تهران- ایرنابازار- ترند شدن یک روش زیبایی مثل کامپوزیت دندان باعث می‌شود برخی به این صرافت بیفتند که با هدف کسب درآمد بالا و سود حداکثری، آن را روش را با کیفیت پایین انجام بدهند. ازآنجایی‌که کامپوزیت با سلامتی فرد ارتباط مستقیم دارد، افتادن در این دام یا سپردن کار به افراد غیرمتخصص می‌تواند علاوه بر ضرر مالی، به بیماری و تغییرات ظاهری ناخوشایند ختم شود.

ایرنابازار- ترند شدن یک روش زیبایی مثل کامپوزیت دندان باعث می‌شود برخی به این صرافت بیفتند که با هدف کسب درآمد بالا و سود حداکثری، آن را روش را با کیفیت پایین انجام بدهند. ازآنجایی‌که کامپوزیت با سلامتی فرد ارتباط مستقیم دارد، افتادن در این دام یا سپردن کار به افراد غیرمتخصص می‌تواند علاوه بر ضرر مالی، به بیماری و تغییرات ظاهری ناخوشایند ختم شود.

در این مقاله قرار است به شما کمک کنیم تا علائم کامپوزیت دندان بی‌کیفیت را تشخیص بدهید و قبل از ایجاد عواقب جدی، آن را اصلاح کنید. همچنین یک مرکز دندانپزشکی معتبر را معرفی می‌کنیم که می‌توانید برای ترمیم و نصب کامپوزیت باکیفیت به آنجا مراجعه کنید.

۱۰ علامت هشداردهنده کامپوزیت دندان بی‌کیفیت

اگر نگران وضعیت فعلی کامپوزیت دندان خود هستید و می‌خواهید بدانید که به ترمیم و اصلاح آن نیاز دارید یا خیر، حتماً این بخش را بخوانید. همچنین اگر هنوز این کار را انجام نداده‌اید و می‌خواهید بدانید که کامپوزیت بی‌کیفیت چه عوارضی دارد، به خواندن ادامه بدهید.

۱- تغییر رنگ سریع و ایجاد لکه

مواد کامپوزیت باید همان رنگ و بافت دندان‌های طبیعی شما را داشته باشند تا لبخند شما زیباتر شود. همچنین نباید خیلی نرم‌تر یا زبرتر از دندان‌های عادی باشند؛ چون در ظاهر شما تفاوت‌های آشکار ایجاد می‌کنند. البته ممکن است کامپوزیت در اوایل نصب رنگ طبیعی داشته باشد و بعد از گذشت مدتی کوتاه با وجود مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان، تغییر رنگ بدهد.

تغییر رنگ سریع دندان‌های کامپوزیت شده یا لکه‌دار شدن آن‌ها به معنای استفاده از مواد اولیه بی‌کیفیت است.

۲- کدر شدن و از دست دادن درخشش اولیه

درخشش دندان‌های کامپوزیت شده یکی از دلایلی است که این روش را در دسته روش‌های دندانپزشکی زیبایی قرار می‌دهد. درصورتی‌که کامپوزیت دندان در مدت کوتاه کدر شود، دیگر زیبایی مورد نظر را نخواهد داشت. منظور از مدت کوتاه، کمتر از ۵ سال است؛ چون یک کامپوزیت باکیفیت و حرفه‌ای باید حداقل در این مدت ظاهر اولیه خود را حفظ کند.

۳- لب‌پریدگی، شکستگی یا ترک‌های مکرر

یکی از دلایل انجام کامپوزیت، پوشاندن ترک و لب‌پریدگی دندان‌ها است و اگر مواد کامپوزیت دچار همین مشکل شوند، انجام آن بیهوده خواهد بود. ممکن است این وضعیت به دلیل نصب نامناسب روکش‌های کامپوزیت یا استفاده از مواد بی‌کیفیت ایجاد شود و آن لبخند زیبایی که آرزویش را داشته‌اید، خدشه‌دار کند.

البته دندان‌قروچه و ناهنجاری‌های فک هم ممکن است باعث لب پر شدن و ترک برداشتن روکش‌های کامپوزیت شود؛ اما یک دندانپزشک با تجربه و حرفه‌ای پیش از انجام کامپوزیت ابتدا وجود این مشکلات را بررسی و آن‌ها را اصلاح می‌کند.

