حمله به سخنگوی ستاد ملی کرونا و یک قضاوت غیرمنصفانه

تهران- ایرناپلاس- حمله به سخنگوی ستاد ملی کرونا و متهم کردن وی به عناوینی همچون تلاش برای «قم هراسی» و «تشویش اذهان عمومی» آن هم با سوء‌برداشت از هشدارهای دلسوزانه وی در مورد احتمال شیوع موج جدیدی از کرونا، دور از انصاف است.

به گزارش ایرناپلاس، اظهارات سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی در نماز جمعه شهر قم، موجی از انتقادها را در پی داشته و به بهانه‌ای برای حمله به علیرضا رئیسی و حتی ستاد ملی مقابله با کرونا تبدیل شده است.

«عقده‌گشایی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در تقابل با مردم قم»، «گزافه و غیرعلمی خواندن اظهارات» و «تقاضای عزل و محاکمه» علیرضا رئیسی به اتهام «تشویش اذهان عمومی» نمونه‌ای از تعابیری غیرمنصفانه است که در چند روز اخیر از سوی برخی برای حمله به معاون وزیر بهداشت استفاده شده است.

اما سخنگوی ستاد ملی کرونا چه گفته بود که به مذاق برخی خوش نیامده و اینگونه بر وی تاخته‌اند.

رئیسی در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا با انتقاد از بی‌توجهی به پروتکل‌ها، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و محدودیت‌های کرونایی در برگزاری نماز جمعه شهر قم که پس از ۲۴ هفته تعطیلی در مصلی قدس این شهر به امامت آیت‌الله سعیدی برگزار شده گفته بود: ما حتماً شاهد پیک جدیدی از بیماری کرونا در قم خواهیم بود. هیچگونه پروتکلی در قم رعایت نشده است؛ نه در نماز جمعه‌ای که برگزار کردند این پروتکل‌ها رعایت شد و نه بسیاری از افراد ماسک داشتند، فقط ۳۰ درصد از ماسک استفاده کرده‌اند. قطعاً ما دچار بیماری خواهیم شد و کسانی که با این بی‌مبالاتی این برنامه‌ریزی‌ها را می‌کنند بدون تعارف مسئول مرگ مردم ما در پیک بعدی هستند.

البته سخنگوی ستاد ملی کرونا در همان جلسه از وضعیت سفرهای مردم به جنوب و شمال کشور نیز به شدت انتقاد کرد اما به دلایل نامشخص و کاملا غیرمنصفانه و با شیطنت برخی رسانه‌ها بویژه معاند، تنها انتقاد از شیوه برگزاری نماز جمعه در قم بزرگ‌نمایی شد.

این اتهام‌ها در حالی به علیرضا رئیسی نسبت داده می‌شود که وی همواره در موضع‌گیری‌های خود، الگوهای مذهبی را در رعایت الزامات و ضوابط مربوط به فاصله‌گذاری اجتماعی مورد ستایش قرار داده و آنان را ستوده است.
همچنان که وی در گفت‌وگوی ویژه خبری شنبه ۲۷ دی ماه گفت: در ایام فاطمیه و سایر ایام مذهبی دیدیم که رهبر معظم انقلاب به عنوان یک الگو برای جامعه، با رعایت پروتکل‌ها و به تنهایی عزاداری می‌کنند. ایام فاطمیه هر سال همه ما دوست داریم دور هم باشیم و عزاداری کنیم؛ عکس‌هایی که من از قم نشان دادم را باید به این قسمتش نیز اشاره کنم که در قم آیت‌الله وحید یکی از بزرگوارانی است که همیشه پیشرو در برگزاری این ایام است و حسینیه‌ای که ایشان در آن حضور داشتند همواره بیش از هزار نفر جمعیت داشت اما ایشان با ۴۰ تا ۵۰ نفر مراسم را برگزار کرده‌اند که یک الگوی عملی است. این بزرگان و الگوهای مذهبی می‌توانند به ما کمک کنند و همواره نیز کمک کرده‌اند.

