بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ اهم باشد. مقاومت خارج از این محدوده نشان دهنده خرابی بوبین است که باید آن را تعویض کنید. در تعویض بوبین آبسردکن به چند نکته مهم توجه داشته باشید:
سازگاری بوبین جدید با مدل دستگاه آبسردکن
-نصب صحیح سیستمهای بوبین
توجه: در صورت رسوب گرفتن بوبین آن را رسوب زدایی کنید. برای این منظور میتوانید بوبین را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل محلول رسوب زدا قرار دهید و سپس آن را بشویید.
-فرسودگی واشر دور مخزن آبسردکن
واشر دور مخزن قطعهای پلاستیکی بین مخزن و بدنه آبسردکن است که برای آببندی و پیشگیری از نشت آب تعبیه شده است. در صورتی که با گذشت زمان این قطعه دچار فرسایش، سایش و پارگی شود آببندی دستگاه مشکل پیدا خواهد کرد و از واشر آب نشت میکند. در این شرایط باید برای تعویض واشر اقدام کرد. البته ابتدا باید آب مخزن خالی شود و پس از جداسازی مخزن از آبسردکن واشر تعویض گردد.
-وجود مشکل در شاسی آبسردکن
شاسی دستگاه آبسردکن قسمتی است که با فشار دادن آن مسیر وارد شده آب به لیوان باز خواهد شد و در صورت وجود مشکل یا نقص فنی در شاسی مسیر خروج آب از آبسردکن به صورت کامل بسته نمیشود و آب دادن این قسمت باعث نشتی آب از آبسردکن خواهد شد. پس در صورتی که آب از شاسی چکه کند باید نسبت به خرید شاسی آبسرد کن مطابق با مدل دستگاه اقدام کنید.
-وجود مشکل در شناور قطع کن آبسردکن
شناور در قسمت زیر مخزن قرار دارد و وظیفه آن قطع جریان در زمان پر شدن مخزن داخلی است. اگر این شناور قطع کن خراب شود از قطع شدن آب ورودی به مخزن جلوگیری نخواهد شد و در نهایت سرریز شدن آب از آبسردکن رخ خواهد داد. در این صورت باید مخزن را خارج و قسمت لاستیکی روی آن را تمیز کنید. در صورت خرابی شناور قطع کن آبسردکن باید آن را با مدل سازگار با دستگاه تعویض کرد.
-ضعیف شدن پمپ آبسردکن
معیوب شدن پمپ آبسردکن باعث میشود که خروج آب از شاسی اتفاق نیفتد یا از ورود آب مخزن اصلی به مخزن داخلی دستگاه جلوگیری شود. در نتیجه تجمع آب در این قسمتهای دستگاه باعث نشتی آب از آبسردکن خواهد شد. پس حتماً از قدرت و توانایی پمپ آبسردکن مطمئن شوید تا در صورت وجود ایراد در عملکرد و کارایی پمپ آبسردکن نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدام کنید.
-چکه کردن شیر آب یا آبریز
برای رفع این مشکل باید با توجه به نوع فشاری یا پدالی بودن دستگاه برای تعمیر آبسردکن اقدام کرد.
-تراز نبودن دستگاه آبسردکن
از قرار دادن دستگاه در محیطهای شیبدار خودداری کنید و با استفاده از پایههای دستگاه آن را تراز کنید.
-افزایش فشار آب
افزایش فشار آب نیز میتواند علت آب دادن آبسردکن باشد که این افزایش فشار دلایل مختلفی دارد.
-شل بودن شیر تخلیه آبسردکن
شیر تخلیه آبسردکن در قسمت پشت دستگاه قرار دارد که به وسیله آن میتوان آب دستگاه، لولهها و اتصالات داخلی را تخلیه کرد. هنگام استفاده از آبسردکن این شیر باید محکم بسته شود و شل بودن آن یکی از علتهای نشتی آبسردکن خواهد بود. پس در صورت مشاهده نشتی دستگاه این قسمت را چک کنید.
