تهران- ایرنابازار- برای انتخاب ترکیب رنگ نقاشی ساختمان و ساخت بهترین ترکیب رنگ‌ها مهم است که ابتدا دانش پایه ترکیب رنگ را داشته باشید و بدانید که رنگ‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند. همچنین ویژگی‌های هر دسته و قوانین ترکیب رنگ‌ها را باید بدانید.

***محتوای تبلیغاتی***

ایرنابازار- به طور مثال باید بدانید که رنگ‌های گرم کدام موارد و رنگ‌های سرد کدام رنگ‌ها هستند. در مرحله بعدی نیاز است که این دانش را با اطلاعات مربوط به طراحی داخلی و دانش دیزاین نمای داخلی ساختمان ترکیب نمایید. در نهایت، باید سلیقه و ترجیح صاحب ساختمان را نیز در نظر داشته باشید تا بتوانید رنگی مطابق با نظر او بدست آورید.

ترکیب رنگ نقاشی ساختمان

جدول ترکیب رنگ در نقاشی ساختمان

جدیدترین ترکیب رنگ‌های نقاشی ساختمان

یک نقل قول از سایت استاده

رنگ‌های ترکیبی (Tertiary Colors) نتیجه ترکیب رنگ‌های اصلی و فرعی هستند. این رنگ‌ها نقش مهمی در هنر، طراحی و دکوراسیون دارند و می‌توانند تنوع و زیبایی حیرت‌انگیزی به کارها اضافه کنند.

رنگ استخوانی

برای ساخت رنگ استخوانی می‌بابیست چهار کیلوگرم رنگ سفید، پنج قطره رنگ گل ماش و دوقطره رنگ سیاه با هم ترکیب کنید.

رنگ نسکافه‌ای

چند قطره رنگ مشکی و یک قاشق غذا خوری رنگ گل ماشی و نصف قاشق چایخوری رنگ قرمز

اصول رنگ شناسی برای ترکیب رنگ نقاشی ساختمان

دایره یا چرخ رنگ

چرخه رنگ اصلی که چرخ رنگ سنتی در هنرهای تجسمی است از ۳ نوع رنگ شامل آبی، قرمز و زرد تشکیل شده است. نیوتن اولین چرخ رنگ را در سال ۱۶۶۶ ایجاد کرد. در مورد چیدمان رنگ‌ها در این چرخ رنگ اختلاف نظر وجود دارد اما در واقع هر چرخ رنگی که از نظم منطقی و اصولی رنگ‌های خالص پیروی کند صحیح و قابل استفاده است. در این چرخه چند دسته رنگ وجود دارد که به معرفی آنها می‌پردازیم.

رنگ‌های اولیه

دسته اول رنگ‌های قرمز، زرد و آبی هستند که به رنگ‌های اصلی معروف هستند، زیرا دانه‌هایی که این رنگی از آن به ‌وجود آمده حاصل ترکیب هیچ نوع رنگی نیست. همچنین تمامی رنگ‌های این دایره از ترکیب تناژهای مختلف این ۳ رنگ در کنار هم به دست می‌آید.

رنگ‌های ثانویه

این نوع رنگ‌ها به رنگ‌های ثانویه معروف هستند که شامل رنگ‌های سبز، نارنجی و بنفش می‌شوند و از ترکیب رنگ‌های اصلی با هم ایجاد می‌شوند. رنگ‌های ثانویه بین دو رنگ اصلی در چرخه رنگ قرار می‌گیرند.

رنگ‌های ترکیبی

دسته سوم رنگ‌های ترکیبی هستند که از ترکیب یک رنگ اصلی همراه یک فرعی مانند: قرمز-بنفش، زرد-سبز، زرد-نارنجی ایجاد می‌شوند.

حتما بخوانید: برتین متخصین نقاشی ساختمان در تهران

رنگ‌های گرم شامل رنگ‌هایی مانند قرمز، زرد و نارنجی است. این رنگ‌ها سرشار از شور و حرارت هستند و هیجان و آدرنالین را در هر فردی افزایش می‌دهند. آنها حس حرکت و پویایی ایجاد می‌کنند و یادآور شعله‌های آتش و گرمای آتش هستند. یا مانند رنگ زرد، خورشید داغ تابستان را به تصویر می‌کشند.

رنگ‌های سرد مانند آبی، سبز و بنفش سرشار از آرامش هستند. آبی یادآور آسمان و آب است و سبز نماد طبیعت و عناصر آن! رنگ‌های سرد باعث تجربه احساس سردی و آرامش در فرد می‌شوند. اگر دقت کنید متوجه می‌شوید افرادی در اتاق که از رنگ‌های سرد استفاده کرده‌اند دمای کمتری را احساس می‌کنند.