۴- داشتن سطح ناهموار و زبر

زبر و ناهموار بودن کامپوزیت دندان می‌تواند عمل جویدن و بلع شما را دچار مشکل کند و به دندان‌های دیگر و لثه شما آسیب بزند. عدم پرداخت درست مواد کامپوزیت یا استفاده از متریال بی‌کیفیت در ایجاد این عارضه مؤثر است.

۵- شکل یا سایز غیرطبیعی و حجیم

اگر دندان‌های کامپوزیت شده از دندان‌های عادی شما بزرگ‌تر یا کوچک‌تر باشند؛ یعنی کیفیت مواد به کار رفته در روکش‌های آن‌ها پایین بوده یا نصب آن‌ها به‌درستی انجام نشده است. همچنین بیرون زدن روکش‌ها از ردیف دندان‌ها یا مشاهده برجستگی روی آن‌ها هم به معنای کامپوزیت بی‌کیفیت است.

دندان‌هایی که این مشکل را دارند، شبیه به دندان مصنوعی به نظر می‌رسند و علاوه بر مشکلات ظاهری، صحبت کردن و جویدن شما را هم دچار مشکل می‌کنند.

۶- وجود برآمدگی (Overhang) یا فاصله در لبه لثه

در این وضعیت، مواد کامپوزیت در محل اتصال به لبه لثه حالت برآمده دارند و روی لثه را تا حدی می‌پوشانند یا بین آن‌ها و لبه لثه فاصله وجود دارد. این عارضه می‌تواند منجر به تجمع غذا، باکتری و پلاک شود و مشکلاتی مثل التهاب و بیماری لثه و پوسیدگی دندان را ایجاد کند.

۷- التهاب، قرمزی، تورم یا خونریزی مداوم لثه

قرار دادن نادرست روکش‌های کامپوزیت یا تناسب نداشتن آن‌ها با یکدیگر و دندان‌های طبیعی، می‌تواند منجر به آسیب لثه و در نتیجه التهاب و خونریزی آن شود. این عارضه در خفیف‌ترین حالت منجر به عقب‌نشینی لثه‌ها و نمایان شدن ریشه می‌شود و در شدیدترین حالت، خون‌ریزی مداوم لثه زندگی شما را مختل می‌کند.

۸- حساسیت یا درد مداوم در دندان کامپوزیت شده

درست است که کامپوزیت دندان نسبت به لمینت به آماده‌سازی کمتر دندان‌ها نیاز دارد؛ اما همان مقدار آماده‌سازی هم برای نصب حرفه‌ای و بدون مشکل روکش ضروری است. آماده‌نکردن دندان‌ها به میزان کافی یا نصب نادرست روکش می‌تواند منجر به حساسیت دندان و درد مداوم آن شود.

۹- بوی بد مداوم در ناحیه کامپوزیت‌ها

توجه‌نکردن به پوسیدگی دندان و درمان آن قبل از کامپوزیت، نصب نادرست و ایجاد همپوشانی کامپوزیت و لثه یا کیفیت پایین مواد اولیه، می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان‌های کامپوزیت شده شود. این پوسیدگی‌ها معمولاً پنهان هستند و بوی ناخوشایندی ایجاد می‌کنند.

۱۰- لق یا جداشدن کامپوزیت

استفاده از سیمان دندان‌پزشکی به میزان کم یا نوع بی‌کیفیت آن و همچنین نداشتن دقت کافی در نصب کامپوزیت دندان، می‌تواند منجر به کنده شدن روکش‌ها شود. کنده شدن روکش‌ها دندان‌ها را در معرض پوسیدگی قرار می‌دهد و به همین دلیل بعد از این اتفاق باید فوراً به دندانپزشک مراجعه کنید.

دندانپزشکی میخک؛ ارائه‌دهنده خدمات ترمیم و نصب حرفه‌ای کامپوزیت دندان

با توجه به آنچه تا اینجای مطلب گفتیم احتمالاً متوجه شده‌اید که کامپوزیت دندان بی‌کیفیت می‌تواند مشکلات جدی برای سلامتی و زیبایی ظاهر شما ایجاد کند.

در شبکه تخصصی دندانپزشکی میخک https://mikhakdental.com/ ابتدا وضعیت دندان‌های شما طی یک جلسه مشاوره رایگان و آنلاین کامل بررسی می‌شود و در صورت نداشتن مشکلاتی مثل پوسیدگی، ناهنجاری فک و... به یکی از مراکز طرف قرارداد معرفی می‌شوید. نصب و ترمیم روکش کامپوزیت در این مراکز به صورت اصولی و با نرخ مصوب و مواد باکیفیت انجام می‌شود.

*** این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره چارچوب و محتوای آن ندارد.