تهران- ایرنابازار- لوله پلی اتیلن بر اساس کاربردهای خاص می‌توانند به انواع مختلفی تقسیم شوند. هر نوع لوله مشخصات منحصربه‌فردی دارد که آن لوله را برای کاربردهای خاص خود مناسب ساخته است. عوامل مختلفی ازجمله ابعاد و ضخامت لوله،وزن و حجم لوله،میزان عرضه در بازار مواد اولیه و نوع آنها، میزان تقاضای مشتریان، دستمزد کارخانه و تولیدکننده، نوع ماده اولیه به‌کاررفته در لوله و هزینه‌های مربوط به حمل‌ونقل و راه‌اندازی لوله و اتصالات درقیمت روز این لوله‌ها نقش دارد.دراین مقاله با قیمت لوله پلی اتیلن آشنا شده و ابزار استعلام قیمت آنلاین به شما معرفی می‌شود.

ایرنابازار- قیمت لوله پلی اتیلن چقدر است؟ لوله پلی اتیلن باکیفیت و خوش‌قیمت را از کجا باید تهیه کنیم؟ دلایل عدم ثبات قیمت لوله پلی اتیلن چیست؟ نکات مهمی که درزمان خرید لوله پلی اتیلن باید به آنها توجه کنیم، چه چیزهایی‌اند؟

اینها سؤالاتی هستند که ممکن است در هنگام خرید لوله پلی اتیلن با آنها مواجه شوید و در زمان انتخاب لوله پلی اتیلن مورد نیازتان شما را با چالش روبه‌رو کنند.

یکی از چالش‌های خریداران این است که به دلیل آنکه در بازار رقابتی موجود، قیمت لوله پلی اتیلن با توجه به عامل‌ها یا فاکتورهای خاصی متغیر است؛ نمی‌توان قیمت مشخص و ثابتی را برای این لوله‌ها مشخص نمود.

در ادامه از این عوامل و همچنین روش‌های صحیح و کارآمد استعلام قیمت و خرید لوله پلی اتیلن سخن خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

چرا قیمت لوله پلی اتیلن نوسان دارد؟

تعیین قیمت برای لوله پلی اتیلن به‌صورت لحظه‌ای انجام می‌شود. چرا که ثبات در بازار محصولات پلی اتیلن ممکن نیست چرا که قیمت مواد اولیه ساخت محصولات پلی‌اتیلنی دائماً در حال نوسان است. با وجود این نوسان باز هم می‌شود فاکتورهای ثابتی را برای تعیین نرخ لوله پلی اتیلن در نظر بگیریم.

نوسانات بازار ارز و قیمت مواد اولیه تأثیر چشمگیری در این تغییر قیمت لوله‌ها دارند. با افزایش نرخ ارز، قیمت این مواد نیز افزایش خواهد یافت.

عوامل تأثیرگذار بر تعیین قیمت روز لوله پلی اتیلن

عوامل مختلفی از جمله ابعاد و ضخامت لوله، وزن و حجم لوله، میزان عرضه در بازار مواد اولیه و نوع آنها، میزان تقاضای مشتریان، دستمزد کارخانه و تولیدکننده، نوع ماده اولیه به‌کاررفته در لوله و همچنین هزینه‌های مربوط به حمل‌ونقل و راه‌اندازی لوله و اتصالات در قیمت روز این لوله‌ها نقش دارد.

به‌طورکلی عوامل زیر بر کیفیت لوله پلی اتیلن تأثیر گذارند:

نوع مواد اولیه

اندازه و قطر لوله

سطح فشار

دما

کیفیت و گرید مواد اولیه

استاندارد تولید لوله

درصد استفاده از مواد بازیافتی

قیمت لوله پلی اتیلن چگونه محاسبه می‌شود؟

به کمک فرمول زیر می‌توان قیمت لوله پلی اتیلن را حساب کرد:

گفتیم که قیمت لوله پلی اتیلن به عوامل مختلفی از جمله: قطر و فشار لوله و همچنین مواد اولیه آن بستگی دارد. لوله ‌های پلی اتیلن سایزهای مختلفی دارند که به نسبت افزایش فشار کاری لوله پلی اتیلن، وزن و قیمت لوله پلی اتیلن نیز افزایش خواهد یافت.

تهیه لیست و جدول قیمت لوله پلی اتیلن به دلیل تنوع زیاد در سایز و فشار کار ساده‌ای نیست و بهتر است عوامل مؤثر در قیمت لوله را به کمک فرمول زیر برای محاسبه قیمت موردتوجه قرار دهید.

