به گزارش ایرنابازار، با پیشرفتهای اخیر در فناوری نسل پنجم ارتباطات (۵G) که تحولی اساسی در زیرساختهای ارتباطی جهان ایجاد کرده، اپراتورهای تلفن همراه به دنبال راهکارهایی برای ارتقا و بهرهبرداری بیشتر از این فناوری هستند.
دلایل متعددی درباره اهمیت روزافزون ۵G وجود دارد؛ از جمله افزایش تقاضای کاربران و شرکتها برای خدمات پرسرعت، ظرفیت بالای شبکه در مناطق پرتراکم و نیز رشد نمایی ترافیک دادهها که طبق پیشبینی شرکت اریکسون تا سال ۲۰۲۸ چهار برابر خواهد شد.
شبکههای موجود در مواجهه با حجم بالای درخواستها و نیازهای روزافزون سازمانی برای تحول دیجیتال، با چالشهای قابل توجهی روبرو هستند. در این راستا، یکی از فناوریهای کلیدی در توسعه ۵G، فناوری موج میلیمتری (mmWave) است که به دلیل ظرفیت انتقال داده بالا، به خصوص در مناطق پرتراکم شهری، شناخته شده است. البته این فناوری نیاز به زیرساختهای بیشتری برای پوششدهی کامل دارد.
بهدنبال تقاضای روزافزون مصرفکنندگان و سازمانها برای بهرهبرداری از سرویس ۵G، اپراتورهای داخلی کشورمان نظیر همراه اول به عنوان نخستین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه ایران نیز در راستای تقویت زیرساختهای دیجیتال کشور و پشتیبانی از اقتصاد دیجیتال، بر توسعه فناوری ۵G و ۵G SA (نسل پنجم مستقل) تمرکز کردهاند.
این اپراتور با سرمایهگذاریهای کلان در حوزه تکنولوژی و استفاده از جدیدترین امکانات روز دنیا، توانسته است بستری فراهم کند که نیازهای سازمانها در حوزههایی مانند هوش مصنوعی و اتوماسیون را برآورده کرده و زمینه را برای پیادهسازی بخشبندی شبکه و URLLC (ارتباطات فوق قابل اعتماد با تأخیر بسیار پایین) فراهم آورد.
همانطور که گفته شد افزایش چشمگیر تقاضای مصرفکنندگان برای استفاده از فناوری ۵G، به ویژه در حوزههایی مانند بازیهای آنلاین و پخش زنده، همراه اول را به سمت مشارکت در پیادهسازی و اجرای راهحلهایی چون اینترنت ثابت بیسیم(۵G FWA) از طریق بازوی ارائهدهنده خدمات بخش ثابت خود نیز سوق داده است. بر اساس پیشبینیها، تا سال ۲۰۳۰ بیش از نیمی از اتصالات جهانی بر بستر ۵G خواهند بود و تعداد این اتصالات از ۵ میلیارد فراتر خواهد رفت.
توسعه فناوری ۵G، بهویژه در قالب «مستقل» نویدبخش تحولی عظیم در حوزههای مختلف صنعتی و تجاری است. اپراتورها با تمرکز بر این فناوری و اجرای پروژههای متعدد در راستای توانمندسازی شبکه ملی اطلاعات، در تلاش هستند تا نقش اساسی در تحول دیجیتال کشور ایفا کنند. این اقدامات در نهایت میتواند به رشد و توسعه پایدار در بخشهای مختلف اقتصاد دیجیتال ایران منجر شود.
نظر شما