ایرنابازار- رئیس سازمان ملی استاندارد کشور خانم دکتر انصاری و سرپرست مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران خانم دکتر رحمانی و آقای قیصی پور مدیر کل جدید استاندارد استان خوزستان در روز سه شنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ از آزمایشگاه مرجعان خاتم "به عنوان یکی از معتبرترین و بهترین آزمایشگاه های مواد غذایی کشور" و از شعبه بندر امام خمینی آن بازدید به عمل آوردند.
آزمایشگاه مواد غذایی مرجعان خاتم
شرکت خدماتی، آموزشی و تحقیقاتی مرجعان خاتم، یک شرکت خصوصی دانشبنیان است که از سال ۱۳۸۰ بهعنوان یک شرکت مستقل در زمینه ارائه خدمات آزمایشگاهی فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت با داشتن سه شعبه داخلی در تهران، بندر امام خمینی و خرمشهر و یک شعبه خارجی در روسیه، به یکی از پیشگامان در صنعت سلامت و بهداشت مواد غذایی تبدیل شده است.
سلامتی شما و کودکانتان اولویت مرجعان خاتم است. اگر بتوانیم از بیمار شدن حتی یک نفر بواسطه مصرف مواد غذایی ناایمن جلوگیری کنیم، رسالتمان را انجام داده ایم. مرجعان خاتم برای بهبود کیفیت زندگی شما و عزیزانی که قلبتان برای سلامتیشان می تپد، در کنار شما است.
مرجعان خاتم با استفاده از تیمی متخصص و حرفهای، با بهرهگیری از پیشرفتهترین تجهیزات و دستگاه های روز دنیا، خدمات آزمایشگاهی از جمله اندازهگیری باقیمانده سموم شیمیایی، آزمایش سموم قارچی (مایکوتوکسینها) مانند آفلاتوکسین و اکراتوکسین، اندازهگیری فلزات سنگین مانند سرب و کادمیوم و آزمونهای میکروبی و شیمی عمومی را ارائه می دهد. علاوه بر این، خدمات تخصصی بازرسی کالا، فعالیتهای پژوهشی و برگزاری دورههای آموزشی، بخشهای دیگری از فعالیتهای این مجموعه را تشکیل میدهند.
مرجعان خاتم با ایجاد بخش تحقیقات مطالعاتی و انتشار اطلاعات مفید و علمی بر اساس آخرین تحقیقات در سراسر جهان، از طریق وبسایت رسمی خود به آدرس www.marjaangroup.com و همچنین شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام به آدرس @marjaankhatam، با هدف آگاهی رسانی به مردم برای داشتن سبک زندگی مناسب، در حفظ سلامتی مصرف کنندگان مواد غذایی تلاش می کند.
دستاوردهای شرکت مرجعان خاتم
- منتخب آزمایشگاه نمونه کشوری در بین تمامی صنایع آزمایشگاهی از سوی مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در سال ۱۴۰۲
- منتخب نمونه کشوری در سنوات گذشته از سوی سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو
- کسب رتبه A در آزمون های مهارت برگزار شده توسط سازمان غذا و دارو
- کسب نتایج قابل قبول در ده ها آزمون مهارت برگزار شده در داخل و خارج کشور از سال ۲۰۰۵
- کسب نتایج قابل قبول در آزمون مهارت بین المللی کشور ایتالیا در اندازه گیری باقیمانده سموم در سال ۲۰۲۳
گواهینامه های شرکت مرجعان خاتم:
- گواهینامه آزمایشگاه همکار از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آزمایشگاه تهران
- استقرار و اعتبار سنجی سیستم مدیریت کیفیت و تمامی خدمات آزمایشگاهی این شرکت بر اساس استاندارد ISO/IE۱۷۰۲۵
- گواهینامه تأیید صلاحیت نهاد بازرسی ISO/IE۱۷۰۲۰ از مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران
- مجوز ارائه خدمات آموزشی در زمینه های سیستم مدیریت، صنایع غذایی، محصولات کشاورزی، میکروبیولوژی و بازرسی کالا از اداره کل استاندارد استان تهران
- مجوز ارائه خدمات آموزشی در زمینه فرآورده های غذایی و آشامیدنی از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران (معاونت غذا و دارو)
- مجوز فعالیت واحدهای فرهنگی دیجیتال از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
خدمات آزمایشگاهی مرجعان خاتم
۱. اندازه گیری باقیمانده سموم دفع آفات نباتی
اندازه گیری باقیمانده آفت کشها در مواد غذایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، زیرا این مواد می توانند تأثیرات منفی بر سلامت انسان داشته باشند.
