تهران- ایرنابازار- نشست تخصصی «کلاد و آینده زیرساخت ها در نگاه مدیران سازمانی» در جریان رویداد «ابری گپ» با حضور مدیران سازمان‌های مشتری ابرآمد برگزار و درباره تجربه آنان از مهاجرت به ابر گفت‌وگو شد.

ایرنابازار- نشست تخصصی «کلاد و آینده زیرساخت ها در نگاه مدیران سازمانی» در جریان رویداد «ابری گپ» با حضور مدیران سازمان‌های مشتری ابرآمد برگزار و درباره تجربه آنان از مهاجرت به ابر گفت‌وگو شد.

«شهرام شریف»، گرداننده این نشست، در ابتدا با بیان اینکه اندازه بازار ابری ایران ۱۵۰ میلیون دلار برآورد شده که با حجم ۶۰۲ میلیارد دلاری بازار جهانی فاصله چشمگیری دارد، این سوال را از «مهدی امیری»، نائب رئیس هیئت مدیره همکاران سیستم پرسید که به نظر او وضعیت توسعه خدمات ابری در ایران چگونه است.

آینده خدمات ابری ایران امیدوارکننده است

امیری در این‌باره گفت: «توسعه کاربری فناوری و نفوذ ابزارهای فناورانه در زندگی مردم در سال‌های اخیر بسیار زیاد بوده که نشان از توسعه زیرساخت ها هم در ایران دارد. نکته مهم این است که هنوز بسیاری از این زیرساخت ها، به صورت ابر خصوصی هستند و از سرویس های عمومی زیاد استفاده نمی شود. نبود دیتاسنترهای مناسب، که نمودش در سخت پیدا شدن رک های خالی در دیتاسنترهای موجود نمایان است، حتی باعث شده، سازمان های زیادی اتاق سرور اختصاصی برای خودشان ایجاد کنند.»

او با تاکید بر اینکه ایران در استفاده از ابر عمومی همچنان در اول راه است، ‌ دلایل این مسئله را مواردی مثل نگاه فرهنگی به استفاده از این سرویس ها، نگرانی از مسائل امنیتی و زیرساخت‌های ارتباطی مرتبط دانست.

امیری افزود: «اما شرکت‌ها به مرور تجربه خواهند کرد که نگهداری ابرهای خصوصی هزینه زیادی دارند و جذب و نگهداشت نیروی متخصص نیز دشوار است و به مرور به سمت ابرهای عمومی حرکت خواهند کرد.»

نائب رئیس هیئت‌مدیره همکاران سیستم ادامه داد: «من به آینده صنعت خدمات ابری در ایران بسیار امیدوارم. اگر تامین‌کنندگان این سرویس‌ها روی تولید سرویس با کیفیت تمرکز کنند و بتوانند خیال شرکت‌ها را راحت کنند، توسعه بسیار سریع اتفاق می‌افتد. باید توجه داشت که ایران در زمینه نگاه مثبت به تکنولوژی جزو کشورهای پیشرو در دنیاست.»

هدف ابرآمد خلق ارزش بیشتر برای مشتریان است

امیری در بخش دیگری از این پنل، درباره استراتژی توسعه ابرآمد توضیح داد: «ابرآمد دو ماموریت دارد که ماموریت نخست آن پاسخگویی به نیازهای همکاران سیستم برای تحقق هدف cloud first است. به این معنی که همکاران سیستم هر محصول جدیدی را حتما روی بستر ابر عرضه خواهد کرد و ابرآمد نیز زیرساخت های مورد نیاز این محصولات را آماده می‌کند. ماموریت دوم ابرآمد هم ارائه زیرساخت و خدمات ابری مورد نیاز کسب‌وکارها به صورت امن و آسان است.»

امیری افزود: «ابرآمد می‌خواهد برای مشتریانش ارزش بیشتری خلق کند و در سطح زیرساخت مورد نیاز ERP نماند. چشم‌انداز ما این است که هر سرویسی در AWS عرضه می‌شود، ما هم در ابرآمد ارائه کنیم.»

رضایت مادیران از تجربه همکاری با ابرآمد

«امیر شعاعی» مدیر سیستم‌ها و روش‌های شرکت سهامی مادیران نیز درباره استراتژی این شرکت در زمینه استفاده از خدمات ابری، با بیان اینکه مادیران رابطه‌ای قدیمی با همکاران سیستم دارد، گفت: «ما علاقه‌مندیم که در استفاده از سرویس‌های ابری پیشرو باشیم. این کار از نظر هزینه، مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری به ما کمک می‌کند.»

او افزود: «ما در مواجهه با ابر، مسئله‌محور برخورد کرده‌ایم و هدف‌مان در آینده انتقال به ابر است. هلدینگ مادیران درارای زیرمجموعه‌های متعددی در حوزه‌هایی مثل خرده‌فروشی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای با نقاط متعدد فروش در کشور است. مقیاس کسب‌وکارهای ما در حال رشد است. بنابراین زیرساخت‌های فناوری ما هم باید توسعه پیدا کنند. در این زمینه از خدمات ابرآمد استفاده کردیم که با توجه به کیفیت و سرعت پاسخگویی ابرآمد به نیازهای ما، تجربه موفقی بود و مجموعه ما از این همکاری و تغییر رضایت دارد.»

او ادامه داد: «هیئت‌مدیره ما افرادی پرمشغله در نقاط مخلتف دنیا هستند و با توجه به اینکه شرکت بورسی است، انتقال امن اطلاعات استراتژیک بین این افراد اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. در این زمینه نیز با همکاری ابرآمد از مزایای سرویس‌های ابری و هوش تجاری استفاده می‌کنیم.»

آماده لذیذ تمامی سرویس‌هایش را روی ابرآمد می‌آورد

«سینا افلاکی»، معاون فناوری اطلاعات شرکت صنایع غذایی «آماده لذیذ» نیز که دارای برندهایی همچون نودلیت است، درباره استراتژی کلاد و همکاری این شرکت با ابرآمد گفت: «شرکت ما در دو سال اخیر از ERP ابری روی ابرآمد استفاده کرده است. در مورد سیستم‌های غیر از ERP مانند هوش تجاری و تمامی سرویس‌های کنترل و تست و مانیتورینگ را روی ابر برده‌ایم و در حال بررسی این موضوع هستیم که زیرساخت‌های شبکه پخش و تمامی سرویس‌ها را به ابرآمد منتقل کنیم.»

او دلیل این رویکرد را ماهیت شکننده موجود در حوزه آی‌تی عنوان کرد و گفت: «ما به این نتیجه رسیده‌ایم که تا هرجا که ممکن است، به‌ویژه در زمینه زیرساخت‌ها از تمرکز دوری کنیم.»

او مزایای حرکت به سوی ابر را کاهش هزینه‌ها، بی‌نیازی از منابع انسانی متخصص و حفظ امنیت دانست و گفت: «چالش موجود نیز مسئله برقراری ارتباطات پایدار است که به موضوع ناترازی انرژی گره خورده است.»

*** این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره چارچوب و محتوای آن ندارد.