شگفتی کاربران توئیتر از استدلال برجامی نماینده همیشه خبرنگار

تهران- ایرناپلاس- توئیت اخیر سید نظام‌الدین موسوی نماینده تهران در مجلس درباره مکانیسم ماشه و برجام، شگفتی کاربران در این شبکه‌ اجتماعی را به همراه داشته است.

به گزارش ایرناپلاس، موسوی که خود را «همیشه خبرنگار» معرفی کرده، در این توئیت نوشته است: «پس از اعلام آمریکا برای فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران، بسیاری کشورها از جمله ۳ کشور اروپایی با این درخواست مخالفت کردند. چرا؟ چون: آمریکا دیگر عضو برجام نیست. یعنی اگر آمریکا در برجام باقی می‌ماند، می‌توانست مکانیسم ماشه را فعال کند.» و نتیجه گرفته: «بله! برجام این است.»

وی که سال‌ها مدیرعامل یک رسانه منتقد دولت بوده و به دلایلی از آنجا تغییر پست می‌دهد، در واقع بدون اشاره به نقش برجام در لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه کشورمان، تلاش کرده حضور در برجام را معادل مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌ها جلوه دهد.
این مغالطه در ادبیات عامیانه به «نعل وارونه زدن» شهرت دارد. چون در حالی که برجام باعث لغو تحریم‌های تصویب شده در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران شده، موسوی بدون اشاره به این دستاورد برجام تلاش می‌کند آن را زمینه‌ساز تداوم تحریم‌ها با مکانیسم ماشه جلوه دهد و در واقع تصویری وارونه از آن در ذهن مخاطب شکل دهد.

نماینده تهران البته در این زمینه چندان موفق نبوده و بسیاری از کاربرانی که در ۴۵۰ کامنت به او واکنش نشان داده‌اند، متوجه این شگرد شده و مشت او را باز کرده‌اند.
از جمله کاربری به نام رضایی در بیانی ساده توضیح داده: «بزرگوار! هدف آمریکایی‌ها از فعال کردن #مکانیسم‌_ماشه اینه که تحریم‌های سازمان ملل را برگردانند و ایضا جلوی لغو تحریم تسلیحاتی را بگیرند. بدون برجام که نه تحریم‌های سازمان ملل لغو شده بود، نه قراری برای برچیده شدن تحریم‌های تسلیحاتی وجود داشت!»
دیگری پاسخ داده: «اگر آمریکا در برجام می‌ماند که تحریم‌هاشو نمی‌تونست برگردونه»

کاربر دیگری به نام سیاوش گفته: «ترامپ در برجام بود و مکانیسم ماشه را فعال نکرد اگر همان موقع می‌توانست دیگر آنقدر خودش را خفت و خواری نمی‌داد.» و از موسوی جواب گرفته: «حماقت ترامپ بود که فکر می‌کرد با خروج از برجام ایران دوباره پای میز مذاکره جدید خواهد آمد که پیش‌بینی‌اش غلط بود. وگرنه برای آمریکا توسل به مکانیسم ماشه زمانی که در برجام بود، خیلی معقول‌تر و قابل پذیرش‌تر به نظر می‌رسید تا الان که در برجام نیست.»

به گزارش ایرناپلاس، آمریکا جمعه ۲۵ مردادماه (۱۵ اوت)  قطعنامه‌ای را برای تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران که طبق برجام  در۲۷ مهرماه امسال به پایان می رسد، به شورای امنیت ارائه کرد که با مخالفت اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت مواجه شد.
این مساله سبب شد تا مایک پمپئو وزیر امور خارجه این کشور روز پنج‌شنبه ۳۰ مرداد (۲۰ اوت)  در سفری از واشنگتن به نیویورک، شکایتی علیه ایران را به اندونزی رئیس دوره‌ای شورای امنیت ارائه کند که خواستار فعال شدن مکانیسم ماشه برای بازگشت همه تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران (پیش از برجام)  شده است؛ اما نامه درخواستی آمریکا در کمتر از ۲۴ ساعت با مخالفت صریح ۱۳ کشور از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل روبرو شد که پنج عضو این شورا در برجام حضور دارند و معتقدند خواسته آمریکا هیچ مبنای حقوقی ندارد.

به اعتقاد تحلیلگران، دولت ترامپ به جای منزوی کردن ایران، این بار آمریکا را با توافق هسته ای که ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ از آن خارج شد، منزوی کرده است؛ همان توافقی که در کشورمان مخالفان دولت بارها به آن تاختند اما اکنون با وجود آنکه برای آنها آشکار شد برجام بر سر راه تلاش‌های تندروها در آمریکا و لابی اسرائیل برای ایجاد اجماع بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران مانع‌تراشی کرد، حاضر به دیدن واقعیت نیستند و حتی برخی صدای خروج از برجام را فریاد می‌زنند. در حالی که می‌بینند این خروج، همان خواسته اصلی آمریکا و اندک متحدان همیشگی او از جمله رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس است تا از این طریق به راحتی زمینه فعال شدن مکانیسم ماشه را فراهم کنند. در واقع این مکانیسم در صورتی عملی خواهد شد که ایران به تعهداتش پایبند نباشد و خروج ایران از برجام رسما به معنی عدم تعهد ایران است.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.