صبح امروز کانال تلگرامی آیتالله سیداحمد علمالهدی، امامجمعه مشهد بعد از هشدار تلگرام مبنیبر بسته شدن این صفحه به دلیل عدم فعالیت، اقدام به انتشار پستهای معرفی صفحه او در دیگر شبکههای اجتماعی کرد.
اوایل اردیبهشتماه سال ۹۷ و در پی صدور حکم فیلتر تلگرام توسط مقام قضایی، فعالیت صفحه تلگرام آیتالله علمالهدی متوقف شد و در مقابل، فعالیت او در پیامرسانهای سروش، بله، گپ، آی گپ و ویسپی آغاز شد، اما این به معنای ترک کامل تلگرام نبود. ۹ مردادماه و ۲۵ آبانماه سال قبل مطالبی از ایشان منتشر و سپس حذف شدهاند.
علمالهدی: نابکارترین توطئههای دشمن در انتخابات از طریق تلگرام بهوجود آمد
البته ماجرای رفتوآمدهای او به تلگرام تازه نیست؛ بعد از فیلتر تلگرام در پی حوادث دیماه ۹۶، برای نخستین بار صفحه امام جمعه مشهد از این شبکه اجتماعی خداحافظی کرد، اما فروردینماه سال ۹۷ به آن بازگشت. مدیران این کانال علت بازگشت به تلگرام را «عدم اقبال مخاطبان به پیامرسانهای داخلی» عنوان کردند و افزودند: «تلاش جبهه رسانهای غیر ارزشی به راندن رسانههای ارزشی به بهانه حمایت از پیامرسانهای داخلی از تلگرام، نباید منجر به ترک این بستر شود. لذا ضمن حمایت و فعالیت حداکثری خود در پیامرسانهای داخلی، بهناچار برای رساندن پیام به مخاطبان، مجبور به استفاده از ظرفیت تلگرام هستیم.»
این در حالی است که آقای علمالهدی فروردینماه سال ۹۵ در خطبههای نماز جمعه مشهد از حضور کاربران ایرانی در این شبکه انتقاد کرده و گفته بود: «امروز طبق اعلام مدیر نرمافزار پیامرسان تلگرام ۲۲ میلیون ایرانی از آن استفاده میکنند، نرمافزاری که مدیریت و اجرای آن در دست دشمن است و در آن کانالهایی وجود دارد که رسماً به پیغمبر(ص) و ائمه اطهار فحاشی میشود. نابکارترین توطئههای دشمن در فضای انتخابات از طریق تلگرام بهوجود آمد؛ در زمان انتخابات محتوای مجرمانه کانالهای تلگرام مفاسد بسیاری را بهوجود آورد و بزرگان نظام ما را با انواع دروغها مورد تهمت و افترا قرارداد».
روشن است که شبکههای اجتماعی نظیر تلگرام، که بستر نشر محتوا هستند، ظرفیتهایی هستند و بسته به نوع استفاده از آنها میتوانند کارکرد مثبت و منفی داشته باشند.اکنون باید دید تلاش برای حفظ این کانال که در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ دنبال کننده دارد، برای بهرهبرداری از چه ظرفیتی است؟