حال پرسش اینجاست که چگونه وقتی رهبر معظم انقلاب، تدابیر ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت را لازم‌الاجرا اعلام کرده‌اند و خود به عنوان یک الگو در رعایت الزامات اعلامی این ستاد پیشگام بوده‌اند و حتی مراسمی مانند یوم‌الله ۲۲ بهمن که به عنوان یک جشن ملی شناخته می‌شود نیز امسال با توجه به شرایط خاص ناشی از شیوع کرونا به شیوه‌ای جدید و متفاوت از هر سال برگزار می‌شود، برخی هشدارهای دلسوزانه یک مقام مسئول در ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت را عقده‌گشایی و توهین تعبیر می‌کنند؟

براساس مسئولیت‌های تخصصی، باید هشدار دهیم
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در واکنش به این انتقادها و تندی‌ها غیرمنصفانه اعلام کرد: در ستاد ملی هر هفته گزارش‌های سراسر کشور را جمع‌آوری کرده و جایی که حساس‌تر است را گزارش می‌کنیم. الان چندین هفته است که مازندران در وضعیت قرمز است و در مورد آن صحبت می‌کنیم و جایی مثل مشهد و قم هم برای ما بسیار مهم است و چون منطقه آبی شدند باید شدیدتر هشدار دهیم که کوچک‌ترین غفلت موجب افزایش آمار نشود.
براساس مسئولیت‌های تخصصی که داریم باید هشدار دهیم و خدایی نکرده بحث توهین و اسائه ادب وجود نداشته است و ضمن تشکر از علما و روحانیت، تذکر هم داده‌ایم، این موضوع را عرض می‌کنم که خدایی‌نکرده سوء‌تفاهمی برای مردم عزیز قم پیش نیاید؛ همه مسلمانیم و دلداده اهل بیت؛‌ اما اگر به کسی بر خورده است بداند بنده قصد بدی نداشتم و خواستیم هشدار دهم.

یادآوری آنچه در مردادماه امسال گذشت
این اظهارات علیرضا رئیسی از اهمیت اصل ماجرا که ضرورت رعایت دستورالعمل‌های ستاد ملی کروناست، کم نمی‌کند. مرور آنچه در مردادماه امسال و پس از اختلاف‌نظرها که درباره شیوه برگزاری مراسم عزاداری محرم در روزهای کرونایی رخ داد و یکی از نگرانی‌های مهم ستاد مقابله با کرونا بود به ما یادآوری کند که رعایت دستورالعمل‌های ستاد ملی کرونا و حفظ جان شهروندان بر هر امر دیگری اولویت است.
جایی‌ که با رهنمودها و خط مشی رهبر معظم انقلاب و اجماع همگانی بر سر آن، این نگرانی‌ها از برگزاری مراسم‌های سوگواری با وجود همه‌گیری کرونا تا حد زیادی کاهش یافت.

آن زمان با وجود تاکید رئیس جمهوری بر تصمیمِ برگزاری آیین‌های عزاداری با رعایت پروتکل های بهداشتی و مورد تایید وزارت بهداشت، مخالفت‌ها با این رویکرد دولت ادامه داشت، فضای مجازی و رسانه‌های عرصه اظهارنظرهای یک سویه در این زمینه بود. برخی حتی به قیمت سلامتی و جان مردم هم خواستار برگزاری آیین‌های مرسوم عزاداری بودند و برخی دیگر دولت را به سبب تلاش برای برگزاری این مراسم‌ها مورد انتقاد و کنایه قرار می‌دادند.

اهمیت موضوع و بحث‌های مطرح شده در این حوزه سبب شد رهبر معظم انقلاب روز جمعه دهم مردادماه و همزمان با عید قربان درباره آن سخن بگویند. ایشان در بخشی از بیانات خود با تاکید بر اینکه همه سوگواران حسینی موظف‌اند به هرچه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام می‌کند، عمل کنند، تصریح کردند: در عزاداری‌ها معیار آن چیزی است که ستاد ملی کرونا اعلام می‌کند. بنده هر چه آن‌ها لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه و تاکید من به همه عزاداران، هیئت‌ها، منبری‌ها و مداحان نیز این است که ضوابط ستاد ملی کرونا باید رعایت شود زیرا اگر همین مقدار مراقبت و کنترل هم سست شود، فاجعه‌ای بزرگ پدید خواهد آمد.»

