جالب اینکه پیمانکار مجموعه ورزشی درفشیفر همان فردی که از او بهعنوان مشاور مدیرعامل باشگاه نام برده میشود، یکی از اعضای این کمیته بود! از طرفی، فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) در ردهبندی جدید تیمهای ملی، تیم ملی کشور ما را با هدایت مارک ویلموتس با صعود یک پلهای در رده بیستم جهان و اول آسیا قرار داده است.
برتری با اینگونه مدیریتها؟
در قاره کهن که پرجمعیتترین قاره جهان محسوب میشود، تیمهای ملی ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، قطر، عربستان، چین و … بعد از ما قرار دارند. اگر نگاهی به سرمایهگذاری کشورهای ژاپن، کره، استرالیا، قطر، عربستان و حتی چین بکنیم که چه پولهای هنگفتی را خرج فوتبالشان میکنند، اعم از کمپها و پولهای عجیب و غریب، مربیان و بازیکنان صاحبنام و با تمام این امکانات آنها، تیم ما در آسیا آقایی میکند و باور آن با این همه ناهنجاریها، مدیریتهای غلط، رفتارها و نا به سامانیهای غلط و… خیلی سخت است. یعنی میشود با توجه به امکاناتی که کشورهای یاد شده از آن بهره میبرند، ما با اینگونه مدیریتها برترین باشیم!
باید به حال این فوتبال…
حالا بیاییم به باشگاه پرسپولیس بپردازیم. اگر قرار باشد شرح وظایفی برای افراد کمیته جذب در نظر بگیریم، ایرج عرب بهعنوان مدیرعامل، علی رغبتی بهعنوان ناظر هیئت مدیره، مهدی ذاکری برای بررسی بندهای حقوقی قراردادها در جلسات این کمیته حضور دارند، اما نقش سهند حبیبزاده در این کمیته چه بود؟! نکته جالب توجه اینکه ایشان به عنوان مشاور مدیرعامل در اکثر مسئولیتهای مهم پرسپولیس حضور داشت و در حالی وارد کمیته جذب شد که پیمانکار محسوب میشد و تاکنون مسئولیتهای مشابهی در کارنامهاش دیده نشده است. واقعاً باید به حال این فوتبال گریست که افرادی در آن نقش ایفا میکنند که...
استعدادیاب وزارت ورزش و جوانان!
ایرج عرب هم بدون سابقه ورزشی یا مدیریت ورزشی، ابتدا بهعنوان معاون مالی اداری و سپس سرپرست و بعد هم مدیرعامل باشگاه پرسپولیس از سوی وزیر ورزش و جوانان منصوب شد. مهمترین پست او ریاست حراست کل وزارت ورزش و جوانان بود. اما علی رغبتی کیست؟ از مدیران قدیمی وزارت ورزش و جوانان محسوب میشود. او در پستهای مختلف در این وزارتخانه فعالیت کرده و از مسئولیتهای اخیرش میتوان به مدیریت بخش استعدادیابی وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد. رغبتی هماکنون مدیرکل برنامهریزی و نظارت این وزارتخانه نیز هست.
دبیر کمیته، مدیر کل و…
درباره علی رغبتی باید گفت که دبیر کمیته تعیین صلاحیت مربیان خارجی ورزش ایران نیز بود و حتی مدیر کل امور فدراسیونها و در زمانی که راهآهن هیئت مدیره نداشت و هنوز نقل و انتقالی در مورد مالکیت این باشگاه اتفاق نیفتاده بود، به این باشگاه مشورت میداد! وضعیت مهدی ذاکری هم بهعنوان مدیر حقوقی باشگاه پرسپولیس مشخص است و اما سهند حبیبزاده؛ او که سابقه ورزشی ندارد، اما در شهریور ۱۳۹۷ یک عنوان مهم را به خود اختصاص داد: مجری طرح استعدادیابی وزارت ورزش! در آن روزها خبری که پیرامون انتصاب این فرد عجیب انتشار یافت کمی هم عجیبتر بود!
رنسانس در ورزش کشور!