دسته آخر رنگ‌های خنثی هستند که شامل رنگ‌هایی مانند سفید، سیاه و خاکستری می‌شوند.

نحوه ساخت رنگ‌های گرم و سرد برای نقاشی ساختمان

نحوه ایجاد رنگ‌های گرم برای نقاشی ساختمان بدین صورت است که از یک رنگ گرم استفاده کنید.

همانطور که در قسمت‌های قبل ذکر شد، رنگ‌های اصلی عبارتند از:

  • زرد
  • آبی
  • قرمز

زرد و قرمز رنگ‌های گرم محسوب می‌شوند. با ترکیب این دو رنگ می‌توانید رنگ گرم دیگری ایجاد کنید:

زرد + قرمز = نارنجی

اما رنگ نارنجی طیف‌های مختلفی دارد و نسبت به رنگ‌های به کار رفته در ترکیب بندی تغییر رنگ می‌دهد. به عنوان مثال، قرمز و نارنجی حاوی مقدار بیشتری قرمز و رنگ زرد در ترکیب خود هستند، یا زرد و نارنجی حاوی مقادیر بیشتری از رنگ زرد و کمتر قرمز هستند.

سبز با اینکه از خانواده رنگ‌های سرد است اما همانطور که در چرخه رنگ مشاهده می‌کنید متوجه خواهید شد که با ترکیب آن با زرد، رنگ زرد مایل به سبز ایجاد می‌کند که در دسته رنگ‌های گرم قرار می‌گیرد.

بنفش از ترکیب آبی و قرمز به دست می‌آید و مانند سایر رنگ‌ها دارای طیف وسیعی است و اگر بیشتر از رنگ آبی در ترکیب آن استفاده می‌شود، سردتر است و از طرفی با افزودن بیشتر رنگ قرمز حرارت آن بیشتر خواهد شد.

آبی + قرمز = بنفش

رنگ‌های جدید را می‌توان با ترکیب آبی با رنگ‌های فرعی مانند سبز، نارنجی و بنفش ساخت. به عنوان مثال:

آبی + سبز = آبی-سبز

این نوع رنگ نیز در دسته رنگ‌های سرد قرار می‌گیرد.

نقل قول از بازرگانی خدیو

اگر انتخاب شما رنگ های تیره هست، توجه کنین که پوشش دیوار با رنگ تیره کار سختیه و باید چندین بار رنگ زدن رو تکرار کرد.
برای رنگ کردن دیوار با رنگ تیره، دست اول و دوم بهتره که رنگ رقیق باشه و بعد غلیظ ترش کنین.

ترکیب رنگ‌های هماهنگ در نقاشی ساختمان

استفاده از تک رنگ: این رویکرد شامل استفاده از سایه‌های مختلف یک رنگ است. ظاهری پیچیده و ظریف ایجاد می‌کند، به خصوص زمانی که با بافت‌های متضاد ترکیب شود. به عنوان مثال، یک ساختمان با دیوارهای آبی روشن با سایه‌های مختلف آبی می‌تواند در ایجاد حس آرامش بسیار موثر باشد.

ایجاد حس وحدت با انتخاب رنگ‌های مجاور: برای ایجاد این حس باید رنگ‌هایی را انتخاب کنید که مجاور چرخ رنگ هستند. این ترکیب باعث ایجاد حس وحدت و جریان می‌شود. به عنوان مثال، ترکیب سایه‌های قرمز-نارنجی، نارنجی و زرد-نارنجی می‌تواند به ایجاد نمایی گرم و جذاب منجر شود.

ایجاد حس نشاط و انرژی با انتخاب رنگ‌های متضاد: ترکیب رنگ‌هایی که در چرخه رنگ متضاد هستند و به عنوان رنگ‌های مکمل شناخته می‌شوند، به ساختمان شما نشاط و انرژی می‌بخشد.

مشاوره از یک نقاش ساختمانی

برای بدست آوردن جدیدترین و بهترین ترکیب رنگ نقاشی ساختمان، بهتر است با یک نقاش حرفه‌ای ساختمان مشورت کنید. شرکت‌های معتبری مثل استاده بهترین نقاشان ساختمانی را به شما معرفی می‌کنند. که هم در کنار مشاوره می‌توانید برآورد هزینه نقاشی ساختمان را هم جویا شوید.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.