ایرنابازار- در ادامه همراه ما باشید تا با روش های درمان پروستات بدخیم آشنا شوید.
درمان پروستات بدخیم از چه راه هایی امکان پذیر است؟
نحوه درمان پروستات بدخیم بر اساس شدت پیشرفت این بیماری و وضعیت بیمار تعیین می شود. متخصص کلیه و مجاری ادراری ابتدا با ابزارهای تشخیصی خود به بررسی وضعیت پروستات در بدن بیمار می پردازد؛ سپس از طریق یک یا چند مورد از روش های زیر، پروستات بدخیم را درمان می کند.
جراحی برداشتن پروستات
جراحی یک روش موثر برای درمان پروستات بدخیم است. طی این عمل غدد پروستات از مجاری ادراری بیمار برداشته می شود. جراح از روش های متنوعی برای دسترسی به غدد پروستات استفاده می کند. در گذشته اغلب یک برش بزرگ در زیر شکم ایجاد می شد و جراح به غدد پروستات دسترسی پیدا می کرد؛ اما امروزه اغلب این جراحی با کمک دستگاه های مکانیکی یا نوعی ربات انجام می شود. در این روش نیازی به برش بزرگ زیر شکم نیست و جراح با چند برش بسیار کوچک و وارد کردن ابزارها، به پروستات دسترسی پیدا کرده و آن را از بدن بیمار خارج می کنند.
شیمی درمانی
شیمی درمانی یک روش موثر برای درمان پروستات بدخیم است. شیمی درمانی منجر به کاهش علائم سرطان می شود و اگر در کنار هورمون تراپی انجام شود، می تواند به بهبودی سریع تر بیمار کمک کند. در این روش داروهای ضد سرطان از طریق سرنگ به رگ ها تزریق می شوند. این روش عموماً زمانی انجام می شود که سلول های سرطانی سایر اندام های بدن بیمار را درگیر کرده باشد. خستگی، پایین آمدن پلاکت خون، عفونت، اسهال، ریزش مو و...از عوارض شایع شیمی درمانی برای درمان پروستات بدخیم هستند.
رادیوتراپی
رادیوتراپی با وجود اینکه با عوارضی مانند خستگی، اسهال و استفراغ، ریزش مو و...همراه است، به دلیل تاثیر فوق العاده ای که روی سلول های سرطانی می گذارد، مورد توجه بسیاری از بیماران قرار گرفته است. این روش درمانی به ۲ شکل داخلی و خارجی انجام می گیرد. در رادیوتراپی داخلی دانه های رادیواکتیو درون پروستات قرار می گیرند و طی چند ماه به علت پرتوهایی که تولید می کنند، باعث از بین رفتن سلول سرطانی پروستات می شوند. در رادیوتراپی خارجی اشعه x توسط دستگاه مخصوصی به صورت مستقیم به سلول سرطانی پروستات تابانده می شود. این روش درمانی باید چندین هفته انجام شود تا سلول بدخیم پروستات از بین برود.
هورمون تراپی
هورمون تراپی یک روش کمک کننده برای کاهش علائم پروستات بدخیم است. در بدن آقایان هورمون هایی که در دسته آندروژن قرار می گیرند، باعث بزرگ شدن سلول سرطانی پروستات می شوند. در هورمون تراپی پزشک اقداماتی را برای تولید نشدن هورمون های آندروژن انجام می دهد؛ که نتیجه آن پیشرفت نکردن سلول پروستات بدخیم به مدت چند سال است. اختلال در نعوظ، نوسانات خلقی، بالا رفتن وزن و...از عوارض شایع هورمون تراپی است.
آیا پروستات بدخیم قابل پیشگیری است؟
متاسفانه تا به حال هیچ راه قطعی و مشخصی برای پیشگیری از پروستات بدخیم ارائه نشده است؛ اما انجام برخی از کارها کمک می کند تا احتمال بروز پروستات بدخیم به حداقل برسد. در ادامه به چند نمونه از این کارها اشاره شده است:
۱. کسانی که به دلیل وراثت در دسته گروه های پرخطر قرار دارند، بهتر است در سن ۴۰ سالگی برای تشخیص به موقع سرطان پروستات اقدام به غربالگری کنند.
۲.آقایانی که شاخص توده بدنی آن ها از عدد ۳۰ بالاتر است، بیشتر از سایر مردان در معرض خطر پروستات بدخیم هستند. لذا بهتر است بعد از سن ۴۰ سالگی از بالا رفتن وزن خود جلوگیری کنند.
۳. ورزش با بالا بردن عملکرد سیستم ایمنی بدن و حفظ تناسب اندام، به آقایان کمک می کند تا از بزرگی پروستات جلوگیری کنند.
۴. رابطه جنسی منظم به حذف مواد التهاب آور و سمی بدن کمک می کند. لذا با برقراری رابطه جنسی منظم در طول هفته می توان از بروز پروستات بدخیم تا حدودی جلوگیری کرد.
مراجعه به پزشک
پروستات بدخیم اگر به موقع تشخیص داده شود، قابل درمان است؛ بنابراین؛ آقایان با نزدیک شدن به سن ۵۰ سالگی، لازم است سالیانه برای چکاپ به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کنند. دقت داشته باشید که تنها با مراجعه به یک پزشک حاذق و باتجربه می توانید این بیماری خطرناک را به موقع تشخیص دهید و فوراً برای درمان آن اقدام کنید.
اگر به دنبال یک متخصص اورولوژی حاذق در استان تهران هستید، پیشنهاد می کنیم به مطب دکتر مجتبی عاملی مراجعه کنید. ایشان به عنوان فوق تخصص اندویورولوژی و لاپاراسکوپی و متخصص اورولوژی، آماده ارائه خدمات به عزیزانی هستند که قصد دارند برای تشخیص و درمان بزرگی پروستات اقدام کنند. کسانی که قصد مراجعه حضوری به مطب ایشان را دارند، در ابتدا باید نوبت خود را از طریق سایت یا تماس تلفنی رزرو کنند. در نهایت می توانند طبق ساعت مقرر شده برای مراجعه حضوری به مطب ایشان بروند.
آدرس کلینیک
تهران، میدان ونک، چهارراه جهان کودک، ابتدای جردن، کوچه صانعی، ساختمان پزشکان نور، طبقه سوم
ساعت کاری:
همه روزه ساعت ۵ تا ۹ شب
پنج شنبه ها ساعت ۱۱ تا ۱۳ عصر
آدرس سایت: https://dr-prostate.com
تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۷۷۸۸۹۹ - ۰۹۱۲۳۴۵۶۷۸۹
*** این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره چارچوب و محتوای آن ندارد.