تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷

تهران- ایرنابازار- در این مقاله به کاربردهای سیم جوش co۲ در صنعت و مزایای آن پرداختیم. اگر قصد جوشکاری با سیم جوش co۲ دارید، مطالعه راهنمای خرید سیم جوش co۲ به شما پیشنهاد می شود.

***محتوای تبلیغاتی***

ایرنابازار- سیم جوش co۲ یا بهتر بگوییم سیم جوش کربن دی اکسید که به آن سیم جوش میگ هم گفته می‌شود، با فرآیند GMAW (جوشکاری قوس الکتریکی) یا گاز محافظ انجام می‌شود. زمان‌هایی که در جوشکاری به محافظت از حوضچه مذاب نیاز داشته باشند، از سیم جوش CO۲ استفاده می‌شود. در این نوع جوشکاری از گازهای فعال استفاده می‌کنند CO۲ یا گازکربنیک به‌عنوان گاز فعال این جوشکاری است که گاهی با گازهای خنثی مانند آرگون ترکیب می‌شود. در روش جوشکاری CO۲ از گاز محافظ برای خروج گازها از حوضچه مذاب استفاده می‌شود تا تخلخل گازی ایجاد نشود و جوشکاری به نحو بهتری انجام شود.

راهنمای خرید سیم جوش co۲

روش‌های زیادی برای جوشکاری وجود دارد که CO۲ یکی از این روش‌هاست. اگر جزء کسانی هستید که به تازگی تصمیم گرفته‌اید با این روش ۲ قطعه فلزی را به یکدیگر متصل کنید، به سیم جوش CO۲ نیاز دارید. بنابراین قبل از خرید آن به نکات زیر دقت داشته باشید:

توجه به قطر سیم جوش CO۲

اولین نکته مهم برای خرید این محصول توجه به ابعاد آن است. دقت داشته باشید که قطر سیم جوش با میزان جریان الکتریکی مورد نیاز برای جوشکاری ارتباط مستقیم با هم دارند. محصولات موجود در بازار بین ۰.۸ تا ۲.۴ میلی‌متر است. هر چقدر قطر سیم جوش بیشتر باشد، توانایی بیشتری برای تأمین جریان الکتریکی مورد نیاز برای جوشکاری را دارد. بنابراین اگر بخواهید از آن برای اتصال ۲ قطعه فلزی بزرگ استفاده کنید، به بزرگترین قطر نیاز دارید.

آلیاژ مورد استفاده در سیم جوش CO۲

این محصول از آلیاژهای مختلفی ساخته می‌شود که از جمله باید به فولاد کربنی، فولاد کم آلیاژ و یا فولاد ضدزنگ اشاره کنیم. شما باید با توجه به نوع آلیاژ قطعاتی که قصد جوشکاری روی آن‌ها را دارید، جنس سیم جوش کربن دی اکسید را انتخاب کنید. برای مثال اگر قرار است ۲ قطعه فلزی آهنی را به یکدیگر متصل کنید، بهتر است یک سیم جوش از جنس فولاد کربنی را انتخاب کنید. اما برای جوشکاری فلزات کم آلیاژ بهترین محصول از فولاد کم آلیاژ است. اگر قصد اتصال ۲ قطعه فلزی استیل را دارید، از سیم جوش ضدزنگ استفاده کنید.

در صورتی که سیم جوش نامناسب با آلیاژ مورد نظر انتخاب شود، جوشکاری با آلودگی حفره‌ای، تخلخل و ناپیوستگی همراه می‌شود و در واقع بی‌کیفیت خواهد بود.

وزن سیم جوش CO۲

این محصول وزن‌های مختلفی دارد و همه محصولاتی که در بازار یافت می‌شود، وزن یکسانی ندارند. دلیل اصلی تفاوت وزن به آلیاژ استفاده شده در سیم جوش CO۲ و قطر آن بستگی دارد. هر چقدر قطر سیم جوش بیشتر باشد، مشخص است که وزن بالاتری پیدا می‌کند.

نوع بسته‌بندی محصول

برندهای مختلف برای محصولات خود از دو نوع بسته‌بندی استفاده می‌کنند. به طوری که ۲ نوع بسته‌بندی با وزن ۱۵ و ۲۰ کیلوگرم در بازار یافت می‌شود.

برند سیم جوش CO۲

از دیگر نکاتی که برای خرید سیم جوش کربن دی اکسید باید به آن توجه کنید، برند سازنده است. مارک‌های شناخته شده برای تولید محصولات خود استانداردهای بین‌المللی را رعایت می‌کنند که قطعاً نتیجه نهایی محصولی باکیفیت خواهد بود. اگرچه برخی تصور می‌کنند سیم‌جوش‌های برندهای محبوب گران تر هستند اما فراموش نکنید هزینه تولید این محصولات همیشه بالاتر است.

به طور کلی قیمت این محصول به نوع سیم، قطر، جنس، وزن و برند بستگی دارد. برای خرید سیم جوش CO۲ ابتدا کیفیت را در نظر بگیرید و سپس به قیمت آن توجه کنید. در صورتی که جوشکاری باکیفیت انجام نشود، باید هزینه زیادی برای تعمیر و جوشکاری مجدد آن بپردازید.

