۴ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۴۸
کد خبرنگار: 1894
کد خبر: 83369121
T T
۱ نفر
ادامه بازداشت فعالان محیط زیست ناامیدی را نشر می‌دهد

تهران- ایرناپلاس- بیش از یک‌صد نفر از استادان دانشگاه‌ها و اعضای جامعه علمی کشور در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی،‌ رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه ادامه بازداشت فعالان محیط زیست که موجب گسترش ناامیدی در بین جوانان و تشکل‌های غیردولتی محیطزیستی شده، از او درخواست کردند با ورود به جزئیات حقوقی‌ پرونده فعالان محیطزیستی، این پرونده مفتوح را به سرانجام خوش برساند.

در نامه این استادان آمده است: بیش از ۵۰۰ روز از بازداشت موقت تعدادی از خوشنام‌ترین کارشناسان و فعالان محیط زیست ایران به اتهام جاسوسی می‌گذرد. اختلاف‌نظر میان دو نهاد اطلاعاتی کشور در توصیف عنوان مجرمانه متهمان مزبور که یکی متهمان را جاسوس می‌داند و دیگری که مرجع تخصصی تشخیص جاسوسی در کشور است، آنها را جاسوس نمی‌داند و معتقد است جرمی اتفاق نیفتاده و این اعمال را مجرمانه توصیف نمی‌کند، بلکه بخشی از فرآیند رایج تحقیقات محیط زیستی است، باعث سردرگمی و اطاله دادرسی شده است. این امر موجب شده تا سرنوشت جمعی از فرزندان خلف این سرزمین که جوانی‌شان را نثار حفاظت از تنوع زیستی ایران کرده‌اند و در شرایط حساس کنونی، وجودشان و حضورشان می‌توانست به حل برخی از مشکلات زیست‌محیطی کشور کمک کند، در وضعیت نامعلوم باقی بماند.

امضاکنندگان می‌افزایند: در میان بازداشت‌شدگان، متخصصان توانمند و شناخته شده حوزه حیات‌وحش کشور نظیر طاهر قدیریان، امیرحسین خالقی و هومن جوکار حضور دارند که سال‌هاست در راه خدمت به میهن و حفاظت از طبیعت این مرز و بوم تلاش کرده و در بسیاری از طرح‌های حفاظتی گونه‌های در معرض خطر انقراض با همکاری ادارات کل محیط زیست استان‌ها و دانشگاه‌ها نقش تأثیرگذار و تعیین کننده‌ای در بقای آنها داشته و همچنین در تمام سال‌های خدمت خود به طبیعت این سرزمین، به‌عنوان الگوی تلاش خالصانه برای آبادانی وطن، موجب ایجاد انگیزه و امید در دل نسل جوان و دانشجویان محیط زیست ایران شده‌اند.

آنها تأکید کردند: ادامه بازداشت این افراد تنها موجب گسترش بیشتر ناامیدی در میان جوانان‌، دانش‌آموختگان، متخصصان و تشکل‌های محیط زیستی که نقش تعیین کننده‌ای در حفظ و آبادانی این سرزمین دارند، خواهد شد. لذا درخواست داریم با ورود به جزییات حقوقی موضوع، این پرونده مفتوح را به سرانجام خوش برسانید.

زمستان سال ۹۶ بود که تعدادی از فعالان محیط زیست بازداشت شدند. چندی بعد مقامات زندان اعلام کردند کاووس سید امامی که یکی از بازداشت‌شدگان بود در زندان خودکشی کرده است. با افزایش تعداد روزهای بازداشت فعالان محیط زیستی قوه قضاییه اعلام کرد اتهام بازداشت‌شدگان جاسوسی است. همزمان با این بازداشت‌ها، اعتراضات بسیاری نسبت به این اقدام صورت گرفت. حتی چند ماه بعد از این بازداشت‌ها، سید محمود علوی، وزیر اطلاعات و عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کردند که بازداشت‌شده‌ها فعالیت جاسوسی نداشته و باید آزاد شوند. حالا با گذشت نزدیک به یک سال و نیم، هنوز تکلیف پرونده بازداشت‌شدگان مشخص نیست.

۱ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.