هیچ برداشتی از خصومت یا سیاسی کاری در سخنان آقای رئیسی نداشتم
حجت الاسلام حمید شریعتمداری عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب قم در گفت‌وگو با ایرناپلاس، با بیان اینکه معتقدم با توجه به حساسیت‌های موجود، بهتر بود سخنگوی ستاد ملی کرونا، در اظهارات خود از تعابیر محتاطانه‌تر و محافظه‌کارانه‌تری استفاده می‌کرد، گفت: از سوی دیگر، معتقدم با توجه به جنگ بزرگ و جان‌فرسا در مقابله با کرونا، طبیعی است یکی از فرماندهان میدان با توجه به احتمال خطری که می‌دهد از تعابیری محکمی استفاده کند.

وی ادامه داد: اما من هیچ برداشتی ناشی از خصومت یا سیاسی‌کاری در سخنان آقای رئیسی نداشته و ندارم. این در حالیست که این روزها بسیاری از شهروندان شاهد مجموعه عظیمی از بی‌احتیاطی‌ها بوده‌اند.

فقها نظر پزشک را بر استنباط‌های فقهی خود مقدم می‌دانند
حجت الاسلام شریعتمداری با بیان اینکه بی‌تردید در مسائل تخصصی طبق نظر صریح فقهای ما، باید به صاحب‌نظران و متخصصان مراجعه کرد، تصریح کرد: مراجع اعظام تقلید ما وقتی در مساله‌ای، توصیه‌های پزشکی، آنان را از انجام واجباتی مانند روزه گرفتن منع می‌کرد، نظر پزشک را بر استنباط‌های فقهی خود مقدم می‌دانستند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت نیز با توجه به تخصصی که دارد و براساس آمارها و برآوردهای خود الزاماتی را مطرح می‌کند، این حق را دارد که در اینجا (عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در برخی مراسم مذهبی در قم) اظهارنظر کند و حتی گاهی توصیه و هشداری را با تندی و عتاب مطرح کند. همچنانکه در میانه جنگ‌ها گاهی برخی تعابیر و عتاب مطرح می‌شود که اجتناب‌ناپذیر است. مگر در میانه جنگ اگر یک فرمانده عملیاتی در تشخیص معبر دچار اشتباه شود وی را محاکمه می‌کنند؟

وی تصریح کرد: با وجود گله‌مندی که از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شمال و جنوب کشور و سفرهای غیرضروری مردم به این مناطق داریم اما بدون تردید در قم نیز آنچه به چشمان خود دیدیم واقعا بی‌مبالاتی در این ایام بود که در نتیجه آن مراقبت‌های لازم انجام نشد.

به گفته این استاد دانشگاه، وقتی رهبر معظم انقلاب آنقدر وفادارانه به جهت رعایت الزامات بهداشتی ستاد ملی کرونا از مراسم عزاداری خود می‌گذرند و رویدادهای بزرگی مانند راهپیمایی ۲۲ بهمن را به دلیل تقویت همین آیین‌نامه‌های وزارت بهداشت لغو می‌کنند بپذیریم کسانی که اقدام به جوسازی کرده‌اند مقاصد دیگری دارند.

وی یادآورشد: چرا این افراد زمانی که در بهشت معصومه قم آن آمار بالای جنازه ناشی از فوت بر اثر کرونا وجود داشت اظهارنظر نمی‌کردند. بپذیریم که با تدابیر نظام سلامت کشور و جانفشانی پزشکان و پرستاران و مدافعان سلامت و همه زحمت‌کشان این عرصه، اکنون همه‌گیری کرونا تاحدی فروکش کرده است و باید دست‌بوس و قدردان آنها باشیم و مراقبت کنیم تا خیز جدید کرونا سر بر نیاورد.

۱ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.