توجه به دیگر مشخصات انواع سیم جوش

در جدول زیر می‌توانید مشخصات انواع سیم جوش کربن دی اکسید را مشاهده کنید:

انواع سیم جوش co۲

محصولاتی که در بازار با نام سیم جوش کربن دی اکسید شناخته شده‌اند شامل ۲ نوع آهنی و غیر آهنی هستند. در واقع آلیاژ سازنده مهم‌ترین معیار دسته‌بندی این محصول است.

برای تولید انواع سیم جوش از فلزات زیر استفاده می‌شود:

  • نیکل
  • منگنز
  • آلومینیوم
  • تیتانیوم

همچنین برای تولید این محصول از مواد غیرفلزی مثل کربن و سیلیکون هم استفاده می‌شود. سیلیکون انعطاف‌پذیری سیم جوش را افزایش می‌دهد و کربن هم باعث ضدزنگ شدن آن می‌شود. آنچه باعث به وجود آمدن انواع سیم‌جوش CO۲ در بازار می‌شود در واقع میزان ترکیباتی است که در تولید آن کاربرد دارد.

سیم جوش به دور یک قرقره پیچیده می‌شود و شما می‌توانید آن را به صورت بسته بندی شده خریداری کنید. برای استفاده از آن نیز باید قرقره را در مخزن اختصاصی دستگاه جوش قرار دهید. این مخزن به برای قرار دادن سیم جوش روی دستگاه تعبیه می‌شود. با قرار دادن قرقره در زمان جوشکاری، دستگاه به صورت خودکار از سیم برمی‌دارد. تنها کاری که شما باید انجام دهید چک کردن دستگاه جوش و قسمت مخزن است تا از کافی بودن سیم جوش آن مطمئن شوید.

کاربرد سیم جوش co۲

مهم‌ترین کاربرد سیم جوش برای جوشکاری فولادهای معمولی، سوله‌سازی و کشتی‌سازی است. در عین حال این محصول برای ساخت ورقه‌های فولادی ریزدانه کربن‌دار و منگنز نیز کاربرد دارد. مهم‌ترین استفاده این محصول برای جوشکاری میگ‌مگ است که آن را به اندازه ۵ – ۲۵ درصد با گاز آرگون ترکیب می‌کنند.

به طور کلی سیم جوش کربن دی اکسید با انواع حالت جوشکاری استفاده می‌شود. به طوری که جوشکار بتواند از آن در حالت‌های تخت، افقی، سربالا، سرازیر و سقفی استفاده کنند. جوشکاری با پاشش کم و نتیجه صاف و تمیز مهم‌ترین دلیل استفاده از سیم جوش CO۲ در جوشکاری است.

قدرت این سیم‌جوش بسیار بالاست و به همین دلیل از آن در جوشکاری فولادهای مقاوم ساختمانی، مخزن‌سازی، کشتی‌سازی و صنعت هوا فضا استفاده می‌شود.

مزایا و معایب سیم جوش co۲

احتمالا برای شما هم سوال است که این سیم جوش‌ها چه مزیت‌ها و معایبی دارند که در پاسخ باید به موارد زیر اشاره کنیم.

مزیت‌های سیم جوش CO۲

  • قابل استفاده در تمامی جوشکاری‌های سنگین و صنعتی
  • جوشکاری بدون آلودگی
  • بالا رفتن سرعت جوشکاری
  • داشتن دید بهتر تکنیسین برای جوشکاری روی سطح کار
  • جوشکاری ساده به دلیل نیاز نداشتن به تعویض مداوم الکترود
  • قیمت مناسب گاز دی‌اکسید کربن و پایین آمدن هزینه جوشکاری
  • بالا بودن کیفیت جوشکاری

معایب جوشکاری با سیم جوش CO۲

از آنجا که جوشکاری با سیم جوش CO۲ به گاز مونوکسید کربن نیاز دارد، باید در زمان کار حتما از ماسک استفاده کنید. ضمن اینکه فضایی که در آن جوشکاری انجام می‌شود باید تهویه داشته باشد.

تفاوت سیم جوش CO۲ با الکترود معمولی

در دیگر روش‌های جوشکاری که از الکترود معمولی استفاده می‌شود، الکترودها دارای یک روکش هستند که مغزی فلزی را می پوشاند. اما الکترود جوش CO۲ بدون روکش است و در آن سیم فلزی مفتولی کاربرد دارد. به همین دلیل سیم جوش قطر نازک‌تری دارد و بین ۰.۸ تا ۲.۴ میلی‌متر است. قطر الکترودهای معمولی ۲.۵، ۳.۲۵، ۴ و ۵ میلی‌متر است. هر چقدر قطر الکترود بیشتر باشد، سرعت رسوب آن نیز افزایش می‌یابد.

یکی دیگر از تفاوت‌های بین الکترودهای معمولی با سیم‌جوش‌های CO۲ به انعطاف‌پذیری آن‌ها مربوط می‌شود. الکترودهای معمولی انعطاف‌پذیری ندارند، در حالی که سیم جوش کربن دی اکسید به دلیل وجود مواد سیلیکونی انعطاف‌پذیری بالایی دارد.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.