ایرنابازار- شرکت نفت سپاهان در زمره واحدهای تجاری فرعی شرکت پتروشیمی تابان فردا و واحد تجاری نهایی گروه، صندوق بازنشستگی و صندوق پس انداز رفاه کارکنان صنعت نفت محسوب می شود. این شرکت از بزرگترین تولیدکنندگان روغن پایه و فرآورده های حوزه روانکار کشور به شمار می رود و دارای سه شرکت زیر مجموعه به نام های کیمیا اسپیدی قشم، اوجان شیمی و پارافین سازی اشتهارد است.
ظرفیت تولید سالیانه شرکت نفت سپاهان بالغ بر ۵۵۰ هزار تن محصولات پایه شامل روغن پایه، اسلک واکس، پارافین و اکستراکت و ۱۵۰ هزار تن محصول نهایی است که به نوبه خود شامل طیف گسترده ای از فرآورده های روانکار همچون انواع روغن های موتوری بنزینی، دیزلی، گازسوز، روغن دنده خودرو، روانکارهای صنعتی و همچنین گریس و ضد یخ است.
این شرکت در راستای جلب رضایت مشتری در کنار حفظ حقوق دیگر ذینفعان می کوشد تا در چارچوب سیستم های مدیریت یکپارچه بر اساس استانداردهای داخلی و بین المللی و الزامات خاص مشتریان برای ارتقاء کیفیت در تولید محصولات، افزایش رضایت مندی ذینفعان، توسعه سرمایه های انسانی و سلامت کارکنان، حفاظت از محیط زیست، رعایت الزامات ایمنی و بهداشت، بهبود عملکرد انرژی، مسئولیت پذیری اجتماعی و بهبود فرآیندها گام بردارد. در واقع این مهم بخش اصلی سیاست های اساسی و توسعه ای این سازمان محسوب می شود.
مواد اولیه مصرفی این شرکت شامل انواع لوبکات، آیزوریسایکل و مواد افزودنی است که عمده آنها از شرکت پالایش نفت اصفهان، نفت بندرعباس، نفت تهران و شیراز تامین می شود. چگونگی قیمت گذاری این مواد بر اساس فرمولی است که به وسیله شرکت پالایش و پخش و ستاد تنظیم بازار وزارت صمت در دوره های ۱۵ روزه به شرکت های روغن ساز ابلاغ و از طریق سازوکار بورس کالا معامله می شود.
فرهاد امین دهقان مدیرعامل شرکت نفت سپاهان در حاشیه مجمع عمومی شرکت نفت سپاهان گفته است: ما با تلاش همکاران در شرکت نفت سپاهان حدود ۲۳ همت گردش مالی در سال ۱۴۰۲ داشتیم که حدود ۴.۱ همت سود اصلی بود و توانستیم سود سال گذشته را امسال هم تکرار کنیم. مجمع همچنین ۶۰ تومان سود به ازای هر سهم موافقت کرد و از اینکه توانستیم مجمع را به خوبی برگزار کرده و در خدمت سهامداران باشیم، خوشحالیم.
بر اساس سخنان مدیر عامل شرکت نفت سپاهان؛ سهم این شرکت از بازار داخلی حدود ۲۲ درصد است، حدود ۶۸ درصد تولیدات آن صادر می شود و ۳۲ درصد آن را به بازار داخلی عرضه می کند.
جمع فروش صادراتی شرکت نفت سپاهان از ابتدای سال مالی تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ خورشیدی حدود ۲ هزار و ۱۵۳ میلیارد تومان بوده است که در مقایسه با صادرات مدت مشابه سال گذشته حدود ۶۹۵ میلیارد تومان رشد داشته است.
راهبردهای شرکت نفت سپاهان
- بهبود سودآوری و سهم بازار از طریق توسعه سبد محصولات و تکمیل زنجیره ارزش
- توسعه و بهبود بهره وری حوزه زیرساخت و عملیات سازمان
- بهبود شرایط ایمنی و زیست محیطی
- توسعه شایستگی ها و بهره وری سرمایه های انسانی
چشم انداز شرکت نفت سپاهان در افق ۱۴۰۵
شرکت نفت سپاهان ماموریت خود را تولید و عرضه محصولات نهایی و پایه قرار داده است که در زیر چشم انداز این شرکت را در در حوزه محصولات نهایی و پایه می خوانیم.
چشم انداز شرکت در حوزه محصولات نهایی
- دستیابی به سهم مناسب در بازار داخلی
- توسعه مشارکت های خارجی
- تقویت برند محصولات در بازارهای داخلی و صادراتی
چشم انداز شرکت در حوزه محصولات پایه
- ماندگاری در بازار جهانی و پایداری سودآوری از طریق تکمیل زنجیره ارزش محصولات پایه
- نزدیک شدن به مصرف کنندگان نهایی
- تمرکز بر صادرات شرکت در بازارهای جدید