تهران- ایرنابازار- با خرید اینترنت VDSL،کاربران می‌توانند از سرعت دانلود بالا و پهنای باند قوی‌تر بهره‌مندشوند.قیمت VDSLبه طور کلی از ADSLبالاتر است،اماباتوجه به سرعت بالاتری که ارائه می‌کند، این افزایش هزینه می‌تواند ارزشمند باشد؛ به خصوص در کاربردهایی نظیر تلویزیون اینترنتی (VOD) یا سیستم‌ های VoIP که نیازمند پهنای باند بیشتری هستند.

ایرنابازار- VDSL مخفف "خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالا" است و به عنوان نسل جدید اینترنت پهنای باند شناخته می‌شود که از کابل مسی استفاده می‌کند اما سرعت بالاتری نسبت به ADSL ارائه می‌دهد. کاربران می‌توانند از خرید اینترنت VDSL بهره‌مند شده و تجربه اتصال سریع تری داشته باشند.

سرعت اینترنت در این فناوری به فاصله خانه شما تا مرکز مخابرات بستگی دارد؛ به این معنی که هرچه این فاصله کمتر باشد، هزینه VDSL نسبت به سرویس‌های دیگر مانند ADSL بیشتر توجیه‌پذیر خواهد بود.

برای کسانی که به دنبال سرعت بیشتر هستند اینترنت رسپینا رو به شما توصیه میکنیم، مقایسه VDSL با فناوری‌های دیگری مانند ۴G و ۵G نیز مفید است. در این مقایسه‌ها، باید توجه داشت که ۴G و ۵G، به عنوان فناوری ‌های بی ‌سیم و موبایل، از نظر سرعت و قابلیت‌ های پوشش با VDSL تفاوت دارند.

مقایسه VDSL و ۴G نشان می‌ دهد که اگرچه ۴G برای کاربرانی که نیاز به اینترنت پرسرعت در محیط ‌های متحرک دارند مناسب است، اما VDSL در منازل و محیط ‌های ثابت اتصال با کیفیت ‌تری را فراهم می‌کند. مقایسه VDSL و ۵G نیز قابل توجه است؛ چرا که با وجود سرعت بالای ۵G، هزینه ‌ها و دسترسی ‌های گسترده فعلاً محدودتر از VDSL هستند و بیشتر مناطق تحت پوشش VDSL قرار دارند.

با خرید اینترنت VDSL، کاربران می‌توانند از سرعت دانلود بالا و پهنای باند قوی ‌تر بهره‌ مند شوند.

قیمت VDSL به طور کلی از ADSL بالاتر است، اما با توجه به سرعت بالاتری که ارائه می ‌کند، این افزایش هزینه می‌تواند ارزشمند باشد؛ به خصوص در کاربردهایی نظیر تلویزیون اینترنتی (VOD) یا سیستم‌ های VoIP که نیازمند پهنای باند بیشتری هستند.

خط اشتراک دیجیتال یا DSL فناوری خاصی است که اینترنت پهنای ‌باند را با استفاده از خطوط تلفن خانه، برای کاربر مهیا می ‌کند. شرکت ‌های بزرگی در کشورهای مختلف، اینترنت خانگی را با اتکا به فناوری DSL در دسترس کاربران قرار می ‌دهند.

سه نوع اتصال شامل ADSL خط اشتراک دیجیتال نامتقارن VDSL خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالا و UFB فیبر نوری امروز جزو محبوب ‌ترین ‌ها در سراسر دنیا هستند.

موارد یادشده تنها نوع DSL نیستند؛ درواقع فناوری ‌هایی که بر بستر DSL توسعه داده شده‌اند شامل مواردی دیگر نظیر HDSL، SDLS و... نیز می ‌شوند.

بااین‌حال فهمیدن تفاوت اصلی بین ADSL، VDSL و فیبر نوری به شما امکان می‌دهد هنگامی که هر سه‌ی آن‌ها در سطح کشور به‌صورت گسترده در دسترس قرار گرفتند، بهترین گزینه‌ی ممکن را با درنظرگرفتن شرایط و نیازهایتان، انتخاب کنید.

