دوشنبه سوم شهریور ۱۳۲۰، تیم ملی ایران اولین بازی بینالمللی خود را در دیدار دوستانه مقابل افغانستان در حضور ۱۰ هزار تماشاگر برگزار کرد؛ دیداری که برخی نتیجه آن را بدون گل قید کردهاند، اما گفته میشود یک بر صفر بهسود افغانستان به پایان رسیده است. اکنون پس از ۷۸ سال و دو ماه و ۲۰ روز از آن تاریخ، تیم ملی عراق در بازیهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲، در اردن میزبان تیم ملی کشورمان است. تیمهای ملی ایران و عراق تاکنون ۲۸ بار در برابر هم صفآرایی کردهاند که حاصل آن، ۱۶ پیروزی برای ایران، ۵ برد برای عراق و ۷ تساوی بوده است. در مجموع این بازیها، ۵۸ گل از خط دروازهها عبور کرده که سهم ایران ۳۸ گل و عراق ۲۰ گل بوده است.
اولین نبرد
۲۰۹۸۵ روز پیش یعنی روز جمعه ۱۱ خرداد ۱۳۴۱، تیم ملی کشورمان برای اولین بار در ورزشگاه امجدیه با قضاوت اصغر تهرانی با نفراتی چون: عزیز اصلی، محمد رنجبر، مصطفی عرب، عارف قلیزاده، منصور امیرآصفی، کامبیز جمالی، غلامحسین نوریان، بیوک جدیکار، حمید شیرزادگان، پرویز کوزه کنانی و همایون بهزادی و با مربیگری حسین فکری در یک بازی دوستانه مقابل عراق قرار گرفت که ابتدا عراق با گل دقیقه ۴۷ جمیل عباس پیش افتاد، اما پرویز کوزهکنانی در دقیقه ۹۰ در حضور ۱۰ هزار تماشاگر، بازی را به تساوی کشاند.
اولین بردهای دو تیم
دو روز بعد در دومین بازی دوستانه در همین ورزشگاه، دو تیم برابر هم صفآرایی کردند که این بار عراقیها با گلهای شکیر اسماعیل و قیاس احمد در برابر تک گل پرویز کوزهکنانی، دو بر یک به پیروزی رسیدند، اما درست ۵۶۱ روز بعد در همین ورزشگاه و با حضور ۲۵ هزار تماشاگر و در دیدار رفت مقدماتی المپیک ۱۹۶۴، تیم ملی ما توانست با «هتتریک» حمید شیرزادگان و تک گل مصطفی عرب، اولین برد خود را مقابل عراق جشن بگیرد و این تیم را ۴ بر صفر درهم بکوبد که بهترین پیروزی ما برابر این تیم محسوب میشود.
عراق تنها دو بار میزبان ما بود!
نکته قابل توجه این است که عراقیها در ۲۸ دیداری که مقابل تیم ملی کشور ما برگزار کردهاند، تنها دو بار میزبان ما بوده و در آن دو دیدار، یک بار عراق را با گلهای علی کریمی و علی دایی در برابر تک گل عماد رضا دو بر یک شکست دادهایم و یک بار هم به تساوی بدون گل رسیدهایم. این در حالی است که ما ۱۲ بار میزبان این تیم بودهایم. سایر بازیها در کشورهای بیطرف بوده که حاصل آن هفت برد برای ما و چهار پیروزی برای عراقیها بوده و سه دیدار نیز به تساوی انجامیده است.
اردن برای پنجمین بار میزبان ایران و عراق
اکنون عراق و ایران، پس از ۵۷ سال و ۵ ماه و ۱۲ روز، از اولین نبرد خود، مقابل هم صفآرایی خواهند کرد و نکته بارز جدال بیست و نهم دو تیم، محل برگزاری بازی است. عراق به دلیل مسائل امنیتی قادر نیست در کشور خود پذیرای تیم ملی کشور ما باشد و به همین دلیل اردن را بهعنوان محل برگزاری بازی انتخاب کرده که پیش از این، چهار بار در این کشور با تیم ملی ما بازی کرده و حاصل آن سه برد و یک تساوی برای ما بوده است. جالب اینکه دو تیم برای چهارمین بار در ورزشگاه بینالمللی شهر امان به مصاف هم میروند.
پس از ۱۲ سال
در سه مصاف قبلی در این ورزشگاه دو برد و یک تساوی بهسود ما رقم خورده است. ۴۵۲۶ روز پیش دو تیم در ورزشگاه بینالمللی شهر امان و در فینال فوتبال غرب آسیا با هم روبهرو شدند که تیم ملی موفق شد با گلهای حسین بادامکی و هاشم بیکزاده در برابر تک گل صالح سدیر که از نقطه پنالتی به ثمر رسید، دو بر یک عراق را شکست دهد و اکنون قرار است پس از ۱۲ سال و ۴ ماه و ۲۰ روز، یک بار دیگر در این ورزشگاه دو تیم در برابر هم قرار گیرند.
بزرگترین ورزشگاه اردن
ورزشگاه بینالمللی شهر امان که بزرگترین ورزشگاه این کشور محسوب میشود، تا کنون برای تیم ملی کشور ما خوشیمن بوده است. این ورزشگاه که در اردن به نام عمان الدولی معروف است و قدمت ۵۱ ساله دارد، از خردادماه ۱۳۷۹ تاکنون هشت بار میزبان بازیهای تیم ملی ایران بوده که حاصل آن ۶ برد، یک تساوی (بدون گل مقابل عراق) و یک باخت (دو بر یک برابر کویت) بوده است. ۱۳ گل زدهایم و تنها سه گل دریافت کردهایم که آمار خوبی برای تیم ملی کشورمان محسوب میشود.
۲۶۲۶ روز پیش
کشور اردن تا به امروز ۱۹ بار میزبان بازیهای تیم ملی کشورمان بوده که حاصل آن ۱۱ پیروزی، پنج تساوی و سه شکست است. ۲۶ گل زدهایم و ۱۱ گل خوردهایم. ۱۲ کلین شیت داشتیم و تنها چهار بار در گلزنی ناموفق بودهایم. از آخرین بازی تیم ملی ایران در کشور اردن، ۲۶۲۶ روز میگذرد. هفت سال و دو ماه و هشت روز پیش تیم ملی ایران تحت هدایت کارلوس کیروش برای انجام یک بازی دوستانه به کشور اردن رفت و در ورزشگاه ملک عبدالله به تساوی بدون گل رسید. تیم ملی کشورمان در ۱۹ دیدار رسمی تنها دو بار به عراق باخته و ۱۲ بار این تیم را شکست داده است.