تهران- ایرنابازار- پترو ایمن شریف، به عنوان یک شرکت دانش بنیان تمرکز فعالیت خود را بر حفظ محیط زیست و جمع آوری روعن سوخته خوراکی و تولید سوخت پاک یا بیو دیزل قرار داده است.

ایرنابازار- در دنیای امروز که بحران های زیست محیطی به یکی از چالش های اصلی جوامع بشری تبدیل گردیده است، یکی از مهمترین تهدیدهایی که می تواند به محیط زیست کشور آسیب های جدی وارد نماید، عدم مدیریت در جمع آوری پسماندها است که نتیجه این سهل انگاری، آلودگی خاک، بروز تاثیرات جبران ناپذیر بر روی اکوسیستم های آبی و در نهایت به مخاطره افتادن سلامت انسان ها می باشد که جلوگیری از این امر، نیازمند همکاری و هم افزایی نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی از قبیل سازمان حفاظت محیط زیست کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شهرداری ها و شرکت های دانش بنیان از جمله شرکت دانش بنیان پترو ایمن شریف است.

نقش پترو ایمن شریف در حفاظت از محیط زیست کشور

در حالی که بسیاری از نهادهای دولتی در ایران به طور جدی در زمینه مدیریت پسماندها فعالیت می کنند، اما بدلیل نبود زیرساخت های کافی، کمبود آگاهی عمومی و همچنین عدم نظارت کافی، کماکان مشکلات متعددی در این زمینه وجود دارد که این موضوع بیانگر اهمیت مشارکت عمومی و ورود مراکز علمی از قبیل دانشگاه تهران، صنعتی شریف و ... و همچنین نهادهای دانش بنیان از جمله پترو ایمن شریف به حل معضلات زیست محیطی کشور می باشد. در ادامه به چند راهکار تاثیرگذار به منظور بهبود شرایط فعلی می پردازیم:

  • تقویت زیرساخت های جمع آوری و بازیافت پسماند

همراهی نهادهای علمی، تحقیقاتی و بخش خصوصی از قبیل پترو ایمن شریف با سازمان های دولتی و وزارتخانه ها در خصوص تقویت زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری جمع آوری و بازیافت پسماندها از طریق بکارگیری سیستم های مدرن و فناوریهای نوین و استفاده از دانش روز دنیا

  • فرهنگسازی، آموزش و ارتقاء آگاهی عمومی

برگزاری کمپین های آموزشی در رسانه ها و شبکه های اجتماعی در سطح جامعه برای آگاهی سازی عموم مردم در مورد نحوه دفع صحیح پسماندها

  • تقویت نظارت و ایجاد قوانین

ایجاد آئین نامه ها، قوانین و مقررات سختگیرانه تر توسط سازمان ها و وزارتخانه های متولی به منظور جلوگیری از تخلفات در زمینه دفع نادرست پسماندها و همچنین تقویت نظارت ها در این خصوص

  • حمایت و پشتیبانی از بخش خصوصی جهت مشارکت در حل معضلات زیست محیطی

مشارکت نهادها و شرکت های خصوصی از قبیل پترو ایمن شریف در حل معضلات محیط زیستی کشور از طریق انتقال و پیاده سازی دانش روز دنیا (که مستلزم حمایت دولت از بخش خصوصی است)

آینده محیط زیست و چشم انداز پترو ایمن شریف

آینده محیط زیست به شدت به اقدامات کنونی ما بستگی دارد. در حالی که چالش‌هایی مانند تغییرات اقلیمی، آلودگی، از بین رفتن تنوع زیستی و استفاده ناپایدار از منابع طبیعی ادامه دارند، اما فرصت‌هایی برای حفاظت و بهبود وضعیت محیط زیست نیز وجود دارد. در این راستا، مجموعه هایی مانند پترو ایمن شریف با استفاده از توانمندی و دانش جوانان و نخبگان ایرانی به دنبال رفع دغدغه ها و چالش های این حوزه می باشد.

انرژی‌های نو (تجدیدپذیر) در آینده جایگاه بسیار مهمی خواهند داشت و به عنوان یکی از ارکان اصلی تامین انرژی جهانی مطرح خواهند شد. با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش منابع انرژی فسیلی، این نوع انرژی‌ها برای حفظ پایداری محیط زیست و تامین انرژی به صورت پایدار و پاک، ضروری هستند

در آینده نزدیک و میان‌مدت، انرژی‌های نو به یکی از ارکان اصلی استراتژی‌های جهانی برای تامین انرژی پایدار، کاهش آلودگی و مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی تبدیل خواهند شد. بسیاری از کشورها هم‌اکنون در حال سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌های انرژی‌های تجدیدپذیر هستند تا از مزایای آن بهره‌برداری کنند.