VDSL تجربه بهتری را برای کاربران اینترنت فراهم می‌کند و از همان خط مشترک به‌صورت کارآمدتری استفاده می‌کند. اتصال کاربر از طریق نصب یک گره فیبر نوری در نزدیکی محل کاربر تأمین می‌شود که با استفاده از کابل‌های فیبر نوری به ارائه‌دهنده خدمات اینترنت (ISP) متصل می‌شود.

VDSL عمدتاً برای کاربردهایی مانند تلویزیون اینترنتی (VOD)، سیستم VoIP و مواردی از این قبیل که به پهنای باند بالایی نیاز دارند، استفاده می‌شود.

مزیت استفاده از فناوری ADSL برای اتصال به اینترنت این است که برای بهره‌ گرفتن از آن به هیچ‌گونه سیم ویژه‌ای نیاز ندارید و می‌توانید از همان سیم‌کشی تلفن خانه استفاده کنید.

حالا متوجه می‌شویم که راه‌اندازی و استفاده از اینترنت ADSL هزینه‌ی کمتری روی دست کاربر می‌گذارد؛ در ضمن این نوع اتصال در مقایسه‌ با VDSL و فیبر نوری به‌شکل گسترده ‌تری برای کاربران در دسترس قرار می‌گیرد، چون همان‌طور که گفتیم نیاز به تجهیزات خاص و ویژه‌ای ندارد.

با استفاده از ADSL می‌توانید با سرعت حداکثر ۲۴ مگابیت ‌برثانیه محتوای موردنظرتان را از اینترنت دانلود کنید؛ اما در این فناوری، سرعت آپلود بسیار محدودتر است.

سرعت نهایی دانلود و آپلود شما صرف‌نظر از سرویسی که از شرکت‌های مختلف خریداری می‌کنید، به کیفیت سیم‌ نیز ربط دارد. اگر سیم‌ تلفنی که استفاده می‌کنید قدیمی و بی‌کیفیت باشد، سرعتی کمتر از آن‌چه فکرش را می‌کنید دریافت خواهید کرد.

از موارد دیگری که تأثیری درخور توجه روی سرعت دانلود و آپلود ADSL دارند می‌توانیم به فاصله‌ی شما از مرکز مخابراتی و همچنین وجود نویز روی خط اشاره کنیم.

ADSL به‌معنی خط اشتراک دیجیتال نامتقارن است؛ ‌ اما عبارت «نامتقارن» در نام این فناوری، ‌ چه معنایی دارد؟ در سرویس‌های ADSL سرعت دانلود و آپلود تفاوت بسیار زیادی با یکدیگر دارند؛ درواقع سرعت دانلود بسیار بیشتر از آپلود است.

از همین ‌رو به این نوع فناوری، خط اشتراک دیجیتال نامتقارن می‌گویند. فناوری دیگری بر بستر ADSL توسعه داده شده است که +ADSL۲ نام دارد و امروزه به‌شکلی گسترده در ایران مورداستفاده قرار می‌گیرد. +ADSL۲ به‌عنوان نسل جدید فناوری ADSL مخصوص آن ‌دسته از کاربرانی است که در فاصله‌ی حداکثر ۲ کیلومتری از مرکز مخابراتی ساکن هستند.

براساس گفته‌های کارشناسان، VDSL می‌تواند در مقایسه با ADSL تا سه برابر سرعت دانلود بالاتری را فراهم کند. نکته‌ی مهم دیگر درمورد این فناوری، به سرعت آپلود برمی‌گردد. سرعت آپلود اینترنت‌های VDSL به‌میزان ۱۰ برابر بیشتر از ADSL است.

