علي صوفي، فعال سياسي اصلاحطلب معتقد است كه در انتخابات رياست جمهوري 96 نشاط اجتماعي و سياسي بهوجود آمد، اما اعتراضات ديماه 96، دستاوردهاي آن را به چالش كشيد؛ بنابراين ديماه سال 96 اتفاق جديدي است كه بايد براي پيشبيني انتخابات آينده و مسائل روز به آن توجه كرد.
وي در ادامه به ايرناپلاس ميگويد: مردم در ديماه 96 با جريان اعتراضات همراهي نكردند، چون رهبري و برنامه آن شناخته شده نبود، اما در همين اعتراضات، شعارهايي عليه دو جريان سياسي موجود در كشور مطرح شد و همه بخشهاي سياسي و قواي كشور به چالش كشيده شدند. مردادماه سال 97 نيز آثار اين موضوع مطرح شد؛ بنابراين اگر ما اين موضوعات را در نظر بگيريم، طبيعي است كه وضع مانند سال 94 و 96 نيست. انتخابات 94 و 96 با شور و نشاط برگزار شد، اما بديهي است كه انتخابات مجلس يازدهم چنين نخواهد بود.
صوفي تصريح ميكند: با اين وجود، در كشور ما، انتخابات نقطه عطفي است. فرصتي است كه حاكميت با افكار عمومي، نظرات مخالف و بطن جامعه وارد گفتوگو ميشود. هميشه در تعطيلات نوروز سؤال اين است كه «چرا بايد در انتخابات شركت بكنيم؟»، اما معمولاً فضاي بعد از تعطيلات عيد به اين سمت ميرود كه «با چه كسي در انتخابات شركت بكنيم؟»
او ادامه ميدهد: برآورد من اين است كه فعلاً تنها دو جريان عمده سياسي در كشور وجود دارد كه ميداندار عرصه سياسي كشور هستند. در انتخابات گذشته ائتلافهايي بين اين دو جريان رخ داد كه بخشي از جريان اصلاحطلبي به همين ائتلاف نقد دارند. بخشي از جريان اصلاحطلبي معتقد است انتقادهايي كه نسبت به جريان اصلاحطلبي چه در ديماه 96 و چه امروز مطرح ميشود، به ائتلاف در انتخابات رياست جمهوري برميگردد. زيرا اصلاحطلبان مجبور شدند از شعارهايي كه در حوزه جوانان، زنان، اقوام و اقليتهاي مذهبي داشتند كوتاه بيايند. آنها معتقدند اصلاحطلبان بايد با شعارها و برنامههاي اختصاصي خود به ميدان بيايند. زيرا منتقدان ميگويند كه اصلاحطلبها حالا با ورود به مجلس و شوراها وارد حاكميت شدهاند، از اين رو ما بايد اين موضوع را به هم بزنيم و مواضع تندتر و شفافتري بگيريم. نظريه ديگري كه وجود دارد اين است كه همچنان به ائتلاف و مسير قبلي ادامه بدهيم.
صوفي همچنين با اشاره به اينكه تحريم انتخابات از سال 92 كنار گذاشته شده است، تصريح ميكند: وقتي سال 92 آقاي خاتمي رأي داد، تا مدتها در درون جريان اصلاحات كشمكش بود و به ايشان انتقاد ميشد، اما آن نظريه تحريم از همانجا كنار گذاشته شد. حالا تحريم كنندگان در اقليتاند و اكثريت به هيچ قيمتي، صندوقها را كه تنها راهحل است كنار نميگذارند. اصلاحات هم فاصله خودش را با برخي موضوعات مشخص كرده است و اعلام كرده و معتقد است حتماً بايد اصلاحات صورت بگيرد.
اين فعال سياسي اصلاحطلب معتقد است كه همچنان مشاركت حداكثري در انتخابات راهبرد جريان اصلاحطلبي است و اين مشاركت حداكثري هم به نفع كشور، امنيت ملي و جريان اصلاحطلبي است. هر وقت مشاركت مردم بالاي 45 درصد بوده، سبد اصلاحطلبان هم پر بار بوده است؛ بنابراين دليلي وجود ندارد كه بخواهيم حضور در انتخابات را ترك كنيم.
او در ادامه ميافزايد: وقتي اصل مشاركت اتفاق افتاد، ما نميگوييم كه به رقيب ما رأي بدهيد، اما اينطور هم نيست كه بگوييم به هر قيمتي به ما رأي بدهيد! ما مطالبات و خواستهاي مردم را ارزيابي ميكنيم و بر اساس آن، نفرات، ليست، شعارها و راهبردهاي انتخاباتي را مشخص ميكنيم. ما ميدانيم مطالبات مردم در زمينه اقتصادي و آزاديهاي سياسي و اجتماعي چيست. اما نميتوان همه اين مطالبات را تحقق بخشيد. بهطور مثال يكي از انتقاداتي كه به آقاي روحاني وارد ميشود اين است كه نتوانست شعارهاي انتخاباتي خود در زمينههاي رفع حصر و بهكار گرفتن جوانان، اقوام و زنان در دولت را تحقق بخشد. همين موضوع باعث ريزش سرمايه اجتماعي او شد. طبيعتاً ما در چنين شرايطي بايد واقعيتهاي كشور را در نظر بگيريم و مطابق آن در انتخابات حاضر شويم. البته اساس اصلاحات اين است كه درجا نزند، حرفهايش كهنه نشود و حرفهاي نو بزند، متناسب با مطالبات مردم و واقعيتهاي جامعه عمل كند. اگر اين موازنه خوب برقرار باشد لطف مردم در انتخابات هم تكرار ميشود.
**اداره كل اخبار چندرسانه اي**ايرناپلاس**
عضو شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان:
همچنان مشاركت حداكثري در انتخابات، راهبرد جريان اصلاحطلبي است
۱۷ فروردین ۱۳۹۸، ۹:۵۸
کد خبر:
83266006
تهران- ايرناپلاس- عضو شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان ميگويد: همچنان مشاركت حداكثري در انتخابات، راهبرد جريان اصلاحطلبي است و اين مشاركت حداكثري هم به نفع كشور، امنيت ملي و جريان اصلاحطلبي است. هر وقت مشاركت مردم بالاي 45 درصد بوده، سبد اصلاحطلبان هم پر بار بوده است. بنابراين دليلي وجود ندارد كه بخواهيم حضور در انتخابات را ترك كنيم.