راهکارهای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به عنوان یکی از روش های حفاظت از محیط زیست که همواره مورد توجه فعالان محیط زیست بوده است. این امر مستلزم استفاده از سوخت پاک و انرژی های تجدید پذیر است. تولید سوخت پاک از پسماند روغنی بعنوان دانش نوین اینک در اختیاری کشورهای معدودی در دنیا می باشد که در ایران شرکت پترو ایمن شریف با کسب دانش مربوطه و ایجاد زیرزساخت های لازم، دارای این دانش منحصر به فرد می باشد.

سوخت زیستی چیست؟

سوخت زیستی، که با نام سوخت سبز نیز شناخته می‌شود، نوعی انرژی است که از منابع زیست‌توده تجدیدپذیر به دست می‌آید و معمولاً به عنوان یک گزینه برای تأمین انرژی به کار می‌رود. این سوخت‌ها میزان کمتری کربن آزاد می‌کنند و در نتیجه تأثیر منفی بر پدیده گرم شدن زمین ندارند. بهره‌گیری از این منابع می‌تواند مانع ورود زباله‌ها و آلاینده‌های دیگر به محیط زیست شود.

تولید زیست‌توده و سوخت زیستی، اگرچه زمان بیشتری می‌برد، اما با تلاش مناسب می‌توان آن را مجدداً جایگزین کرد. هرچند برای تولید سوخت‌های زیستی باید منابع، زمین و دوره‌های رشد درختان و گیاهان مورد نیاز در نظر گرفته شوند، اما می‌توان آن‌ها را به‌درستی در دسته منابع تجدیدپذیر قرار داد.

با پیشرفت فناوری‌های نوین، پیش‌بینی می‌شود که بهره‌وری در تولید سوخت‌های زیستی بهبود یابد و هزینه‌های تولید کاهش پیدا کند. علاوه بر این، توسعه سوخت‌های زیستی نسل سوم و چهارم که از جلبک‌ها و مواد زیستی مصنوعی ساخته می‌شوند، می‌تواند افق‌های جدیدی را برای صنعت سوخت‌های زیستی به ارمغان آورد.

ماده تجدیدپذیر، به ماده‌ای گفته می‌شود که با سرعت بیشتری نسبت به مصرف آن جایگزین می‌شود. به‌طور دقیق‌تر، این نوع انرژی یا سوخت هرگز به‌طور کامل از بین نمی‌رود، چرا که منابع تأمین آن‌ها عملاً نامحدود هستند؛ مانند انرژی زمین‌گرمایی، خورشیدی، باد و آب.

سوخت‌های زیستی نسل اول از محصولات غذایی به دست می‌آمدند. گیاهانی با محتوای قندی بالا، مانند نیشکر و ذرت، قابلیت تبدیل شدن به اتانول را داشتند، در حالی که روغن‌های گیاهی مانند کلزا، سویا و سایر گیاهان برای تولید بیودیزل به کار گرفته می‌شدند. فرآیند تولید این نوع سوخت‌ها به میزان زمین اختصاص‌یافته، آب، کوددهی و فعالیت‌های کشاورزی وابسته بود که در برخی موارد، می‌توانست مزایای حاصل از تولید این سوخت‌ها را به‌طور کامل خنثی کند.

سوخت‌های زیستی نسل دوم از ضایعات زیستی ساخته می‌شوند. به‌عنوان مثال، پسماندهای کشاورزی و تولید مواد غذایی، مانند سلولز غیرخوراکی موجود در پوسته ذرت و الیاف نیشکر، به تولید اتانول سلولزی منجر می‌شوند. همچنین، ضایعات روغن نباتی، ازجمله روغن‌های پخت‌وپز مصرف‌شده، می‌توانند در این فرآیند مورد استفاده قرار گیرند.

سوخت‌های زیستی نسل سوم عمدتاً مبتنی بر جلبک‌ها هستند، منبعی که بیش از ۵۰ سال مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است. بااین‌حال، هنوز شاهد استفاده گسترده و تجاری از این نوع سوخت در مقیاس صنعتی نیستیم.

سوخت‌های زیستی نسل چهارم شامل فرآیندهایی برای جذب و ذخیره‌سازی کربن از مواد اولیه تولید زیست‌توده می‌شوند و در عین حال، بر افزایش بازدهی انرژی تولیدشده نیز تمرکز دارند.

حل مشکلات محیط زیستی کشور از جمله مدیریت پسماند، نیازمند همکاری همه جانبه دولت، صنایع و دانشگاه ها و دانش بنیان ها از قبیل شرکت پترو ایمن شریف است تا با تقویت زیرساخت ها، افزایش آگاهی عمومی و پیاده سازی سیستم ها و روش های نوین جهانی از جمله سوخت سبز، از نابودی محیط زیست کشور جلوگیری و سلامت آحاد جامعه و نسل های بعدی تضمین گردد.

همه ما در حفاظت از محیط زیست کشور مسئولیم ...

محیط زیست پاک، غذای سالم، هدیه به فرزندانمان

دست در دست هم دهیم به مهر

میهن خویش را کنیم آباد.

*** این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره چارچوب و محتوای آن ندارد.