کرونا ورزشکار و غیرورزشکار نمیشناسد. در حال حاضر این ویروس، ورزش ایران و جهان را فلج کرده و برخی ورزشکاران نیز به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. با آغاز بحران ویروس کرونا، بسیاری از ورزشکاران، شخصیتهای هنری و سینمایی، در کنار سلبریتیها به کمک قربانیان و نیازمندان این حادثه شتافتند. با نگاهی به فعالیتهای آنها متوجه خواهید شد درک و فهم از نقش مسئولیتپذیرانه در مقابله با شرایط بحرانی میتواند چقدر متفاوت باشد. بدون تردید پرستاران و پزشکان در صف اول این مبارزه قرار دارند، اما دیگر مشاغل و صنوف نیز بهنوبه خود و به دلیل اهمیتی که دارند، در یاری رساندن به آسیبدیدگان این ویروس به خط شدهاند.
به خط شدن ورزشکاران و سلبریتیها
هنرمندان، ورزشکاران و سلبریتیهای کره جنوبی با کمکهای مالی و خریدن بیش از صدها هزار ماسک به دولت خود برای حل این بحران همراهی کردند تا سهم خود را برای مبارزه و مقابله با کرونا ادا کنند. در واقع باید گفت آنها مسئولیتپذیرانه و دلسوزانه قدرشناس مردم کشورشان بودند. بنیاد بیل و ملیندا گیتس، قدرتمندترین بنیاد خیریه خانوادگی در جهان به همراه دو موسسه دیگر مبلغ ۱۲۵ میلیون دلار برای کمک به یافتن داروی کرونا و مقابله با این ویروس اهدا کردند. رالف لوون، بنیانگذار برند جهانی پولو مبلغ ۱۰ میلیون یورو از حساب شخصی خود برای مبارزه با این ویروس پرداخت کرد.
کمک قابل توجه ورزشکار الجزایری
بیلی ایلیش، خواننده ۱۸ ساله آمریکایی نیز با کمک مادرش انجمن خیریه بزرگی برای تأمین غذای آسیبدیدگان کرونا راهاندازی کردند. به گفته وزیر بهداشت الجزایر، یک ورزشکار سرشناس این کشور مبلغ ۴۰ میلیون یورو برای مقابله با کرونا کمک کرده و از او خواسته تا نامش فاش نشود! امیرخان، قهرمان سابق سبکوزن بوکس جهان نیز مبلغ ۵ میلیون یورو که قرار بود صرف ساخت یک تالار عروسی در بولتون کند، برای مبارزه با این ویروس اختصاص داد. راجر فدرر، تنیسور مشهور سوئیسی و همسرش میرکا فدرر، مبلغ یک میلیون فرانک سوئیس به خانوادههای نیازمند این کشور کمک کردند.
کمکهای ورزشکاران سرشناس
پل پوگبا، هافبک فرانسوی تیم منچستر یونایتد نیز مبلغ ۲۷ هزار یورو در مسیر مبارزه با این بیماریکرونا اختصاص داد. سادیو مانه، مهاجم لیورپول نیز مبلغ ۴۵ هزار یورو در راه مبارزه با کرونا در کشورش سنگال هزینه کرد. لئوناردو بونوچی، مدافع یوونتوس ۱۲۰ هزار یورو به بیمارستانی که فرزندش متئو را تحت عمل جراحی قرار داده بود، کمک کرد تا صرف مبارزه با ویروس کرونا شود. کیلیان امباپه، ستاره جوان فوتبال فرانسه با اوجگیری شیوع ویروس کرونا مبلغ قابل توجهی را به سازمان خیریه برای کمک به بیخانمانهای آسیبپذیرترین اقشار اختصاص داد.
اما، ورزشکاران و سلبریتیهای ما
آریانا گرانده، یکی دیگر از خواننده آمریکایی نیز به هواداران خود که درآمدشان را در این بحران از دست دادهاند، کمک مالی کرده است. جکی چان و بونگ جون - هو کارگردان فیلم انگل، نیمار و حتی ستارگان فوتبال عراق مثل یونس محمود و عماد رضا را هم برای از بین بردن این ویروس کمک مالی کردهاند. این بخش کوچکی از کمکهای ورزشکاران و سلبریتیهای جهان است. اما، متأسفانه اکثر سلبریتیهای ما در این قبیل کمکرسانیها کارنامه خوبی ندارند! فقط شاهد این بودهایم که هنرمندان و سایر ورزشکاران کشورمان به مردم توصیه کردهاند که در خانه بمانید یا چالش رقص را راهاندازی کرده و یا کار مهم آنها امضا کردن یک نامه بوده است!
سلبریتیهای ما کجا هستند؟
در طرف دیگر، بازیکنی با وجود درآمدهای بالا، تنها از مسئولین خواسته که هزینهای بابت آب و برق و گاز از مردم دریافت نکنند. اما وظیفه شما در قبال این بحران عظیم چیست؟ تنها حرف زدن و پیشنهاد دادن به دولت؟! بسیاری از ورزشکاران و هنرمندان کشورمان با اینکه خودشان زندگی مرفهی دارند، اما حاضر نشدند یک ریال برای مقابله با ویروس کرونا به سازمانهای مبارزه با این ویروس در داخل کشور کمک کنند. واقعا سلبریتیهای ما کجا هستند؟
شما هم ریا کنید!
برخی معتقدند سلبریتیها و ورزشکاران غربی ریا میکنند و میخواهند از زیر بار مالیات فرار کنند. چه ایرادی دارد؟ شما هم ریا کنید. اگر نتیجه این ریاکاری، دمیدن روح امید در کالبد خسته و ناتوان ملت باشد، پس چه کار ثوابی بالاتر از ریاکاری است؟! طبق آمار و مستندات، دستمزد برخی بازیگران، کارگردانان و سود حاصل از فروش بسیاری از فیلمها برای تهیهکنندگان آنقدر بالاست که اگر هرکدام گوشهای از کار را بگیرند، هم کمک قابل قبولی به مجموعه در حال مقابله و درمان کرونا خواهد شد و هم برگ برنده و سند ماندگار برای این قشر مهم فرهنگی کشور خواهد بود.
حرکتهای ستودنی ورزشکاران ما که کاش بیشتر بود
البته در این بین نباید از کمک مالی بازیکنان و کادر فنی تیم گلگهر سیرجان و نفراتی چون رسول خادم، علیرضا جهانبخش، علی کریمی بازیکن سابق پرسپولیس، سیدجلال حسینی و کمیل قاسمی که به استان گیلان کمک شایانی کردند، کار ستودنی شهربانو منصوریان، قهرمان ملی پوش ووشو که در منزل ماسکهای پارچهای دوخت و به مردم اهدا کرد؛ چشم پوشید؛ همچنین حرکت خوب محمد نادری، بازیکن جوان تیم پرسپولیس که جلوی ورودی متروی در تهران اقدام به توزیع ماسک و مواد ضدعفونیکننده نمود، مهدی طارمی که هشت کارگاه تولید ماسک در زادگاهش راه اندازی کرد.
گرچه ورزشکاران ما هم به لحاظ درآمد و هم دریافت مطالبات از سوی باشگاهها با همتای خارجیشان قابل مقایسه نیستند و حرکت این اندک ورزشکاران ما نیز با توجه به بضاعتشان قابل تقدیر است، اما با همه اینها انتظار بیشتری از ورزشکاران بهخصوص فوتبالیستها، والیبالیستها، بسکتبالیستها و ... بهخصوص بازیکنان تیم ملی و لژیونرهای ما که قراردادهای میلیاردی با باشگاهها میبندند، میرفت.
نظر شما