خبر این بود: دفتر آموزشهای پایه و استعدادیابی وزارت ورزش زیر نظر معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای در نظر دارد بهزودی دستورالعمل تأسیس کانونهای مشاوره استعدادیابی ورزشی را در کشور صادر کند. بر این اساس، سهند حبیبزاده بهعنوان مجری این طرح در صدد است تا با ایجاد مراکز استعدادیابی پزشکی و ورزشی، تحول عظیمی را در تمامی رشتههای ورزشی به وجود آورد که بیشک در صورت تحقق این مهم، شاهد یک رنسانس در ورزش کشور خواهیم بود. قرار بود یک مرکز مجهز پزشکی ورزشی در این راستا با مشارکت چندین اسپانسر معتبر ایجاد کند.
طرح استعدادیابی چه شد؟
البته گفته میشود پیش از این، طرح ساماندهی و توسعه مدارس فوتبال توسط او صورت گرفته بود که عملکردش در این خصوص قابل قبول و درخشان اعلام شد. اما ما بایدبدانیم طرحی که قرار بود تحول عظیمی در ورزش ایران ایجاد کند به کجا کشید؟ از شهریور سال گذشته تاکنون که آقای حبیبزاده این مسئولیت را بر عهده داشته چه اتفاقی برای استعدادیابی در ورزش ایران رخ داده است؟ مهمتر اینکه ایشان چه تخصصی در ورزش داشته که بهعنوان مجری طرح استعدادیابی وزارت ورزش منصوب شد؟ و آخرین سؤال این است: از مرکز مجهز پزشکی ورزشی که قرار بود بهزودی ایجاد شود، چه خبر؟
فعالیت مشترک در دو باشگاه بزرگ
در این باره باید وزارت ورزش و جوانان پاسخگو باشد که چگونه چنین افرادی بهراحتی سر از آنجا در میآورند و فعالیت مشترک در دو باشگاه بزرگ استقلال و پرسپولیس دارند؟ اینکه چرا حبیبزاده مدیریت مدارس فوتبال استقلال و پرسپولیس را در اختیار داشت در نوع خود جالب توجه است. حبیبزاده که پیمانکار مجموعه ورزشی درفشیفر محسوب میشود، مشخص نیست چگونه از هیئت مدیره باشگاه سر در آورد؟ آیا سایر پیمانکاران هم این فرصت را دارند که در جلسات هیئت مدیره باشگاه بزرگی چون پرسپولیس حضور پیدا کنند؟
تشخیص مدیرعامل
وقتی از ایرج عرب در رابطه با حضور سهند حبیبزاده در جلسات هیئت مدیره سؤال شد، پاسخش بسیار عجیب بود! او گفت: «یکی از مشکلاتی که در باشگاهداری دولتی وجود دارد، این است که شما برای گرفتن مشاوری که به او حقوق نمیدهید هم زیر سؤال هستید. در سیستم دولتی آدمها را میآورید هیچ پولی هم به آنها نمیدهید، اما باید پاسخگوی آوردن او هم باشید. حبیبزاده در کنار باشگاه به ما کمک میکند. او آدم خوشفکری است و اینکه در کجا و در چه جلسهای حضور داشته باشد، تشخیص مدیرعامل است و من آنقدر عقل دارم که بتوانم تصمیم بگیرم که چه کسی در کجا و در چه جلسهای کنار من حضور داشته باشد.»
شما درست میگویید
ایرج عرب فراتر از این هم میرود و میگوید: «هیچکس هم نمیتواند به من بگوید که چرا کسی در کنار تو حضور دارد.» بله شما درست میگویید، اما با توجه به بازیکنانی که سابقه بازی در باشگاه بزرگی مانند پرسپولیس را دارند، چرا باید شما حبیبزاده را در کمیته جذب انتخاب کنید تا در باره خریدهای این باشگاه نظر بدهد؟ راستی یکی از وظایف حبیبزاده این بود که در برگزاری اردوی پرسپولیس در ترکیه و حضور برخی افراد در این اردو با شما درگیری لفظی داشته باشد؟! و سؤال آخر ما این بود: چرا حبیبزاده را که یکی از اعضای کمیته جذب محسوب میشود، همراه خود و علی رغبتی به ترکیه نبردید و جای او مهدی محمدنبی را بردید؟ در پایان باید گفت که دنیای قشنگ فوتبال ایرانیها با این نوع مدیریتها در صدر فوتبال آسیا قرار دارد!
گزارش و تحلیل از مجید روانستان
نظر شما