نکات مهم درباره نشتی آب آبسردکن
ممکن است پس از نصب دستگاه آبسردکن مقداری هوا در لولهها و مخزن باقی بماند. این مسئله باعث کاهش فشار آب، ایجاد صداهای غیرعادی و آسیب به پمپ میشود. برای هواگیری آبسردکن باید ابتدا دستگاه را از دو شاخه جدا کنید و سپس شیر آب سرد و گرم را به طور همزمان باز کنید تا هوای محبوس شده خارج گردد. در صورتی که آبسردکن مجهز به پمپ باشد باید با پایین نگه داشتن دکمه یا کلید پمپ و باز کردن شیر آب به خروج سریعتر هوا کمک کنید.
در نهایت نیز تمام اتصالات و لولهها را بررسی کنید تا از محکم بودن و عدم نشتی آنها اطمینان حاصل نمایید. در صورت خالی بودن مخزن نیز آن را تا حد مجاز پر کنید. در صورتی که مشکل رفع نشد این مراحل را مجدد تکرار کنید و پس از رفع مشکل دستگاه را به برق وصل کنید و چندین بار شیر آب سرد و گرم را باز و بسته نمایید تا از عملکرد صحیح دستگاه مطمئن شوید.
-در صورت نیاز به جابجایی حتماً ابتدا تخلیه آب آبسردکن را انجام دهید تا حین جابجایی شاهد نشت آب و آسیب به دستگاه نباشید.
-قبل از اقدام برای تعمیر آبسردکن نحوه قرارگیری صحیح دستگاه را بررسی کنید زیرا ممکن است قرارگیری غیراصولی بدنه مخزن دستگاه عامل نشتی آب از آبسردکن باشد.
-اگر بدنه آبسردکن سوراخ شده باشد و نشتی ناشی از این مشکل باشد باید برای تعویض مخزن آب آبسردکن اقدام کنید. بهتر است مخزن انتخابی دارای عایقبندی مناسب در محل اتصال به دستگاه باشد.
-شلنگ و اتصالات دستگاه را به صورت مرتب بررسی کنید تا از سوراخ یا پاره نبودن آن اطمینان حاصل کنید. در صورت نشتی لوله و اتصالات آبسردکن نیز با سفت کردن بستها میتوانید مشکل نشتی را برطرف کنید.
-در صورتی که نشتی آب آبسردکن به دلیل خرابی شاسی باشد باید برای تعمیر از یک تعمیرکار متخصص کمک بگیرید.
-گیر کردن یا هرز شدن شاسی را جدی بگیرید و برای تعویض آن اقدام کنید.
-خرابی و ضعیف شدن پمپ آبسردکن نیز میتواند باعث نشت آب از آبسردکن شود. در چنین شرایطی برای جلوگیری از خرابی و زنگ زدگی سایر قطعات بهتر از هرچه سریعتر تعویض پمپ آبسردکن را انجام دهید.
-اتصالات دستگاه آبسردکن را به طور مرتب بررسی کنید زیرا شل شدن آنها باعث نشتی آب خواهد شد.
نتیجهگیری
تکنسینهای حرفهای و کارشناسان مجرب مجموعه بتا سرویس به شما کمک خواهند کرد تا با دانش پایه جهت اقدامات لازم برای جلوگیری از نشت آب از آبسردکن و رفع مشکلات داخلی دستگاه در این زمینه آشنا شوید. آشنایی با این نکات منجر به افزایش طول عمر دستگاه آبسردکن و جلوگیری از کثیفی اطراف دستگاه خواهد شد. در صورتی که با نکات گفته شده قادر به رفع مشکل دستگاه نبودید کارشناسان و متخصصین بتا سرویس جهت ارائه خدمات تعمیر آبسردکن در تهران به صورت حضوری آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند.
نظر شما