تهران_ ایرناپلاس _خبر استعفای محمد بطحایی به‌عنوان سومین وزیر آموزش و پرورش در دو دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، تعجب بسیاری از کاربران توییتر را به همراه داشت. تعداد قابل توجهی از کاربران، دلیل استعفای او را باور نکرده‌اند و به دنبال دلیل دیگری برای استعفای بطحایی هستند.

صبح روز ۱۶ خرداد خبر استعفای وزیر آموزش و پرورش رسانه‌ای شد و دلیل آن عدم پرداخت مطالبات فرهنگیان و ناکامی در رتبه‌بندی معلمان در سال جاری عنوان شده بود؛ دلیلی که البته با اخبار بعدی به حاشیه رفت و سپس با اظهارات سخنگوی دولت، بر ابهامات آن افزوده شد آنجا که گفته شد دلیل اصلی استعفای بطحایی، ثبت‌نام برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بوده است.


این اخبار در حالی منتشر شد که آخرین توییت وزیر آموزش و پرورش در ظهر روز ۱۶ خرداد هم نشانی از استعفا نداشت. او در آخرین توییت خود خبر خوشی به دانشجویان معلم داده و نوشته بود: «در آخرین روز قبل از تعطیلات در جلسه‌ای با حضور رئیس محترم و همکاران سازمان امور اداری استخدامی، موضوع اصلاح حقوق همکاران جوانم در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی را بررسی کردیم و با نظر مثبت جناب انصاری امیدوارم بزودی نتیجه مورد نظر بدست آید.»


از منزلت کرسی مجلس غافل بودیم!


استعفای سیدمحمد بطحایی این سؤال را برای بسیاری از چهره‌های سیاسی و مردم ایجاد کرد که چرا وزیر دولت مستقر، وزارت را برای نمایندگی مجلس رها می‌کند؟ زیرا دور از ذهن به نظر می‌رسد که وزیری پیش از پایان دوره وزارتش این سمت را برای کاندیداتوری نمایندگی مجلس ترک کند چراکه مقام وزارت حوزه نفوذ بسیار گسترده‌‎ای دارد و برآمده از قدرت اجرایی دولت است؛ حال آنکه کاندیداتوری نمایندگی مجلس الزاماً به رسیدن به کرسی‌های بهارستان منتهی نمی‌شود.


در این باره، محمود صادقی، نماینده مجلس شورای اسلامی مطلبی را با ۲۱۶۶ لایک در صفحه شخصی خود منتشر کرده است: «از استعفای وزیر آ. پ برای کاندیداتوری مجلس شگفت زده شدم؛ به این جهت که چه مناعت طبعی دارد این انسان که عطای وزارت را به لقایش بخشید! دیگر آنکه چگونه فرصت خدمت بالفعل در سمت وزارت را به امید کسب کرسی احتمالی مجلس رها کرد و دیگر آنکه چه قدر و منزلتی دارد این کرسی و ما غافل بودیم!»


عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان نیز در توییتی که ۶۹۳ لایک گرفته، نوشته است: «سراغ دارم که یک نماینده را برای وزارت از مجلس بیرون بکشند اما سراغ ندارم یک وزیر به عشق نمایندگی وزارت را ترک کند. شما سراغ دارید؟ منابع، اختیارات و مواهب قابل قیاس نیست یا #بطحایی راه موجهی برای فرار یافته است که طبیعی جلوه کند یا واقعیت به جامعه گفته نمی‌شود.»


دلایل استعفا برای مردم باورپذیر نیست


برخی چهره‌های سیاسی و کاربران نیز دلیل استعفای وزیر آموزش و پرورش را باور نکرده‌اند و این بهانه‌تراشی برای استعفا را توهین به خود دانسته‌اند. عبدالله رمضان‌زاده، مطلبی را با ۱۶۸۲ لایک در صفحه شخصی خود نوشت با این مضمون: «غیرمنطقی‌ترین دلیل استعفایی که در عمرم شنیده‌ام استعفای وزیر آموزش و پرورش بود! تا کی دروغ؟»


برخی کاربران نیز نظراتی را درباره توییت رمضان‌زاده ارائه داده‌اند که در آن از اصلاح‌طلبان انتقاد کرده و معتقدند این وزارتخانه همیشه بی‌اهمیت شمرده شده است. همچنین بسیاری از آن‌ها تنها وزیر سربلند وزارت آموزش و پرورش را نجفی دانسته‌اند که در حال حاضر در زندان به سر می‌برد.