نسل اولیه‌ی سرویس‌های VDSL مبتنی ‌بر سیم‌ های مسی با توانایی انتقال فرکانس ۲۵ کیلوهرتز تا ۱۲ مگاهرتز هستند. این سیگنال نشان می ‌دهد نسل اول VDSL می ‌تواند سرعت دانلود ۵۲ مگابیت ‌برثانیه و سرعت آپلود ۱۶ مگابیت ‌برثانیه را ارائه دهد.

سرویس ‌های VDSL پتانسیلِ این را دارند که سرعت آپلودی در حدود ۶۰ مگابیت ‌برثانیه را به کاربر ارائه دهند؛ البته دریافت این سرعت بالا، به معیارهای مختلفی بستگی دارد. اگر فاصله‌ کمی با مرکز مخابراتی داشته باشید، امکان دستیابی به این سرعت بالا نیز برای‌ تان فراهم می ‌شود.

در نسل دوم VDSL یعنی VDSL۲ از سیم ‌هایی مسی با توانایی انتقال فرکانس ۳۰ مگاهرتزی بهره گرفته می‌شود؛ به ‌لطف این نوع سیم، سرویس ‌های VDSL۲ سرعت دانلود و آپلود حیرت ‌انگیز ۱۰۰ مگابیت ‌برثانیه را ارائه می ‌دهند.

برخلاف آنچه درمورد ADSL ذکر کردیم، سرعت دانلود و آپلود ارائه‌ شده توسط VDSL یکسان است؛ از این رو در نام آن، عبارت «نامتقارن» به‌چشم نمی ‌خورد ...

VDSL برای دستیابی به این هدف، به ‌شکلی کارآمدتر از خطوط تلفن استفاده می‌کند. درواقع مسیر سیم‌های VDSL به‌گونه‌ای طراحی می‌شود که فاصله‌ای که سیگنال برای رسیدن به کاربر باید طی کند، کاهش می‌یابد.

کمتر شدن این فاصله به‌معنی کاهش افت کیفیت سیگنال و دستیابی به اتصالی قابل‌اتکاتر است. اگر پهنای باند بیشتری دراختیار داشته باشید، کیفیت سرعتی که دریافت می‌کنید در مقایسه با کیفیت سرعت ارائه‌شده توسط ADSL، بسیار بهتر خواهد بود.

البته فراموش نکنید کیفیت سیم‌های مسی و البته طول آن‌ها می‌توانند به‌نوبه‌ی خود روی سرعت اینترنت VDSL نیز اثر بگذارند.

استفاده از اتصالات اینترنت پرسرعت در چند سال گذشته به‌سرعت رشد کرده است. با افزایش خرید کامپیوترهای خانگی و ایجاد شبکه‌های خانگی، تقاضا برای اتصالات پهنای ‌باند (پرسرعت) به طور پیوسته افزایش می‌یابد.

در حال حاضر، دو فناوری مودم کابلی و خط اشتراک دیجیتال نامتقارن (ADSL) در این صنعت غالب هستند.

هرچند هر دوی این فناوری‌ ها اتصالات اینترنتی با سرعتی چندین برابر بیشتر از مودم ‌های ۵۶ کیلوبایتی ارائه می‌دهند، اما هنوز به اندازه کافی سریع نیستند تا از ادغام خدمات خانگی مانند تلویزیون دیجیتال و ویدئو بر حسب تقاضا پشتیبانی کنند.

با این حال، فناوری دیگری از DSL که به عنوان DSL با نرخ بیت بسیار بالا (VDSL) شناخته می‌شود، به‌عنوان گام بعدی برای ارائه یک بسته کامل ارتباطات و سرگرمی خانگی در نظر گرفته می‌شود.

VDSL پهنای باند فوق ‌العاده ‌ای را با سرعتی تا حدود ۵۲ مگابیت در ثانیه (Mbps) فراهم می‌کند. اگر این مقدار را با حداکثر سرعت ۸ تا ۱۰ مگابیت در ثانیه در ADSL یا مودم کابلی مقایسه کنید، مشخص است که انتقال از فناوری پهنای ‌باند فعلی به VDSL می‌تواند به اندازه تغییر از یک مودم ۵۶K به پهنای ‌باند مهم باشد. با رواج بیشتر VDSL، می‌توان انتظار داشت که بسته‌های یکپارچه ارزان‌تر از مجموع هزینه‌های خدمات جداگانه فعلی باشند.

