حسین رضازاده، نماینده مردم کازرون و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی درباره طرح انتزاع سازمان زندانها از قوه قضاییه به ایرناپلاس میگوید: من با این طرح موافقم. زیرا باتوجه به اینکه قوه قضاییه، مرجع رسیدگی به پرونده متهمان است و حکم هم صادر میکند، باید بر اعمال آن نظارت صورت بگیرد. بنابراین انتزاع این سازمان از قوه قضاییه مفید است.
رضازاده همچنین معتقد است: باتوجه به اینکه وزارت کشور مجموعهای زیر نظر قوه مجریه است، مجلس راحتتر میتواند بر قوه مجریه نظارت کند. بنابراین، این روش برای رسیدگی به ابهاماتی که از وضعیت زندانها وجود دارد، بهتر است.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اضافه میکند: از آنجا که گاه مسائلی درباره شکنجه و تحت فشار قراردادن زندانیان مطرح میشود، با این کار نمایندگان مجلس میتوانند از سازمان زندانها گزارش گیری کنند و به این موضوعات رسیدگی کنند. همچننین بر عملکرد سازمان زندان ها نظارت داشته باشند. علاوهبر این، وزیر کشور نیز قابل استیضاح است و بنابراین الحاق سازمان زندانها به وزارت کشور، طرح خوبی است.
او در ادامه میگوید: البته باید به شیوهای این اتفاق بیفتد که این سازمان، با همه امکانات و الحاقات به وزارت کشور، بپیوندند.
شورای نگهبان با طرح انتزاع سازمان زندان ها از قوه قضاییه مخالفت می کند
از سوی دیگر محمد کاظمی، نماینده مردم ملایر و نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس درباره طرح انتزاع سازمان زندانها از قوه قضاییه و الحاق آن به وزارت کشور، به ایرناپلاس میگوید: من با این طرح مخالفم، بهنظرم اصلاً طرح صحیحی نیست و شورای نگهبان هم مطمئناً با آن مخالفت میکند.
کاظمی همچنین اضافه میکند: عملاً سازمان زندانها در اختیار قوه قضاییه بوده است و باید زیر نظر قوه قضاییه باشد، چون یک نهاد قضایی است. علاوهبر این، وضعیت زندانها با خارج شدن سازمان زندانها از قوه قضاییه، بهبود پیدا نمیکند.
نایب رئیس کمیسیون قضایی معتقد است که وضعیت زندانها، سرریز مسائل و بحرانهای جامعه مانند بیکاری، تأخیر در ازدواج جوانان، مسائل اقتصادی و ... است.
کاظمی در پاسخ به این پرسش که بنابراین چطور باید وضعیت زندانها که گزارشات متعددی از آن منتشر شده است، بهبود پیدا کند، میگوید: باید سازمان زندانها نظارتپذیر شود.
او در ادامه در پاسخ به این پرسش که قوه قضاییه به نمایندگان مجلس اجازه بازدید و نظارت بر زندانها را نمیدهد، اظهار میکند: در هرصورت باید سازمان زندانها را نظارتپذیر کرد. کمیسیون اصل ۹۰ که مسئولیت این حوزه را در اختیار دارد باید بتواند بر سازمان زندانها نظارت کند. بنابراین باید اختیارات این کمیسیون را با تصویب قانونی، زیاد کرد تا این کمیسیون بدون اجازه هیچ نهادی، از زندانها بازدید و نظارت کند.
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس همچنین معتقد است که فرقی نمیکند سازمان زندانها، زیر نظر کدام قوه و نهاد باشد و اگر زیرنظر وزارت کشور هم برود، وضعیت آن تغییری نمیکند.
بهتازگی عبدالکریم حسینزاده، رئیس کمیسیون حقوق شهروندی مجلس در صفحه توییتر خود، از اعلام وصول طرح انتزاع سازمان زندانها از قوه قضاییه و الحاق آن به وزارت کشور خبر داده است.
به گفته رئیس کمیسیون حقوق شهروندی، این طرح از سال ۹۷ در حال پیگیری است.
قبل از این، محمود صادقی، نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مجلس نیز به ایرناپلاس گفته بود که چندین بار نامهای برای بازدید از زندانها به قوه قضاییه ارائه شده است، اما پاسخی دریافت نکردهاند.
این عضو فراکسیون امید نیز راهحل بهبود وضعیت زندانها را جدا کردن آن از قوه قضاییه، برای نظارتپذیر کردن این سازمان میدانست.
نظر شما