حسین دهباشی هم با اشاره به دلیل استعفای بطحایی، مطلبی را با ۱۱۸۷ لایک در توییتر نوشته است: «وزیر آموزش و پرورش برای نامزدی در انتخابات مجلس استعفا داده! یعنی طرف، نقد وزارت را رها کرده برای نسیه‌ای که فوقِ فوق‌اش رأی آورده و بشود عضو کمیسیون همین نهاد در بهارستان! واقعاً؟ منتقدین به کنار، موافقین دولت این‌جور مواقع وقتی خودشان را در آینه نگاه می‌کنند، چه فرض شده‌اند؟»


کاربری به نام قاسم یکله توییتی را با ۱۴۸ لایک در این راستا منتشر کرده است: «چرا هنوز نمیتونم بپذیرم بطحایی به خاطر انتخابات مجلس از سمت وزارت استعفا داده باشه؟!؟؟»


با مردم صادق باشید


برخی کاربران هم از دولت درخواست دارند درباره دلیل این استعفا شفاف‌سازی کند تا جلوی شایعات گرفته شود.


سیدمحمد حسینی، وزیر ارشاد دولت احمدی‌نژاد، مطلبی را با محتوای درخواست از دولت برای شفافیت و صداقت با مردم با ۴۱۴ لایک این‌گونه نوشته است: «دلیل استعفای #بطحایی وزیر #آموزش‌وپرورش چیست؟ #دولت به جای پنهان‌کاری با #شفافیت و صداقت به مردم به ویژه معلمان عزیز توضیح دهد و مانع از گمانه‌زنی‌ها و تفسیر و تحلیل‌های ناصواب داخل و خارج شود!»


به خواست خود استعفا نداد!


تعدادی از کاربران معتقدند بطحایی به خواست خود از وزارت آموزش و پرورش استعفا نداده، بلکه او را مجبور به استعفا کرده‌اند. حتی برخی کاربران، ادعاهایی را به‌عنوان دلیل استعفای وزیر آموزش و پرورش مطرح کرده‌اند.


وحید ایمانی توییتی را با ۲۰۶ لایک در این راستا منتشر کرده است: «#بطحایی استعفا نداد، استعفا دادنش! نمایندگی مجلس هم فقط بهانه است و خوب می‌داند که نه در لیست اصولگرایی جا دارد و نه اصلاح‌طلبی. روحانی هفت ماه پیش سه گزینه جایگزین را جهت بررسی به مجلس معرفی کرده بود.»


کاربری با نام زهیر موسوی، خبرنگار هم مطلبی را با ۶۸ لایک درباره دلیل استعفای وزیر آموزش و پرورش منتشر کرده است: «یک منبع آگاه: #بطحایی برنامه‌ای برای حضور در انتخابات مجلس ندارد. پ.ن: اونایی که دارن به این موضوع دامن می‌زنند رو باید به عقلشون شک کرد، کی وزارتخانه رو ول می‌کنه بره مجلس؟ گاهاً قبل از حرف زدن و تحلیل کردن فکر هم کنید، بد نیست.»


عملکرد وزیر آموزش و پرورش از نظر کاربران توییتر


اما درباره عملکرد بطحایی در وزارت آموزش و پرورش هم نگاه‌های متفاوتی وجود دارد؛ عموماً معتقدند که هر چند کارنامه بطحایی نقاط مثبتی همچون مطرح کردن مبارزه با مافیای کنکور دارد، اما دستاوردی در زمینه معیشت فرهنگیان نداشته و با چند نوبت اعتصاب آنها همراه بوده است.


واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان هرمزگانی در شهریور ۹۶، افشای آزار و اذیت جنسی دانش‌آموزان در مدرسه غیردولتی معین در خردادماه ۹۷، آتش‌سوزی مدرسه غیردولتی اسوه حسنه زاهدان در آذرماه ۹۷ و مرگ سه دختر دبستانی در دوران وزارت بطحایی اتفاق افتاد و این اواخر نیز انتشار کلیپی از همخوانی دسته‌جمعی موسیقی جنجالی در چند مدرسه برای او حاشیه‌ساز شد.


اکبر منتجبی توییتی را با ادعای انتقام‌گیری مافیای کنکور از بطحایی با ۶۳ لایک منتشر کرده است: «همیشه حقیقت اونی نیست که می‌بینیم. در ماجرای استعفای #وزیر آموزش‌وپرورش به این هم فکر کنیم که او از سوی #مافیای کنکور به‌شدت تحت فشار بود. مافیا همه‌جا آدم دارد. البته بد نیست به انتقام آن‌ها از بطحایی هم فکر کنیم. شاید غائله #ساسی_مانکن را آن‌ها راه انداختند و در بوق کردند.»


