محلول دترجنت چیست و چه کاربردهایی دارد

۲۹ خرداد ۱۴۰۳، ۱۵:۱۳
کد خبر: 85512634
محلول دترجنت چیست و چه کاربردهایی دارد

تمامی دترجنت و شوینده‌ها مواد شیمیایی فعال در سطح هستند که کشش سطحی آب را به میزان زیادی کاهش می‌دهند. این ماده سه کار اصلی نفوذ و خیس کردن، سست کردن آلودگی‌ها و سپس معلق نگه داشتن آن‌ها را به عهده دارد که عامل آلودگی و چربی را از روی سطوح نظیر پوست دست یا پارچه و حتی داخل آب از بین می‌برد.

ایرنابازار- در سال های اخیر توسعه دانش در بحث شیمی و ابداع ترکیبات جدید سبب رشد کیفیت ترجنت و شوینده‌ها شده است. هر بار این محصولات با ترکیبات نو بازتولید شده و برای مصارف صنعتی و خانگی به کار گرفته می شوند. اضافه نمودن برخی آنزیم ها افزایش قدرت در لکه بری و از بین بردن میکروب ها را به همراه دارد.

تمامی دترجنت و شوینده ها مواد شیمیایی فعال در سطح یا اصطلاحا سورفکتانت هستند که کشش سطحی آب را به میزان زیادی کاهش می‌دهند. این ماده سه کار اصلی نفوذ و خیس کردن، سست کردن آلودگی‌ها و سپس معلق نگه داشتن آن ها را به عهده دارد که عامل آلودگی و چربی را از روی سطوح نظیر پوست دست یا پارچه و حتی داخل آب از بین می برد.

این ماده دوگانه دوست است یعنی دو سر Hydrophilic و Hydrophobic دارد که سر آبدوست در آب و سر آب‌گریز در چربی حل می‌شود و بدین ترتیب آلودگی‌ها را نابود می‌کند.

محلول دترجنت چیست و چه کاربردهایی دارد

انواع دترجنت کدام است

دترجنت پاک کننده ای غیر صابونی محسوب می شود که در آب کف فراوان تولید می کند. این ماده ترکیبات مختلفی را شامل می شود که به صورت کلی ۵۰ درصد وزن آن سازنده ها و ۱۵ درصد سورفکتانت‌ها (مانند لورامید) را شامل می شود، باقی عناصر آن نیز از سفید کننده ها، انواع آنزیم، ضدکف ، رایحه، تثبیت کننده رنگ و پرکننده ها تکمیل می شود.

کاتیونی، آنیونی، غیریونی، آمفومتری، اسیدی و قلیایی گونه های مختلف خانواده دترجت هستند. خاصیت پاک کنندگی دترجنت آنیونی از همه بیشتر است. غیر یونی ها قدرت کف‌کنندگی کمی دارند و در برابر آب‌های سخت، محلول‌های اسیدی و قلیایی مقاومت بالایی دارند. دترجنت کاتیونی خواص ضد باکتری دارد، کف ‌ساز و امولسیون‌کننده خوبی هستند، هرچند قدرت پاک‌کنندگی پایین تری دارد.

کاربرد دترجنت

یک شوینده خوب باید توانایی حذف سختی آب را داشته باشد و ضمن سازگاری با محیط زیست غیر خورنده و غیر سمی نیز باشد.

شوینده های صنعتی در حوزه های مختلفی مورد بهره برداری قرار می گیرند هرچند دامنه اصلی این مواد بهداشتی و نظافتی است. این ماده در تولید خمیر دندان به عنوان کف زا استفاده می شود. ناخالصی‌های موجود در بنزین خودرو سبب ایجاد رسوب در انژکتور می شود که از دترجت قوی می توان برای رسوب گیری این قطعه استفاده نمود. ایجاد حس لطافت و نرمی پارچه نیز از دیگر کاربردهای شوینده است که الکتریسیته ساکن در لباس را از بین می برد و از چروک شدن آن محافظت می کند.

ورود دترجنت به آب و فاضلاب

با همه کاربردهایی که این ماده در حذف آلودگی دارد، ورود آن به آب و فاضلاب شهری خطرات فراوانی به اکوسیستم وارد می کند. تجمع کف بر روی آبهای سطحی و جلوگیری از عمل اکسیژن گیری آب، اثرات سمی بر موجودات زنده، اشکال در امر انعقاد و ته نشینی و صاف کردن آب از مشکلاتی است که دترجنت ها بر روی آب و خاک دارد. اگزما و دناتوره پوست از عارضه های استفاده نابجا از این محصول بر بدن انسان هستند. لذا در استفاده از این ترکیبات باید تمام جوانب را سنجید و به میزان استاندارد از آن ها استفاده نمود و تا حد امکان از ورود آن به آب و فاضلاب و طبیعت جلوگیری کرد.

محلول دترجنت چیست و چه کاربردهایی دارد

تفاوت دترجنت صنعتی و خانگی

محصولات شوینده صنعتی معمولا از نظر قدرت بالاتر هستند و برای مقابله با آلودگی های شدیدتر تولید می شوند، در حالی که دترجنت های خانگی از دُزهای کمتر ترکیب شده، زیرا عمدتا در نظافت خانه و البسه از این محصول استفاده شده که نیاز به لطافت بیشتر است. وجود رایحه در شوینده های خانگی رایج است، در حالی که شوینده های صنعتی عموما نیاز به رایحه های تند و اثر گذار ندارند.

مشاوره در خرید دترجنت

اگر شما هم برای تولیدی، کارخانه و کارگاه خود نیاز به دترجنت صنعتی دارید می توانید با شرکت تولیدی-بازگانی سها شیمی تماس حاصل فرمایید و از تجریبات مشاورین ما بهره مند شوید. این مجموعه سالهاست در زمینه عرضه محصولات شیمیایی نظیر ضد کف، پلی الکترولیت، صابون مول، نرمکن نساجی و... فعالیت دارد. عرضه تمامی محصولات به صورت کلی و جزئی و ارسال به سراسر ایران با آنالیز دقیق کالا قابل انجام است.

تلفن تماس: 02188442492 | ۰۲۱۸۸۴۴۲۴۹۳

وبسایت: http://sahachemistry.com

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.