روش های اندازه گیری باقیمانده آفت کش ها بر اساس حدود مجاز تعیین شده در استانداردهای ملی و بین المللی توسعه و اعتبار بخشی شده اند تا بتوانند پاسخگوی نیاز های تمامی مشتریان جهت کنترل محصولات به مقاصد مختلف مانند مصارف داخلی، صادرات، واردات و ... باشند.
روشهای کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی شامل دستگاه های GC-MS و GC-MS/MS، و کروماتوگرافی مایع-طیف سنجی جرمی شامل دستگاه LC-MS/MS دو تکنیک مهم برای اندازه گیری و تشخیص آفت کشها در کمترین مقادیر در مواد غذایی هستند. این روشها به دلیل دقت بالا و حساسیت زیاد در تشخیص مقادیر ناچیز و کم آفت کشها، به طور گسترده ای استفاده می شوند.
وجود دستگاه های فوق در آزمایشگاه های مرجعان خاتم، اندازه گیری بیش از ۳۰۰ نوع آفت کش در انواع مواد غذایی را امکانپذیر نموده است و سبب پوشش نیازهای غالب مشتریان صادر کننده شده است.
۲. اندازه گیری مایکوتوکسین ها
کنترل دقیق مایکوتوکسینها در مواد غذایی امری حیاتی برای تضمین سلامت عمومی است، زیرا این سموم قارچی میتوانند به طور قابلتوجهی سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار دهند. آزمایشگاه مواد غذایی مرجعان خاتم با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، محصولات غذایی را برای وجود این سموم در کمترین مقادیر ممکن آزمایش می کند تا از ایمنی غذایی اطمینان حاصل شود.
روش اندازه گیری مایکوتوکسینها که بر مبنای استفاده از ستون های اختصاصی ایمونوافینیتی و کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) می باشد یک فرایند دقیق و حساس است که برای تشخیص و کمی سازی مایکوتوکسین ها در نمونه های مختلف به کار می رود.
برای شناسایی و کمی سازی مایکوتوکسینها، می توان از آشکارسازهای مختلفی مانند فلورسانس (FLD) و فرابنفش (UV) استفاده کرد.
این روشها به دلیل دقت بالا و حساسیت زیاد در تشخیص مایکوتوکسینها، به طور گسترده ای در کنترل کیفیت مواد غذایی و خوراک دام استفاده می شوند و در برگیرنده حدود مجاز تعیین شده در استانداردهای ملی و بین المللی بوده و لذا بدلیل امکان اندازه گیری مقادیر بسیار پایین، پوشش دهنده نیاز های مشتریان مختلف می باشد.
لیست مایکوتوکسین های مورد اندازه گیری در آزمایشگاه مرجعان خاتم
- آفلاتوکسین های گروه B&G
- آفلاتوکسین M۱
- اکراتوکسین A
- زیرالنون
- داکسی نیوالنول
- پاتولین
- فومونیزین B۱&B۲
۳. اندازه گیری فلزات سنگین
اندازه گیری دقیق فلزات سنگین در مواد غذایی برای اطمینان از سلامت و ایمنی عمومی ضروری است و به جلوگیری از مصرف مواد غذایی آلوده کمک می کند.
این امر نیازمند روشهای تجزیه و تحلیل دقیق و حساس مانند طیف سنجی جذب اتمی (AAS) که قادر به شناسایی و اندازه گیری غلظتهای بسیار کم فلزات سنگین در نمونه ها هستند.
حدود مجاز فلزات سنگین در ایران در استاندارد ملی به شماره INSO ۱۲۹۶۸ تعیین شده است. از آنجاییکه این استاندارد عمدتا برگردان استانداردهای کدکس و اتحادیه اروپا می باشد، لذا امکان اندازه گیری فلزات سنگین در انواع مواد غذایی به مقاصد مختلف (تحقیقات، صادرات، واردات و ... ) وجود دارد.
لیست فلزات و فلزات سنگین مورد اندازه گیری در آزمایشگاه مرجعان خاتم
- سرب
- کادمیوم
- جیوه
- آرسنیک
- مس
- روی
- آهن
- قلع
- کلسیم
۴. آزمون های شیمی عمومی
بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی در مواد غذایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، زیرا این ویژگیها تأثیر مستقیمی بر کیفیت، ایمنی، طعم، بافت، ماندگاری و پذیرش محصولات غذایی توسط مصرف کنندگان دارند. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی شامل مواردی مانند رطوبت، چربی، پروتئین، کربوهیدراتها، مواد معدنی، pH، اسیدیته و ... هستند. همچنین این ویژگی ها می تواند شامل بررسی تقلبات مواد غذایی (مانند افزودن آب به شیر و ... ) و استفاده از بعضی مواد غیر مجاز مانند انواع رنگ های مصنوعی خوراکی یا غیر خوراکی، نگهدارنده ها، شیرین کننده های مصنوعی و ... و یا وجود بعضی آلاینده ها مانند نیترات باشد. بررسی این ویژگیها به مصرف کنندگان اطمینان می دهد که محصولات غذایی که مصرف می کنند ایمن، سالم و عاری از آلاینده های مضر هستند.
