تهران-ایرناپلاس- یك فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره تبعات فعالیت دلواپسان علیه دولت می‌گوید: دلسرد كردن مردم در این دوره، دیگر تنها به ضرر دولت نخواهد بود، بلكه به كلیت نظام آسیب می‌زند.

غلامرضا انصاری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو سابق شورای شهر تهران در ارزیابی شرایط سیاسی سال 97 در مواجهه با اعتراضات عمومی می‌گوید: قطعاً ما امروز در وضعیتی بدتر از دوران دفاع مقدس قرار داریم. چراكه امروز جنگ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و نقاط آسیب‌پذیر جدی‌تری وجود دارد. بحث دیگر، دلواپسان هستند كه بنا دارند با استفاده از نارضایتی مردم از شرایط موجود كشور، با توجه به پایگاه حداقل اجتماعی خود در میان مردم، برای ناكامی دولت تلاش و شرایط مطلوب خود را كه در دولت نهم و دهم در اختیار داشتند، تكرار كنند. دلسرد كردن مردم در این دوره دیگر تنها به ضرر دولت نخواهد بود، بلكه به كلیت نظام آسیب می‌زند، اما این نكته كمتر موردتوجه دلواپسان است.

او می‌افزاید: به خاطر میزان رأی دولت دوم آقای روحانی و میزان امیدی كه در بدنه جامعه در دولت اول ایشان ایجاد شد، این احساس به وجود آمد كه دولت دوم آقای روحانی از كارآمدی بیشتری برخوردار باشد و با جسارت بیشتر، اصولی و قانونی مقابل جریان‌های واپس‌گرا و مخالفان ذاتی دولت و اصلاح‌طلبان ایستادگی كند. اما متأسفانه در عمل دیدیم كه دولت، كارآمدی كافی را در این حوزه نداشت. نكته بعد، نحوه عملكرد دولت آمریكا و خروج یك‌جانبه آن از برجام بود. این اتفاق تشدید تحریم‌های اقتصادی كشورمان را در پی داشت و به همین دلیل، هماهنگی و وحدت در كشور یك ضرورت شد.

انصاری می‌گوید: به هر صورت سال 97، سال خوبی برای كشور نبود و بحران‌های اقتصادی و معیشتی كه طبقات مختلف و به‌طور خاص، فرودستان را درگیر كرده است، از چالش‌های جدی جامعه است. به همین جهت، عزمی لازم است تا صلابت نظام و سعادت مردم را از اهداف خود قرار دهیم.

او با اشاره به عفو گسترده متهمان توسط رهبری در بهمن‌ماه سال گذشته می‌گوید: ضروری است آشتی ملی را در دستور كارمان قرار دهیم و محصوران نیز مورد عفو قرار گیرند تا با یك همبستگی ملی در مبارزه‌ای كه شروع شده است، از موفقیت نسبی برخوردار شویم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این پرسش كه آیا با توجه به میزان نارضایتی‌های عمومی می‌توان پیش‌بینی كرد انتخابات آتی مجلس پرشور است یا نه، می‌گوید: یقیناً حركت‌های غیرعقلانی و بحران‌هایی كه نیرو‌های واپس‌گرا ایجاد می‌كنند، شرایطی را به وجود می‌آورد كه مردم مجدد احساس تكلیف می‌كنند و پای صندوق‌ها حاضر می‌شوند. اگر بحران‌هایی كه مخالفان دولت در سال 97 ایجاد كرده‌اند، تداوم یابد، قطعاً این اتفاق رخ خواهد داد.

وی با بیان اینكه عامل دیگری نیز بر حضور مردم در انتخابات‌ها مؤثر است، تصریح می‌كند: هرچه امكان حضور نیرو‌های فعال در داخل نظام، بیشتر فراهم شود و تیغ نظارت استصوابی كندتر عمل كند و امكان حضور فعال نیرو‌های كارآمد بیشتر فراهم شود، می‌تواند انگیزه بیشتری برای حضور مردم در انتخابات فراهم كند. پیش‌بینی می‌كنم مردم حضور نسبتاً قابل‌توجهی داشته باشند و با توجه به تندروی‌های نیرو‌های واپس‌گرا، مردم پای صندوق‌های انتخاب مجلس حضور بیابند.

**اداره كل اخبار چندرسانه ای **ایرناپلاس**