سعید بیابانکی، شاعر هم مطلبی را با ۲۴۸ لایک با اشاره به ناتوانی بطحایی در وزارت آموزش و پرورش نوشته است: «بطحایی چون مجری قانون خوبی نبود، رفت تا قانونگذار خوبی شود…دست خدا به همراهش! قحط الرجاله؟! یا اختیاراتشون تو دولت کمه میخوان نماینده بشن سلفی‌ام بتونن بگیرن؟»


کاربری با نام آرمان، توییتی را درباره همخوانی دانش‌آموزان با آهنگ ساسی مانکن با ۵۸ لایک این‌گونه نوشته است: «همین که بطحایی از آموزش پرورش استعفا بده، نصف مشکلات اخلاقی مدارس حل میشه، مشکل ابتذال کودکستان مجلس رو بعداً یجوری حل می‌کنیم.»


همچنین کاربری با نام آتوسا دولت‌یاری با اشاره به تغییر سه وزیر در طول ۶ سال ریاست جمهوری روحانی، مطلبی را با ۱۱۷ لایک نوشته است: «#فانی# دانش_آشتیانی و حالا #بطحایی. سه تا وزیر آموزش و پرورش که در عرض ۶ سال رفتن. چی قراره سر نظام تعلیم و تربیت بیاد؟ آموزش و پرورش شده محل گذر و آزمایش؟ گزینه بعدی آیا توان وزارت داره؟ یا بازم قراره مصلحتی وزیر انتخاب بشه.»


انتقاد به وضعیت دولت


برخی کاربران نیز وضعیت دولت را به دلیل استعفای پیاپی وزرا، نابسامان می‌دانند که در این راستا کاربری با نام اسنایپر توییتی با ۱۲۸ لایک را منتشر کرده است: «با استعفای وزیر آموزش و پرورش یاد مینی بوس‌های قدیم افتادم که یهو ۷-۸ نفر بدون کرایه پیاده می‌شدن و هر کی می‌گفت نفر آخر حساب میکنه؛ نفر آخرم فرار می‌کرد. احساس می‌کنم برنامه این دولتم همینه. دونه دونه وزیران استعفا میدن و میگن تقصیر روحانیه؛ روحانی ام آخرش فرار میکنه.»


حمایت کاربران از بطحایی


تعدادی از کاربران نیز از عملکرد بطحایی در وزارت آموزش و پرورش حمایت کرده‌اند و برخی نیز معتقدند بطحایی با توجه به وضعیت نامناسب فرهنگیان و مشکلات وزارت آموزش و پرورش باید ایستادگی می‌کرد.


مصطفی کواکبیان، نماینده مجلس مطلبی را با ۹۳ لایک در این راستا منتشر کرده است: «ای کاش آقای بطحایی پس از خدمات بی‌شائبه، در این وانفسای مشکلات آموزش و پرورش و مطالبات انباشت شده فرهنگیان و عدم پرداخت معوقات و عدم تحقق خواسته معلمان در طرح رتبه‌بندی و … ایستادگی و مقاومت می‌کرد و به بهانه کاندیداتوری مجلس استعفا نمی‌کرد.»


احسان رستگار، روزنامه‌نگار نیز توییتی را با ۵۸ لایک در حمایت از بطحایی منتشر کرده است: «آقای #بطحایی، وزیر (شاید سابق) آموزش و پرورش، از معدود وزرای نقدپذیر، اهل اصلاح، پاسخگو، خوش‌برخورد، متواضع و به‌روز #دولت دوازدهم است. این شناختی است که به عنوان یک روزنامه‌نگار از او پیدا کرده‌ام. اگر استعفایش صحت داشته باشد، به نظرم خبر مبارکی نیست #.روحانی #دولت دوازدهم #استعفای_بطحایی.»


خبر بی‌ثمر بازگشت بطحایی


با گذشت سه روز از استعفای وزیر آموزش و پرورش، در حالی که اعلام کرده بودند روز شنبه مورخ ۱۸ خردادماه سرپرستی برای این وزارتخانه انتخاب می‌شود، برخی رسانه‌ها از سرپرستی مجتبی زینی‌وند نام بردند که تکذیب شد، اما کاربران توییتر نسبت به این موضوعات هیچ واکنشی نشان نداده‌اند. پس از آن نیز، خبرهایی در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه قرار است بطحایی به وزارتخانه بازگردد تا دولت بتواند بی‌واهمه نصاب کابینه، در زمینه ترمیم کابینه اقداماتی را انجام دهد. اما بالاخره امروز عصر یکشنبه، خبر رسید که سیدجواد حسینی سرپرست وزارت آموزش و پرورش شد. سیدجواد حسینی پیشتر مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی و مدتی هم معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی و قائم مقام استاندار خراسان رضوی بوده است.