روش های آزمون بررسی های ویژگی های فیزیکوشیمی مواد غذایی بصورت زیر طبقه بندی می شوند
- روش های وزن سنجی (رطوبت، خاکستر، خاکستر نامحلول در اسید و ...)
- روش های تیتراسیون (برای تعیین مقدار نمک، پروتئین، ازت فرار، اسیدیته، فرمالین، باقیمانده گوگرد، الکل و ...)
- روش های اسپکتروفتومتری (برای تعیین مقدار فسفر، نیتریت و نیترات، انیدرید سولفورو، فعالیت دیاستازی عسل و ...)
- روش های بررسی حسی و چشمی (طعم، بو، آفات زنده و مرده و ...)
- روشهای دستگاهی مستقیم (pH، بریکس، هدایت الکتریکی، اندازه ذرات و ...)
- آزمایشگاه مرجعان خاتم قادر به بررسی و اندازه گیری بیش از ۱۰۰ نوع آزمایش شیمی عمومی در مواد غذایی است.
۵. آزمونهای میکروبی
بررسی ویژگیهای میکروبی در مواد غذایی برای اطمینان از ایمنی و سلامت محصولات غذایی حائز اهمیت است.
آزمونهای میکروبی به تشخیص و شناسایی میکروبهای بیماریزا و همچنین ارزیابی کیفیت بهداشتی مواد غذایی کمک می کنند. این آزمونها شامل کشت میکروبی، شمارش کلونی، تستهای سریع برای شناسایی پاتوژنها و تعیین فعالیت آب (aw) مواد غذایی هستند.
کنترل دقیق ویژگیهای میکروبی به جلوگیری از شیوع بیماریهای عفونی و حفظ سلامت عمومی و کیفیت مواد غذایی کمک می کند. روشهای آزمون ویژگیهای میکروبی مواد غذایی شامل تکنیکهای متنوعی هستند که برای ارزیابی ایمنی و کیفیت میکروبیولوژیکی محصولات غذایی استفاده می شوند.
خلاصه ای از روشها:
- شمارش کلی میکروارگانیسمها: این آزمون برای تعیین تعداد کل باکتریهای هوازی موجود در نمونه استفاده می شود
- شناسایی و شمارش پاتوژنها: روشهایی مانند پورپلیت و MPN برای شناسایی و شمارش باکتریهای خاص مانند E.coli، سالمونلا و لیستریا به کار می روند
- آزمونهای تخصصی: برای شناسایی میکروارگانیسمهای خاص مانند کپکها، مخمرها، و انگلها در مواد غذایی و آب
این روشها به تولیدکنندگان کمک می کنند تا اطمینان حاصل کنند که محصولات غذایی از نظر میکروبی ایمن هستند و به مصرف کنندگان اطمینان می دهند که مواد غذایی که مصرف می کنند از نظر بهداشتی مناسب هستند.
راههای ارتباط با مرجعان خاتم
دفتر مرکزی
آدرس: تهران، میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر(بخارست)، کوچه ششم غربی، پلاک ۲۰، واحد ۵، طبقه سوم
شماره تماس: ۰۲۱۸۸۱۷۸۲۴۱، ۰۲۱۸۸۱۷۸۲۳۷، ۰۲۱۸۸۱۷۸۲۳۶
آزمایشگاه تهران
آدرس: تهران، انتهای خیابان خانی آباد نو، ضلع شمالی بزرگراه آزادگان، میدان مرکزی میوه و تره بار، فاز۱، ساختمان مدیریت مرکزی
شماره تماس: ۷-۰۲۱۵۵۵۰۳۵۸۴
آزمایشگاه خرمشهر
آدرس: خرمشهر، اداره بندر و دریانوردی خرمشهر سه راه انبار ۸، روبروی درب اصلی انبار ۸، پشت ساختمان پاس شناورها، مجتمع آزمایشگاهی
شماره تماس: ۰۶۱۵۳۵۰۷۶۸۴
آزمایشگاه بندر امام خمینی (ره)
آدرس: بندر امام خمینی، مجتمع بندری، جنب ساختمان اداری حفاظت و ایمنی دریانوردی، ساختمان اداری، انبار ترانزیت ۱۶، شرکت مرجعان خاتم بندر امام خمینی
شماره تماس: ۷- ۰۶۱۵۲۲۸۲۶۹۶
نظر شما