۲۰ مرداد ۱۴۰۰، ۹:۰۹
کد خبرنگار: 879
کد خبر: 84429728
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیامدهای بی‌توجهی به مطالبات و نیازهای مردم از نگاه یک فعال سیاسی

تهران- ایرناپلاس- فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه مردم به عنوان صاحبان اصلی کشور، از مسئولان مطالبه‌هایی دارند، تاکید کرد: اگر جامعه احساس کند با تصمیم‌گیران فاصله دارد، بی‌اعتمادی اوج می‌گیرد.

به گزارش ایرناپلاس، از نگاه فعالان سیاسی، بیشترین نارضایتی در یک جامعه زمانی شکل می‌گیرد که مسئولان وعده‌هایی می‌دهند اما وقتی به مطالبه‌های مردم و وعده‌هایی که دادند، توجهی نمی‌کنند، عملا به بی‌اعتمادی در جامعه دامن می‌زنند.

حسین کاشفی عضو اتحاد ملت در گفت‌وگو با ایرناپلاس درباره معیارهای مشروع یا نامشروع دانستن نارضایتی‌ها در یک جامعه و واکنش واکنش دولت‌ها به این نارضایتی‌های عمومی گفت:‌ ابتدا باید از خود بپرسیم نارضایتی‌ها از چیست، آیا مشروعیت دارند یا خیر؟ دلیل این پرسش‌ها از نظر من آن است که اگر به اجماعی حتی نسبی در پاسخگویی آنها نرسیم که میان بخشی از مردم و بخشی از گروه‌های حاکم مشترک باشد، روندهای دموکراتیکی همچون انتخابات هرچه بیشتر معنای خود را از دست می‌دهند و به نوعی بازی سیاسی تبدیل می‌شوند که هیچ‌کس نمی‌تواند جز یک صحنه‌آرایی سطحی، انتظار دیگری از آنها داشته باشد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد:‌ مردم به عنوان صاحبان اصلی کشور، از مسئولان مطالبه‌هایی دارند و برای احقاق حق خود توقع‌های‌ خود را مطرح می‌کنند. حال اگر سیستم به صدای افکار عمومی توجه لازم را نشان ندهد، بی‌شک با حالتی هزینه‌ساز مواجه خواهد شد. در واقع اگر جامعه احساس کند با تصمیم‌گیران فاصله دارد، بی‌اعتمادی اوج می‌گیرد و در نتیجه،‌ همه امور مختل خواهند شد.

وی تصریح کرد: شرح این شرایط نشان می‌دهد، نظام حاکمیتی باید توجه جدی به مطالبه‌های افکار عمومی داشته باشد، یعنی اگر مشکلی است، برطرف شود. اگر کمبودی است، جبران شود و حتی اگر صدای اعتراضی‌ است، شنیده شود. در واقع مواردی که ذکر شد، کمترین حقی است که قانون برای مردم در نظر گرفته است.

کاشفی توضیح داد:‌ مردم ایران به دلیل فشارهای نظام بین‌الملل، مشکلات زیادی را متحمل شده و گرفتاری را به معنای واقعی تجربه کرده‌اند. دقیقا به همین دلیل نظام مدیریتی باید همه تلاش‌ خود را به کار بگیرد تا حتی‌المقدور بتواند گره‌ای از مشکلات عموم را باز کند که در این حالت،‌ مردم حتی با وجود سختی‌ها و مانع‌ها به نظام مدیریتی اعتماد خواهند کرد، با این توضیح که «اعتماد عمومی» می‌تواند دستاوردهای مهم و کارگشایی در پی داشته باشد و برعکس،‌ اگر جامعه امیدی به اصلاح امور نداشته باشد، شرایط روز به روز دشوار و غیرقابل اصلاح‌تر خواهد شد.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: کشور ما در مواجهه با نظام بین‌الملل مشکلات و مانع‌های زیاد و جدی دارد و اگر دنبال این هستیم تا شرایط را به حالت مطلوب نزدیک کنیم، راهی جز این نداریم که رابطه مردم با حاکمیت را ترمیم کرده و با بهره‌جستن از اعتماد جامعه به سیستم، با دستی بازتر با طرف‌های خارجی وارد بحث و گفت‌وگو شویم زیرا هیچ کشوری نمی‌تواند بدون پشتوانه مردمی با دنیا به‌گونه‌ای رابطه برقرار کند که منافع‌اش را تامین کند. تاکید موکد چیزی جز این نیست که ارگان‌ها و دستگاه‌هایی که هر کدام مامور به انجام وظیفه‌ای هستند، به نوعی رضایت عمومی را برآورده کنند.

وی یادآورشد:‌ ایران بیش از سه سال است که تحت‌تاثیر تحریم‌های آمریکا و هم‌پیمانانش، دشواری‌های زیادی را به چشم دیده، به‌گونه‌ای که شرایط اقتصادی در غیرقابل تحمل‌ترین حالت ممکن خود قرار دارد. در نتیجه تصمیم‌گیران با در نظر گرفتن اینکه مردم  توقع‌های‌ خود را به‌حق مطرح می‌کنند، همهِ تلاش‌شان را برای جلب رضایت افکار عمومی به‌کار بگیرند و بدانند، کشور به‌اندازه‌ای پتانسیل دارد که با مدیریتی همراه با صداقت و واقع‌بینی و البته تلاش‌هایی کارشناسی شده می‌توانیم مانع‌ها را یکی پس از دیگری از پیش‌رو برداریم.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.