قیمت لوله پلی اتیلن حاصل‌ضرب وزن یک متر از سایز لوله در قیمت هر کیلوگرم ماده اولیه است که شامل هزینه‌های سربار و درصدی سود برای تولیدکننده است.

این نکته نیز قابل‌توجه است که در لوله‌های هم سایز، به میزان بالارفتن فشار کاری، وزن لوله سنگین‌تر شده و قیمت آن بالاتر می‌رود؛ بنابراین بخش زیادی از قیمت نهایی لوله پلی اتیلن، مربوط به مواد اولیه و کم‌وکیف آن است.

ابزار قیمت‌گیری آنلاین لوله پلی اتیلن

محاسبه و برآورد قیمت اگر چه عدد قطعی و ثابتی ندارد و به عوامل مختلفی چون نرخ روز مواد اولیه و حجم کاری و متراژ کار وابسته است؛ برای بررسی هزینه‌ها کمک‌کننده خواهد بود.

ابزارهای قیمت دهی آنلاین برای بررسی و مقایسه میان قیمت‌های مختلف موجود در بازار کاربرد دارند و به شما در پیشبرد اهداف پروژه‌تان کمک خواهند کرد.

در صفحه فروش سایت آبان بسپار پارسیان، ابزاری مشاهده کردیم که به کمک آن می‌توانید از قیمت روز لوله پلی اتیلن مورد نیازتان، باخبر شوید.

با وارد نمودن مقدارهای متغیری مانند سایز لوله، فشار کاری و متراژ موردنیاز، می‌توانید به یک بررسی حدودی برای هزینه‌های هر پروژه برسید.

این بدان معنا نیست که شما می‌توانید همه حجم مورد نیازتان را به‌صورت آنلاین خریداری کنید؛ بلکه این ابزار برای بررسی و مقایسه بین قیمت‌هایی که استعلام گرفته‌اید به شما کمک خواهد کرد و ابزاری است که با استفاده از آن انتخاب آگاهانه و اقتصادی‌تری خواهید داشت.

انواع لوله پلی اتیلن بر اساس چگالی

لوله پلی اتیلن بر اساس چگالی به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شوند. در انتخاب نوع لوله پلی اتیلن، باید با توجه به نیازهای هر پروژه، چگالی مناسب را انتخاب کنید. هر یک از لوله‌های پلی‌اتیلنی دارای چگالی متفاوتی هستند و کاربردهای مخصوص خود را دارند. انواع لوله پلی اتیلن بر اساس نوع چگالی عبارت‌اند از:

لوله پلی اتیلن سبک:

لوله پلی اتیلن سبک از گرانول‌های LDPE تولید می‌شود. این ماده نقطه ذوب پایین‌تری داشته و همین امر موجب شکل‌پذیری راحت‌تر آن می‌شود.

لوله‌های تولیدشده از گرانول LDPE، مقاومت کمتری در برابر فشار سیالات دارند و در نتیجه برای عبور سیالات پرفشار، گزینه مناسبی نیستند و بیشتر برای تولید لوله‌های مورداستفاده در آبیاری قطره‌ای یا بارانی، به کار می‌روند و به دلیل ویژگی مقاومت عالی که در برابر خوردگی و تأثیرات محیطی دارند، اغلب در کاربری‌های انتقال آب و فاضلاب و انتقال مواد شیمیایی استفاده می‌شوند و کاربردهای صنعتی و زیرزمینی دارند.

لوله پلی اتیلن سبک خطی:

لوله پلی اتیلن با چگالی متوسط که با استفاده از ماده اولیه LLDPE ساخته می‌شوند و از لحاظ ویژگی‌های ساختاری، شرایطی مابین لوله‌های LDPE و لوله‌های HDPE دارند.

به این شکل که دانسیته یا چگالی آنها، بیشتر از لوله پلی اتیلن سبک و کمتر از لوله پلی اتیلن سنگین است و نیروهای بین‌مولکولی آن، قوی‌تر از لوله پلی اتیلن سبک و ضعیف‌تر از نوع سنگین است. نقطه ذوب پلی اتیلن سبک خطی، بالاتر از نوع سبک و پایین‌تر از نوع سنگین است و همچنین شکل‌پذیری آن، راحت‌تر از پلی اتیلن سبک و مشکل‌تر از نوع سنگین است. از لحاظ مقاومت در برابر فشار ناشی از عبور سیال از داخل آن نیز، لوله پلی اتیلن سبک خطی، دارای مقاومت بیشتر از نوع سبک و کمتر نسبت به لوله با چگالی سنگین است.