تفاوت بین DSL، ADSL و VDSL

DSL مخفف "Digital Subscriber Line" است و اصطلاحی برای انواع مختلف انتقال داده است که ساختار مشابهی دارند. در طول سال‌ها، DSL به چندین نوع مختلف توسعه یافته است که تفاوت‌های اصلی آن‌ها در سرعت‌های قابل دستیابی و برد انتقال است. دو نوع اصلی در آلمان ADSL و جانشین آن VDSL هستند که دومی سریع‌تر از اولی است.

با این حال، هم ADSL و هم VDSL توسعه‌های جداگانه‌ای در برد و سرعت خود داشته‌اند که با پسوند "Annex" قابل شناسایی هستند.

سرعت

اولین و مهم‌ترین تفاوت بین این دو اتصال اینترنت، سرعت آن‌ها است ...

VDSL به کاربران سرعت‌های بالاتری نسبت به ADSL ارائه می‌دهد.

VDSL سرعت دانلود تا ۷۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود تا ۱۰ مگابیت بر ثانیه را فراهم می‌کند. اما ADSL حداکثر سرعت دانلود ۲۴ مگابیت بر ثانیه دارد و سرعت آپلود آن به مراتب کندتر است.

از طرف دیگر، در VDSL دیگر مشکلی از نظر سرعت دانلود و آپلود وجود ندارد و تمامی کاربران VDSL همان سرعت را دریافت می‌کنند. البته نکته قابل توجه در مورد VDSL این است که کیفیت کابل‌های مسی و فاصله کاربر از سوئیچینگ شبکه به طور مستقیم بر سرعت سرویس تأثیر می‌گذارد.

هزینه

تفاوت بعدی بین این دو سرویس، هزینه‌ها و تعرفه‌های آن‌ها است. تعرفه‌های این دو سرویس تفاوت زیادی با هم ندارند، اما به دلیل اینکه اتصال VDSL جدیدتر است و تعداد ارائه‌دهندگان آن کمتر از ADSL است، ارائه اتصال VDSL هزینه بیشتری دارد.

دسترسی

از آنجا که VDSL یک فناوری جدید و پیشرفته است، دسترسی به آن محدودتر از ADSL است. در حالی که ارائه‌ دهندگان خدمات اینترنت در حال گسترش شبکه‌های VDSL و در دسترس قرار دادن آن برای عموم هستند، در بسیاری از نقاط کشور ممکن است هنوز دسترسی به این سرویس نداشته باشید. در حالی که ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت ADSL پوشش بسیار وسیع‌تری دارند.

سیگنال

همانطور که گفتیم، هر دو سرویس به فاصله کاربران از مرکز سوئیچینگ ارائه‌ دهنده خدمات بستگی دارند. با افزایش فاصله بین کاربران، سیگنال‌های دریافتی ضعیف‌تر شده و در نتیجه سرعت اینترنت کاهش می‌یابد. اما نسبت به ADSL، سیگنال VDSL سریع‌تر ضعیف می‌شود.

نتیجه‌گیری

به طور کلی، عملکرد ADSL و VDSL مشابه است، اما با مقایسه ویژگی‌هایی که ذکر کردیم، می‌توان نتیجه گرفت که VDSL بر ADSL برتری دارد. در حال حاضر، وزارت ارتباطات در تلاش است تا سرعت اینترنت را با استفاده از فناوری VDSL چهار برابر کند و اگر این اتفاق بیفتد، در آینده‌ای نزدیک احتمالاً شاهد مهاجرت کاربران از ADSL به VDSL خواهیم بود.

‌*** این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره چارچوب و محتوای آن ندارد.