۱۴ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۲۱
کد خبر: 83263971
T T
۰ نفر
كیانوش‌راد: آفت انتخابات محدود را در رفتار این روز‌های مجلس می‌توان دید

تهران- ایرناپلاس- یك عضو شورای مركزی حزب اتحاد ملت می‌گوید: متأسفانه مجلس فعلی سردرگم، متزلزل و در بسیاری از موارد هم منفعل عمل كرد.

محمد كیانوش‎راد، فعال سیاسی اصلاح‎طلب درباره عملكرد مجلس دهم و فراكسیون امید به ایرناپلاس می‎گوید: در این سه سال نه فراكسیون امید و نه مجلس كنونی، از صلابت لازم برخوردار نبود. متأسفانه مجلس فعلی سردرگم، متزلزل و در بسیاری موارد هم منفعل عمل كرد.

كیانوش‎راد كه سابقه نمایندگی دوره ششم مجلس شورای اسلامی را در كارنامه خود دارد، معتقد است بعضی از این نمایندگان بیش از هر موضوعی به فكر زدوبندهای اقتصادی یا جمع رأی در حوزه انتخابیه خود یا راهیابی به دوره بعدی مجلس هستند. از این رو، این نمایندگان هیچ‎گاه نمی‎توانند الگوهایی همچون مدرس و مصدق را در نظر داشته باشند.

این فعال سیاسی اصلاح‎طلب با اشاره به اینكه برخی از نمایندگان مجلس دهم مصالح و منافع مردم را بر هر چیزی ترجیح داده‎اند، تصریح می‎كند: مجلس كنونی از حیث وجاهت، ایستادگی، دفاع از منافع ملی، پویایی و منفعل نبودن معدل منفی می‎گیرد. با این حال، اگر اصلاح قانون انتخابات كه شاه‎بیت آن نظارت قوه قضاییه و حذف دخالت شورای نگهبان و نظارت استصوابی است، تحقق یابد، مجلس به رأس امور بودن باز خواهد گشت. امروز مجلس نه‌تنها در رأس امور نیست، بلكه منفعلانه‎تر از نهادهای پایین‌دستی‌اش عمل می‎كند.

عضو شورای مركزی حزب اتحاد ملت در پاسخ به این پرسش كه پیش‎بینی شما از انتخابات آینده چیست، توضیح می‎دهد: مجلس و روند انتخابات آن در حوزه‎های انتخابیه به‌گونه‌ای است كه تعداد قابل‌ توجهی از نمایندگان به‎جای پرداختن به مسائل اصلی كشور، رفتارهای عوام‌فریبانه و پوپولیستی را دنبال می‎كنند. آن‎ها با كارهای كودكانه مانند طرح استیضاح رئیس‌جمهوری می‎خواهند رأی جمع كنند یا به جایگاهی برسند.

**باور ندارم كه اصلاح‌طلبی و اصولگرایی برای مردم تمام شده است

او ادامه می‎دهد: به همین دلیل از چند ماه قبل دغدغه فكری این نمایندگان رأی‌آوری در دور بعدی یا لابی برای یافتن جایگاه مناسب در دستگاه‎های اجرایی است. این‎ها آفت‎های اساسی است كه یك انتخابات محدود و كنترل شده مجلس دارد، آن‎ هم مجلسی كه باید جایگاه والا داشته و در رأس امور باشد.

كیانوش‌راد در پاسخ به این پرسش كه آیا به نظر شما انتخابات آینده پرشور خواهد بود و مردم در انتخابات حضور خواهند یافت، تصریح می‎كند: تردیدی نیست كه نگاه مردم به اصلاح‌طلبان و اصولگرایان تا حدی افول كرده، اما از سوی دیگر، تنها دو گروه و جناح منسجم سیاسی در كشورمان وجود دارد. اگر چه میزان گرایش سیاسی مردم به جریان اصلاح‎طلبی و اصولگرایی كاهش یافته، اما همچنان در میان جامعه ایران، اصولگرایان و اصلاح‌طلبان سازماندهی و ارتباطات مناسب دارند، پس نمی‎توان به این موضوع باور داشت كه ماجرای اصلاح‎طلبان و اصولگرایان تمام شده‌ است.

این فعال سیاسی اصلاح‎طلب در ادامه می‏‌افزاید: گرایش مردم به اصلاح‌طلبان یا اصولگرایان در آینده به عوامل گوناگونی بستگی دارد. با این حال، گرایش اكثریت جامعه ایران اصلاح‎طلبی است، اما به دلیل بافت و پراكندگی جمعیت ایران، اگرچه در بسیاری از استان‎های سیاسی احتمال دارد كه كاهش آرا اتفاق بیفتد، اما در بسیاری از مناطق هم به‎دلیل وجود مؤلفه‎های غیرسیاسی از جمله رقابت‎های محلی می‎توان به حضور قابل توجه مردم امید داشت.
۰ نفر