لوله‌ پلی اتیلن سنگین:

لوله پلی اتیلن سنگین یکی دیگر از انواع لوله‌های پلاستیکی است که از پلیمر اتیلن با چگالی معینی تولید شده است و متداول‌ترین لوله در میان لوله‌ های پلی اتیلن است و به دلیل مزیت‌هایی که دارد، بهترین گزینه برای شبکه‌های انتقال پرفشار است.

مراحل تولید لوله پلی اتیلن

برای ایجاد لوله پلی اتیلن، مواد اولیه و گرانول‌های پلی اتیلن وارد دستگاه اکسترودر می‌شوند و ذوب می‌شوند. در مرحله بعد به کمک قالب‌های از پیش تنظیم شده مواد مذاب به شکل لوله درمی‌آیند. سپس با استفاده از مخزن خلأ قطر و ضخامت لوله تنظیم می‌شود. مرحله بعدی شامل خنک‌کردن لوله‌ها به کمک آب برای تثبیت شکل و استحکام لوله‌ها است. در ادامه لوله‌ها در طول‌های موردنیاز که معمولاً بین ۶ یا ۱۲ متر مورد نیازند؛ برش می‌خورند. مرحله نهایی نیز شامل بررسی کیفیت لوله‌های تولید شده و بسته‌بندی آنها برای ارسال به مشتریان است.

موارد مصرف لوله پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن بر اساس کاربردهای خاص می‌توانند به انواع مختلفی تقسیم شوند. هر نوع لوله مشخصات منحصربه‌فردی دارد که آن لوله را برای کاربردهای خاص خود مناسب ساخته است. برخی از انواع لوله پلی اتیلن بر اساس کاربرد عبارت‌اند از:

لوله پلی اتیلن کشاورزی

لوله پلی اتیلن صنعتی

لوله پلی اتیلن فاضلابی

لوله پلی اتیلن گازی

لوله پلی اتیلن آب‌رسانی

لوله پلی اتیلن آبیاری قطره‌ای

لوله پلی اتیلن صنعتی

چه نوع لوله پلی اتیلنی را خریداری کنیم؟

از نشانه‌های لوله پلی اتیلن استاندارد سطح داخلی لوله پلی اتیلن استاندارد نسبتاً صاف و صیقلی است. اگر در هنگام خرید این نوع لوله متوجه شدید که سطح داخلی لوله، دارای خش و یا سوراخ‌ها و برآمدگی و فرورفتگی‌های سطحی است، به استاندارد بودن لوله شک کنید. همچنین اگر سطح داخل لوله برجسته بود، باید توجه داشته باشید که از مواد پلاستیکی در ترکیب مواد اولیه لوله استفاده شده و در اصل لوله از مواد پلیمری خالص تولید نشده است.

لوله پلی ‌اتیلنی را برای مصارف صنعتی خود بخرید که در آن هیچ‌گونه مواد بازیافتی و ضایعاتی استفاده نشده باشد. چرا که در صورت استفاده از این‌گونه مواد در روند تولید، در نهایت منجر به عدم جوش صحیح و نشت آب توسط لوله خواهد شد.

توجه کنید که عدم وجود مواد بازیافتی در مواد اولیه، باعث می‌شود تا ناخالصی در لوله کمتر و قیمت لوله پلی اتیلن کمی افزایش پیدا کند.

کلام آخر

در مطلبی که مطالعه نمودید درباره قیمت لوله پلی اتیلن و دلایل عدم ثبات نرخ این فرآورده اطلاعاتی به خوانندگان گرامی ارائه شد. در ادامه ابزاری آنلاین برای استعلام قیمت لوله پلی اتیلن معرفی شد که برای خریداران امکان بررسی و مقایسه میان محصولات موجود در بازار را فراهم می‌سازد.

در ادامه از کاربری‌های لوله پلی اتیلن و دلایل برتری این لوله‌ها نسبت به سایر محصولات مشابه نکاتی گفته شد. در هر پروژه انتخاب لوله مناسب و با کیفیتی که قیمت معقولی هم دارد از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل انتخاب آگاهانه لوله‌ پلی اتیلن مرغوب و استاندارد، تضمینی بر موفقیت و دوام هر پروژه‌ خواهد بود.